היחידה שתצליח לאחד את כל חלקי העם או חסרת ניסיון פוליטי ומדיני? ביום שלמחרת הגשת המועמדויות לנשיאות המדינה, פרצה סערה סביב מועמדותה של מרים פרץ.
בחצות הלילה אמש (ד') הועברו למזכירות הכנסת שני מסמכים עליהם חתמו מספר חברי כנסת כדי לאשר את מועמדותם של שניים: 11 חתמו למרים פרץ, ו-27 ליצחק הרצוג. בניגוד להערכות, זו לא הייתה משימה פשוטה. חברי כנסת רבים לא רצו להתחייב לאיש, ובסופו של דבר מתוך רשימה של 11 מועמדים פוטנציאליים, אל קו הסיום הגיעו רק השניים.
ויכוחים רבים פרצו סביב מועמדותה של פרץ. האם הנשים נדרשות לבחור בה בשל היותה אישה? ודתיים בשל היותה דתייה? ומה עם היתרון הפוליטי הברור של הרצוג על פניה.
כך למשל ח"כ לשעבר יהודה גליק, שלא זכה למספיק חתימות כדי לרוץ לנשיאות, כתב שהוא "לא מקנא בח"כים שצריכים לקבל החלטה במי משני האנשים המצוינים האלה לבחור לנשיא. אם אפשר היה ליצור תרכובת של שניהם, היה יכול להיות מושלם: אישה/איש, מזרחית/אשכנזי, דתייה/חילוני, גדלה במעברת עוני בבאר שבע/גדל בקהילה יהודית מבוססת בתל־אביב ומנהטן, ימין/שמאל, וחיבור עמוק לחברה בארץ/חיבור חזק ליהדות העולם".
על אף המחשבה שחברות כנסת רבות יתמכו בפרץ בשל היותה אישה, חברות הכנסת שמזוהות עם המאבק הפמיניסטי מייעדות את הצבעתן דווקא להרצוג. יו"ר מרצ, תמר זנדברג, הודיעה אתמול: "חתמתי על הגשת המועמדות ואני מתכוונת להצביע עבור יצחק הרצוג לנשיאות. האדם הנכון במקום הנכון". ואילו יו"ר העבודה מרב מיכאלי טרם הודיעה על הצבעתה, אך אנשי מפלגתה חתמו להרצוג.
מול ארגוני הנשים נפתחה מחאה במטרה להפעיל עליהן לחץ להתגייס לטובת פרץ, על אף שהיא מזוהה עם הימין.
בביקורת על תמיכתן של נשים בהרצוג ולא בפרץ, כתבה אשת התקשורת החרדית, טלי פרקש מ-YNET: "סליחה שאני אומרת את המובן מאיליו, אבל אי אפשר להטריף את המוח על פוליטיקת זהויות, דיכוי מעמדי ופמיניזם ואז כשמגיעה אישה מזרחית דתיה לרוץ לזרועותיו של הגבר שאין פריבילגי ממנו גם אם תתאמצו". אליה הצטרפה גם הפעילה החברתית דינה דיין: "אני מקווה בכל ליבי שתהיה לנו נשיאה, אישה משכמה ומעלה", כתבה בטוויטר. "אני בטוחה שכל חברת כנסת מרגישה כמוני".
ח"כ שלמה קרעי, מבין החותמים לפרץ, העיד כי היא "אישה מעוררת השראה, מלאת אהבה, חמלה ונתינה. היא מה שעם ישראל זקוק לו בשנים הקרובות. כולם יודעים מי היא, ומה היא מייצגת ומאיפה היא באה".
מאחר שבליכוד הודיעו על חופש הצבעה ולא נקטנו עמדה, אמר קרעי: "אני מקווה שחבריי למחנה הלאומי ובפרט בליכוד יתעוררו ויבחינו ביהלום הנוצץ לעברנו מקרן זווית ומאיר את ההיכל ולא לזוהר המלאכותי באולפנים, הם מה שהעם הזה זקוק לו בעת הזו".
המרוץ שנפתח אמש ועימו הוויכוחים על זהות הנשיא הבא של מדינת יישאל יישאר איתנו לשבועיים הקרובים עד למועד הבחירות שייערכו בהצבעה חשאית, בישיבת מליאה מיוחדת שתתכנס בעוד שבועיים, יום רביעי, 2 ביוני.