בתקשורת הערבית עוסקים בהרחבה במהומות שהתקיימו בסוף השבוע בירושלים במסגרת "לילת אל־קדר". 200 פצועים נספרו בעימותים מול המשטרה ברחבי העיר.
השייח' כמאל חטיב, סגן ראש הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית, הגדיר את פעילות המשטרה בירושלים כטיפשות באמצעותה מבקשת ישראל לגרום להידרדרות ביטחונית. בריאיון לאתר "קסטל", אמר חטיב כי "המתנחלים שעושים את הבעיות הם לא מתנחלים רגילים אלא נציגים של מפלגות שמרכיבות את הממשלה. חודשים ארוכים הם מתכוננים לקיים ביום ה־28 של הרמדאן חגיגות בשם יום איחוד ירושלים". על הסרת המחסומים בשער שכם אמר כי הם רואים בזה "התקפלות של הממשלה" הנחושה לאפשר ליהודים להסתער על הר הבית ביום ירושלים.
חטיב טען שבניגוד לעבר, ישראל לא תצליח לממש את שאיפותיה בירושלים. "הדור הזה הוא דור הניצחון שאינו חושש ומכה ביד חשופה בנציגי הכיבוש. הוא הראה זאת בירושלים, ביפו ובכל מקום".
הכוננות בעיר לקראת מחר (ב'), יום ירושלים, בשיאה. בתפילות אתמול נכחו ברחבת אל־אקצה 90 אלף מתפללים, והמארגנים ביקשו מהמתפללים שיישארו על ההר כדי למנוע את עליית היהודים למקום.
בניסיון לגייס את העולם הערבי לתמיכה במאבקם, הופצה ברשתות החברתיות תמונה של הכותל ועליו דיוקניהם של שלושה מנהיגים שחוסלו לאחרונה על ידי ישראל וארה"ב: עימאד מורנייה מהחיזבאללה, קאסם סולימאני מפקד כוח קודס שחוסל בעיראק, ואבו מהדי אל־מוהנדס, מפקד בכיר במיליציה הפרו־איראנית בעיראק.
أليس الصُبح بقريب..??❤️
حائط المبكى| #القدس pic.twitter.com/wAikRLeoSM
— زينب الموسوي (@zeinabelmoussa2) May 7, 2021
תמונות מתוך המסגד בהן נראים של מתפללים נטולי נעליים בשל קדושת המקום, ולצידם אבנים ליידוי בכוחות המשטרה הופצו ברשתות החברתיות וזכו לתגובות שליליות על פגיעתם בקדושת המסגד. מנגד, הופצו קריקטורות המראות את הצבא הישראלי, בדמות קורונה, נכנס למסגד אל־אקצה עם הכיתוב "מוטציה חדשה של הנגיף".
#كاريكاتير | اقتحام باحات #المسجد_الاقصى | بريشة "فهد" ??@cartoonist_77#القدس_تنتفض#أنقذوا_حي_الشيخ_جراح pic.twitter.com/Oxh4XdBtQC
— العربي الجديد (@alaraby_ar) May 8, 2021
בעולם המוסלמי לא נשארו אדישים למתרחש בירושלים. גנרל הכוחות הצבאיים האיראניים הצהיר כי איראן עוקבת אחרי המתרחש בירושלים ואל־אקצה. יו"ר הפרלמנט הירדני קרא לאיחוד הערבי ולמדינות האסלאמיות לקיים ישיבת חירום כדי לגבש עמדה אחידה נגד "הפרות ממשלת הכיבוש הישראלית והכנופיות היהודיות הקיצוניות בירושלים".
סוכנות הידיעות פטרה ציינה כי קריאתו של יו"ר הפרלמנט הירדני תואמה עם המועצה הלאומית הפלסטינית. "יש לפתח תוכנית פעולה ברורה כדי לעצור את ההתקפות של היהודים ולעודד את המדינות המוסלמיות והארגונים הבינלאומיים לנקוט צעדים שיסיימו את הכיבוש ויעניקו לעם הפלסטיני את זכויותיו הלגיטימיות, כולל זכותם להקים את מדינתם העצמאית עם ירושלים כבירתה".
תוניסיה, החברה הערבית במועצת הביטחון של האו"ם, הגישה, בתיאום עם הפלסטינים, בקשה לקיים דיון מיוחד בנושא. גורמים במדינה אמרו כי הדיון יתמקד "בהפרות הכיבוש בירושלים ובמסגד אל־אקצה והתקפותיו על הפלסטינים, והתעקשותו על מדיניות הרחבת הכיבוש, כולל תוכניות התיישבות, הריסה ונישול בתים, עקירת משפחות פלסטיניות, תפיסת אדמות, מחיקת הזהות ההיסטורית והתרבותית הפלסטינית של ירושלים".