היום השישי לעדות של אילן ישועה, מנכ"ל "וואלה" לשעבר ועד התביעה המרכזי בתיק 4000 הסתיים בבית המשפט המחוזי בירושלים. במהלך היום סיפק ישועה הצצה נוספת להתנהלות אתר וואלה בתקופתו. ישועה התייחס ליחסים בין שאול אלוביץ' לראש הממשלה נתניהו שעל פי כתב האישום היו בעלי אופי שוחדי לכאורה, כאשר הטו את הסיקור באתר לטובת נתניהו בתמורה להטבות רגולטוריות עבור אלוביץ' שהיה מבעלי השליטה בחברות "בזק" ו"יס".
היום התמקדה חקירתו של העד על ידי התובעת עו"ד יהודית תירוש בתכתובות מהשנים 2013-2014 שעסקו בכתבות נגד אשתו של נפתלי בנט, חומרים שהועברו לאלוביץ' ולישועה מזאב רובינשטיין המתווך בין ראש הממשלה וסביבתו לאלוביץ'. שוב נחשפו תכתובות וואטסאפ רבות בין השלושה ובין ישועה לעורכי אתר וואלה באותה עת.
"החומר שהעברתי לך אחה"צ חשוב ביותר, בעיקר מה שמצאו שאשתו של בנט עבדה כשפית במסעדה לא כשרה (העברתי את התמונה שלה ושם תיאור המסעדה והתפריט של השרצים) והיא אישה דתיה". הודעה זו למשל, נשלחה מרובינשטיין לאלוביץ', לכאורה בהוראת נתניהו. ישועה העביר את החומרים האלה לעורכי האתר ביניהם ינון מגל וכתב, "חומר שנשלח אליי בעילום שם על בנט….אם יש פה משהו עיתונאי אז תנצלו…אבל בדקו טוב כי זה בטוח מגמתי… אם אין בזה עניין ציבורי אז זרקו לפח".
כמו כן, הועלתה דרישה להסיר תמונה של יאיר נתניהו עם חברתו דאז, כשאלוביץ' שלח לישועה הודעה: "אילן תמנע זאת בכל מחיר. זה תפס כיוונים הזויים. מחר הוא אמור לחתום על האישור להנפקה".
מכירת וואלה ויד 2
ישועה סיפר היום בבית המשפט על שתי עסקאות מכירה: האחת של אתר וואלה שלדברי ישועה הייתה ביוזמת נתניהו והשנייה, מכירת אתר יד 2 במאות מיליוני שקלים, מכירה שישועה העיד כי הייתה ביוזמתו וכי גרף מהעסקה סכום של 15 מיליון שקלים.
לדברי ישועה, ראש הממשלה נתניהו יזם את מכירת וואלה לאיש העסקים ג'יימס פאקר ויחד עם אלוביץ' הפעיל עליו לחצים רבים. אלוביץ' אמנם לא היה מעוניין למכור אך היה לחוץ לקדם במשרד התקשורת החלטות שנגעו לבזק ולהטבה עם החברה.
ישועה סיפר על פגישה שנערכה ב-2017 אצל אלוביץ' בה הונחה להסתיר את העובדה שנתניהו יזם את המכירה. "נאמר שאם עולה נושא פאקר, אז חשוב לומר – לא שאול ולא ראש הממשלה הפנו את פאקר אלינו – אלא שזו הייתה יוזמה של יעקב נאמן". פגישה זו לשיטת התביעה הייתה פגישה לתיאום גרסאות.
לאחר מכן התמקד הדיון בפרשת מכירת יד 2. על פי כתב האישום ב-14 במאי 2014 חתם נתניהו על היתר העברת שליטה בחברת הבת של "וואלה", שהפעילה את אתר המכירות. החתימה אפשרה את השלמת עסקת המכירה מקבוצת בזק לתאגיד תקשורת גרמני, בתמורה לכ-800 מיליון שקל, שהוזרמו לקופה של קבוצת בזק שבשליטת אלוביץ'.

על פי הנטען אלוביץ' עמד קודם לכן בקשר עם נתניהו על מנת להאיץ את החתימה על ההיתר הנדרש גם על ידי שר התקשורת דאז גלעד ארדן. אישור העברת השליטה באופן מואץ היה בעל חשיבות רבה לאלוביץ' ולבזק, שכן העיכוב היה עלול להביא לכך שהרוכש הגרמני ייסוג מהעסקה או ידרוש שינוי בתנאיה.
עשרה ימים לפני חתימת נתניהו, כתב ישועה בקבוצת הווטסאפ המשותפת: "לא אסלח ללוין ולארדן על מה שעושים לנו". ישועה הסביר בבית המשפט שהוא חשב שהם מנסים לטרפד את העסקה "אחר כך שאול אמר שראש הממשלה טס והוא יחתים אותו לפני".
כאמור, ישועה גרף לכיסו 15 מיליון שקלים מעסקת המכירה של יד 2 לתאגיד הגרמני ובשיחה שהוצגה בבית המשפט הוא כותב במפורש שהוא פעל באתר וואלה לטובת ראש הממשלה כדי שהוא יחתום על עסקת יד 2.
עו"ד תירוש שאלה את ישועה מדוע כתב זאת לאלוביץ'. ישועה השיב: "זה נראה משהו שטבעי ואנושי שכל אחד אחר היה חותם עליה מיד, אבל פה התרשמנו שמתחילים להיות עיכובים. זו עסקה לגיטימית שלא הייתה צריכה רגולציה. דווקא למי שאנחנו מספקים לו סיקור מוטה – אנחנו מקבלים את ההיפך".
גלעד ארדן שכיהן בזמנו כשר התקשורת, ביקש אז לקדם את רפורמת השוק הסיטונאי להגברת התחרות בטלפונים הקוויים עליה היה מונופול לבזק. המשמעות הייתה פגיעה כלכלית בבזק. ישועה התרשם שארדן מעכב את קידום העסקה עם יד 2. בהמשך הדרך, ארדן הוזז מתפקידו במשרד התקשורת וראש הממשלה קיבל משרד זה לידיו.
לישועה הוצגה הודעת סמס שלו לאלוביץ': "שוחחתי עם ל' (לירן דן, ראש מערך ההסברה הלאומית אצל ראש הממשלה), הכל בטיפול, יהיה משהו חזק עוד מעט בראשית. מעלה מה של' ירצה כולל מאמרי דעה".
עו"ד תירוש: עד כמה, אם בכלל, אתה מנסה לרצות את לירן דן?
ישועה: "אני רוצה שהוא יהיה שבע רצון".
עו"ד תירוש: אתה כותב "תעדכן אותו שיראה מה עושים בשבילו". על מי אתה מדבר?
ישועה: "ראש הממשלה".
עו"ד תירוש: למה אתה מבקש את זה?
ישועה: "כי זו הנורמה. כבר שנה וחצי זה מיועד לו. שני הבוסים מדברים ביניהם ואני מקבל הנחייה. לרצות. ככה אנחנו עובדים עם המייצגים של ראש הממשלה".
לאחר מכן נשאל ישועה על מספר כתבות שהופיעו באתר וואלה ואת התנהלותו לגביהן. למשל, כתבתו של גידי וייץ ב"הארץ" שחשפה את פרשת 4000.
ישועה סיפר כי הייתה פנייה מטעם גידי וייץ אליו ואל העורכים שהוא עומד להוציא כתבה על הסיקור המוטה של ראש הממשלה בוואלה בתמורה למתנות רגולטוריות. "הם ביקשו להעביר להתייחסות שורה של שאלות, ניסחנו תשובה. אני הייתי מתואם עם ניר חפץ מטעם לשכת ראש הממשלה, ועם שאול אלוביץ', ולבקשתו, גם עם הדובר הפרטי שלו – מוטי שרף, וגם עם דובר בזק, גיא הדס". הכתבה פגעה בעיתונאים של אתר החדשות וואלה ויצרה אווירה קשה.
על תגובת וואלה לכתבה של וייץ אמר ישועה: "זו תגובה של מנכ"ל לכתבה הרסנית לגבי החברה שלו. אני מגן על החברה, על העיתונאים ועל עצמי ואני מתואם לחלוטין עם הבוס שלי. הודעות PR בדרך כלל מעגלות פינות – פה לא חשבתי שרוב המאמרים הם נגד נתניהו. האמירה שלי נועדה לשרת את הבעלים ונועדה לשרת את החברה ואותי ואת העיתונאים – מה שכתוב כאן לא נכון, ברור שהיה אצלנו סיקור מוטה".
בעקבות הכתבה של גידי וייץ, ישועה סיפר בבית המשפט כי התייעץ עם עורכי הדין של וואלה רלי לשם וטליה גרסטלר, מחשש שמא יש פה עבירה. עו"ד לשם השיב לו: "תשתדלו לא לעשות את זה, אבל זכותו של בעל עיתון לא להרגיז את ראש הממשלה".
מחר יחול היום האחרון לחקירה הראשית של ישועה על ידי התובעת עו"ד תירוש, וביום רביעי תחל החקירה הנגדית של הסנגורים.