מאמצי הליכוד להרכבת ממשלה המשיכו להתמקד בשבוע החולף ביו"ר ימינה נפתלי בנט, אך בינתיים לא נראה שיש התקדמות כלשהי במשא ומתן.
שבוע ויום לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו קיבל את המנדט להרכבת הממשלה מנשיא המדינה, במערכת הפוליטית נערכו השבוע פגישות אינטנסיביות במטרה למצוא פתרון שיאפשר הקמתה של ממשלה כלשהי. בשבוע שעבר נועדו בנט ונתניהו במשך שעות ארוכות.
ההנחה הרווחת בקרב מנהיגי גוש הימין היא שהיכולת לגייס את תמיכתה של סיעת תקווה חדשה, בראשות גדעון סער, אינה קיימת. ח"כ איילת שקד ישבה ביום שני עם סער בלשכתו, ובסיומה הסיקו בימינה שסער לא ייסוג מהבטחת הבחירות המרכזית שלו, וכי יריבו לשעבר של נתניהו בליכוד לא מוכן לשבת תחתיו בממשלה בשום מחיר, אלא אם במסגרת הרוטציה בנט או מועמד אחר מהליכוד ישבו ראשונים בלשכת ראש הממשלה.
לפיכך, בימין מעריכים שהדרך היחידה להקים ממשלה בראשות נתניהו היא להשביע ממשלת מיעוט בתמיכת 59 קולות מפלגות הגוש; להגיש לאישור הכנסת הצעה לממשלת ימין בתמיכת המפלגות החרדיות והדתיות ובהיעדרות רע"ם, ולבחון את מעשיו של סמוטריץ' ברגע האמת. בסביבת ראש הממשלה יש מי שתומכים ברעיון: "אין ממשלה אחרת כרגע", אמרו לי. "אם סמוטריץ' לא יצביע בעד, הקמת הממשלה תיכשל".
בפגישות בין בנט לנתניהו נכחו גם עו"ד מיכאל ראבילו ויעקב אטרקצ׳י מטעם הליכוד, ויועצי בנט טל גן־צבי ושלום שלמה. גורמים המעורים בתוכן הפגישה אמרו לנו אמש שהפגישות התקיימו ב"רוח טובה" וכי נרשמה התקדמות; אך מרבית הזמן הוקדשה לפתרון פלונטר הקמת הממשלה, ולא למשא ומתן על תיקים. ההנחה היא שלמעט מלחמה על תיק המשפטים, בתחום התיקים אין מעקשים בדרך להקמת ממשלה משותפת לבנט ולנתניהו.
בימינה מסמנים את נאומו של בנט בישיבת הסיעה השבוע כמפנה ביחס של נתניהו כלפי רצינות כוונותיו של בנט. "ימינה תמשיך להיות שותפה מלאה להקמת ממשלת ימין יציבה", הבהיר בנט ביום שני. הוא סיפר שאמר לנתניהו בפגישתם ש"הליכוד יכול לספור את אצבעות סיעת ימינה כדי להקים ממשלת ימין". בנט מבחינתו מסמן שהמכשול להקמת הממשלה אינו ימינה אלא הציונות הדתית בראשות סמוטריץ', כשדיבר על "אנשים שבשקט, ובשם אידיאלים נשגבים כביכול, מטרפדים את זה… רדו מהעץ".
בהיערכות למכבש הלחצים שיופעל עליו מצד הליכוד, סמוטריץ' נפגש השבוע לא רק עם בכירים בציונות הדתית אלא גם עם רבנים ועסקנים חרדים. הוא חותר להשפיע דרכם על המפלגות החרדיות כדי שיצטרפו אליו בסירוב להקמת הממשלה בתמיכתה הגלויה או השקטה של הסיעה הערבית רע"ם, וכדי לייצר "בלוק" עם החרדים לקראת העברת המנדט לכנסת: לא הולכים לממשלה בלי נתניהו.
אבל גורמים ביהדות התורה תקפו את פעילותו. "צורות השכנוע והדיבור של בצלאל סמוטריץ' מגיעות מהכיוון הלאומי ולא הדתי, לקדם את האדמה ולא לקדש את ארץ ישראל", אמרו לנו. "לא מוסרים שטחים כרגע, רק מדובר על מפלגה שתמכה בטרור בעבר". מלשכת סמוטריץ' נמסר בתגובה: "אסור לצאת לבחירות נוספות והדרך היחידה למנוע אותן היא הקמת ממשלת ימין אמיתית שבה שותפים גם בנט וסער. יו״ר הציונות הדתית ח״כ בצלאל סמוטריץ׳ פועל בכל כוחו לממש את הקמתה של הממשלה הזו".
המשבר הפוליטי מתבטא גם בהתנהלות הכנסת ה־24 מאז השבעתה: טרם נמצא פתרון להקמת הוועדה המסדרת. בליכוד נערכו להעלות את המתווה להקמתה כבר השבוע בדיוני המליאה, בהנחה שימינה תתגייס לתמוך בהצעתם, אך הסיעה הודיעה שלא תתמוך בהצעת הליכוד וההצבעה נדחתה. כתוצאה מכך, לראשונה לא הוקמה ועדת החוץ והביטחון של הכנסת ביום השבעתה; סגני יו"ר הכנסת לא מונו; ונוסף לכך סדרי המליאה לא נקבעו. אחת התוצאות היא שבהיעדר קביעה אחרת צפויה המליאה להתכנס גם היום, יום הזיכרון, וזאת בניגוד לנוהג המקובל.