השלב הראשון של הבחירות הפלסטיניות יתקיים בעוד כחודש, כשירושלים במוקד העניינים. בישראל לא מתכוונים לאפשר בחירות פלסטיניות בעיר הבירה, והשייח' מוחמד חוסיין, המופתי של ירושלים והמטיף של מסגד אל אקצא, קבע כי אם הבחירות לא יתקיימו בירושלים, אין כל משמעות לתוצאותיהן.
"קיום בחירות ללא השתתפות של תושבי ירושלים הפלסטינים הוא נטישת העיר ויישום, הלכה למעשה, של עסקת טראמפ שהפכה את ירושלים לבירה המאוחדת של הישות הישראלית". עוד הוסיף המופתי ואמר: "הדרת ירושלים מהבחירות אינה מקובלת מבחינה דתית, לאומית ופלסטינית. יש לדחות את האפשרות הזאת ברמה הערבית, האסלאמית והבינלאומית מכיוון שירושלים היא המהות והלב של פלסטין והגוף הפלסטיני לא יכול לחיות ללא הלב".
לדבריו, "על פי החוק הבינלאומי יש כיבוש וירושלים היא חלק ממנו. הנוהל שמתקיים בערים הכבושות צריך להיות דומה לזה שמתקיים בירושלים ולא נקבל מציאות שונה". המופתי הבהיר את חשיבות קיומן של הבחירות שלא התקיימו מאז 2006, אך חזר ואמר כי אם לא יתקיימו בירושלים, הן חסרות משמעות.

גורמים פלסטינים דיווחו על ניסיון השפעה של מוחמד דחלאן על הבחירות בירושלים באמצעות סרי נוסיבה שהיה מחזיק תיק ירושלים מטעם הרשות הפלסטינית עד 2002. נוסיבה פעל להרכיב רשימה עצמאית במזרח העיר שתתמודד לבחירות למועצה המחוקקת. לטענת הגורמים הרשימה הזו נועדה לייצג את האינטרסים של איחוד האמירויות בירושלים ושל מוחמד דחלאן. ההוכחה לכך היא הצטרפות נוסיבה לרשימת דחלאן לאחר שנכשל בהרכבת רשימה משלו. הוא הוצג כבוגד מכיוון שהוא עתיד לקחת חלק בהקמת משרד שיקדם את הסכמי אברהם, שכאמור נחשבים ברשות הפלסטינית כהמשך ישיר לעסקת המאה.
מוסד "פלסטין אלדווליה", טען כי אחת ממטרות הבחירות היא סיום הפיצול בין רצועת עזה לגדה המערבית, אך למעשה היא יוצרת פיצול שלישי, עם התערבותם של גורמים זרים בענייני ירושלים. "איחוד האמירויות מבקשת לקדם תוכניות לשירותי ביטחון, פוליטיקה ודת לישראלים, בהתאם להסכמי אברהם באמצעות הסכם דו צדדי בין סרי נוסיבה ומוחמד דחלאן", כך לטענתם.
עוד אמרו כי "ירושלים ומסגד אל אקצא הם ציר מרכזי של הסכמי אברהם בין ישראל לאיחוד האמירויות ובחריין. הצדדים רוצים להגדיר מחדש את המסגד על פי הנרטיב הישראלי, להכיר בריבונות הישראלית המלאה על המקום, ולאפשר לכל הדתות להתפלל בו".

העיסוק בנושא ירושלים כמכשול לקיומן של בחירות, יכול לשמש כסולם ליושב ראש הרשות אבו מאזן, שעל פי סקרי דעת קהל הולך להפסיד בהן.
מאז הצהיר בינואר על בחירות וככל שהרעיון צבר תאוצה, כך הלך אבו מאזן ואיבד מהפופולריות שלו. מלבד דחלאן, שפועל מהמפרץ באמצעות מקורביו, גם מרואן ברגותי הצטרף למערכה. כך, נוצרו שלוש רשימות נפרדות לארגון פת"ח שעל פי הסקרים יפסיד לחמאס.
אבו מאזן נוחל מפלה גם בבחירות לנשיאות שאמורות להתקיים ביולי. החוקר ח'ליל שקאקי, מנהל המרכז הפלסטיני לחקר מדיניות ומחקר, קבע כי אם הבחירות ייערכו ברגותי יזכה בהן – זכה ל-22 אחוזי תמיכה בסקרים. אחריו נמצא איסמעיל הנייה, מועמד חמאס, שזוכה ב-18 אחוזי תמיכה. אבו מאזן, שמחזיק בתפקיד כבר 15 שנה, קיבל 9 אחוזים בלבד, שני אחוזים מעל יריבו הפוליטי מוחמד דחלאן.
על פי גורמים פלסטינים תוכניתו של ברגותי, שנשפט לארבעה מאסרי עולם ועוד 40 שנה, היא להיבחר לתפקיד יושב ראש הרשות הפלסטינית, ואז באמצעות ארגוני זכויות אדם ומדינות זרות, להפעיל לחץ על ישראל לשיחרורו.