בקשת העימות של יו"ר הרשימה המשותפת, ח"כ איימן עודה מול ראש הממשלה נתניהו לא מגיעה בחלל ריק. בקמפיין הבחירות הנוכחי הליכוד פועלת נמרצות כדי להשיג קולות מהמגזר הערבי, כשראש הממשלה נתניהו אומר שאין מישהו שסייע יותר ממנו לאוכלוסייה הערבית, טענה שגורמת להרבה כאב ראש אצל עודה.
עודה הבין שהוא לא יכול להישאר בצד כשלפיד וסער הציבו עצמם לעימות מול נתניהו, ומבקש להיות עימם באותו המעמד. כמו כן, עליו להוכיח לבוחרים הערבים שהוא נלחם למניעת זליגת הקולות לליכוד, על אף שלא מדובר במספרים גבוהים.
בהודעתו כתב עודה לנתניהו ששימוש בכינויים עם ניחוח ערבי לא יעזור לו: "מספיק להתחבא מאחורי אבו יאיר. האזרחים הערבים יודעים טוב מאוד מי זה נתניהו שקידם את חוק הלאום, את חוק קמיניץ, את חוק ועדות הקבלה, את חוק הנכבה ואת עסקת המאה".
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– למרות הכל: כוחם של הטקסטים בהגדה לא משתנה בגלל טרנדים
– עניין נדיר: ישראל עמדה על שלה מול ירדן
– עתירת שמאל הביאה להסדרת שכונה בשומרון
בליכוד מעריכים שיוכלו לקבל שני מנדטים נוספים מהמגזר הערבי. כחלק מהמאמצים לגרוף אותם, שוריין מועמד ערבי ברשימת הליכוד, נתניהו מקיים סיורים בערים הערביות וממריץ את הח"כים לפעילות בעניין. אולם עודה טוען כי המצביעים יישארו אצלו. "אתה נוהר מישוב ערבי אחד לאחר אבל הציבור שלנו חכם ויש לו עמוד שדרה וגאווה עצמית. אם יש לך את האומץ, אני מזמין אותך לעימות איתי מול כל האזרחים הערבים. אותנו אתה לא תצליח לסובב".
בתגובה לנגיסת הליכוד בקולות הערביים עודה צפוי להגיע הערב (ב') לתל אביב ולהשתתף באירוע הבחירות הפיזי הראשון בקמפיין, בו יפנה לקהל היהודי. לגבי היחס של הליכוד לאירוע, נאמר על ידי גורמים במפלגה כי הם רגועים, מאחר וסביר להניח כי רוב התושבים הללו מצביעים מרצ, העבודה ויש עתיד.
הדברים מגיעים על רקע מחקר שבוצע לאחרונה על ידי חברת "נאס" לייעוץ ומחקר כלכלי וחברתי בע"מ, והופץ בקבוצת הרשימה המשותפת. המחקר בחן את הטענה הנפוצה, לפיה חברי הכנסת הערבים עוסקים בעיקר בנושאים הקשורים לסכסוך הישראלי־פלסטיני ולא משרתים את האינטרסים של בוחריהם, אמירה אותה מהדהד ראש הממשלה במסגרת מסע הבחירות שלו בערים הערביות.
במסגרת המחקר נבחנה עבודתם הפרלמנטרית של כל 22 חברי הכנסת הערבים שכיהנו במהלך שני מושבים שונים של פעילות הכנסת העשרים, במהלכם קודדו 1,914 הצעות חוק ו-344 הצעות לסדר. מהממצאים עלה כי 97 אחוזים מההצעות לסדר של חברי הכנסת הערבים עסקו בנושאים חברתיים, כמו חינוך, תחבורה, קצבאות וכדומה. 62 אחוזים מכלל ההצעות לסדר עסקו בקידום נושאים הרלוונטיים לכלל אוכלוסיית ישראל, ועוד 35 אחוזים עסקו בנושאים שנועדו להתמודד עם מצוקות חייהם של האזרחים הערבים.
עוד נאמר במחקר כי 84 אחוז מהצעות החוק שיזמו חברי הכנסת הערבים עסקו בנושאים חברתיים. 58 אחוז מהצעות החוק שהח"כים הערבים היו יוזמיהן קידמו נושאים הרלוונטיים לכלל האזרחים, ועוד 26 אחוז עסקו בחברה הערבית. בנוסף, 93 אחוז מהצעות החוק עליהן היו חתומים חברי הכנסת הערבים כיוזמים נוספים עסקו בנושאים חברתיים. 72.5 אחוז עסקו בנושאים כלל ישראלים ועוד 20.5 אחוז בנושאי החברה הערבית עצמה.
הגישה של עודה סובלת ממספר סתירות. ביד אחת הוא מחזיק את הטיעון שהליכוד לא יצליחו להעביר אליהם קולות מהמגזר, וביד השנייה הוא יוצא למתקפה נגד הליכוד כדי לבלום את העברת הקולות. מצד אחד אומר יו"ר הרשימה המשותפת כי נתניהו לא פעל לטובת האוכלוסייה הערבית, אך מצד שני הוא מזמין את עצמו לעימות מולו על הנושאים הללו. עודה, שלאחר הפיצול מרע"מ נמצא בלחץ כבד שיאבד מנדטים רבים מגייס את כל כוחו ושולח זרועות לאן שרק יוכל, כדי להשאיר את המצביעים אצלו.