הסערה שעוררה הכרזתה של טוויטר על חסימת חשבונו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ממשיכה להדהד בארה"ב. בחודשים האחרונים ניהלה הרשת החברתית מאבק ממושך נגד טראמפ: עוד לפני הבחירות היא חסמה אחדים מציוציו, "סימנה" אחרים באזהרה שהדברים עשויים להיות שגויים, מנעה שיתוף של מסריו ואף הציעה לגולשים לקרוא את המאמרים שהוא הפנה אליהם לפני שהם מצייצים מחדש את דבריו. גם בפייסבוק נקטו מדיניות דומה בחלקה, אך באופן מובהק טוויטר פעלה בתוקפנות וביד קשה נגד הנשיא. לאחר הבחירות הדברים הלכו והחמירו, עד החסימה המוחלטת והסרת כל ציוצי העבר של הנשיא.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– הברדקיסטים: הצמד החרדי הצעיר שכבש את המגזר
– בדרך לחיסון עוצרים להידבק: המתנגדים והפוליטיקאים שישאירו אצלנו את הקורונה
– חסינות דיפלומטית: היכן יתחסנו השגרירים הישראלים בעולם?
אבל בעוד בעמק הסיליקון ובערוצי התקשורת המובילים ראו בכך צעד ראוי שימנע הסתה לאלימות, היו מי שהצביעו על רשימה ארוכה ורעילה של רודנים, טרוריסטים וארגוני תעמולה שממשיכים לנצל את הבמה החופשית להפצת שקרים, רוע ושנאה ברשת, ללא חסימות וללא מחיקות. מהצמרת האיראנית ועד לדרום אמריקה, הנה כמה דוגמאות.
האייתוללה עלי חמינאי

מנהיגה העליון של איראן מנהל חשבון טוויטר באנגלית מאפריל 2009, ומאז פתח שלוחות גם בספרדית, ברוסית, בערבית ובפרסית. עם 880 אלף עוקבים בחשבונו הראשי לבדו, הוא משלב ציוצי קירוב לבבות לרפובליקה האיראנית עם מסרים אלימים, שקריים ובוטים נגד המערב, וכמובן נגד מדינת ישראל.
"העמדה שלנו נגד ישראל היא אותה עמדה שנקטנו תמיד. ישראל היא גידול סרטני ממאיר באזור מערב אסיה שיש להסירו ולחסלו: זה אפשרי וזה יקרה", נכתב בציוץ טיפוסי נגד ישראל ב־2018, שממשיך להתנוסס בטוויטר עד היום יחד עם איומים רבים נוספים. "למה זה פשע להעלות תהיות על השואה?" שאל באוקטובר שעבר.
בעקבות חסימתו של טראמפ פרסמה העיתונאית האיראנית מסיח אלינג'אד קריאה לחסום גם את כל החשבונות שקשורים לאייתוללה. "בחינת החשבונות הללו בשפות שונות מראה שחמינאי הפר שוב ושוב את נהליה של טוויטר", אמרה אלינג'אד ל"ג'רוזלם פוסט". "אפילו היום, חמינאי הכריז בחשבונו בפרסית שאיראן תחרים חיסונים מארה"ב ואירופה, והאשים את צרפת בשליחת דם נגוע בנגיף HIV לאיראן".
ריבוי התלונות על מידע כוזב שחמינאי הפיץ לגבי חיסוני קורונה הביא למחיקת ציוץ בנושא באנגלית, אולם חשבונו נותר על כנו וכך גם ציוציו בשפות אחרות.

תעמולה סינית
עשרות חשבונות סיניים – מעיתונים ממשלתיים ועד משרד התעמולה הרשמי – מפיצים בחופשיות מסרים כוזבים בשלל נושאים: מהכחשת מחנות העבודה בכפייה של מיעוטים מוסלמים במחוז שינג'יאנג ועד הדיפת העובדה שמגפת הקורונה מקורה בסין, ואפילו טענה שהיא הונדסה בכוונה תחילה במעבדה צבאית באמריקה.
שגרירות סין בארה"ב צייצה זווית מקורית במיוחד על העיקור הכפוי שעוברות נשים במחנות הריכוז למיעוט המוסלמי במערב סין: "מחקר מראה שבמהלך הכחדת קיצוניוּת, מוחותיהן של נשים אויגוריות שוחררו והשוויון המגדרי ובריאותן המינית קודמו, כך שהן כבר לא היו מכונות ייצור ילדים. הן בטוחות בעצמן יותר וחופשיות". זו לא הייתה הפעם הראשונה שכליאת מיעוטים אתניים ודתיים הוצגה באור נאור ואף אקדמי באותו חשבון.
"מי היה הנדבק הראשון בקורונה בארה"ב?", תהה אחד מדוברי משרד החוץ הסיני בראשית המגפה, קודם באנגלית ואז גם בחשבונו בסינית. "כמה אנשים נדבקו? מה שמותיהם של בתי החולים? ייתכן שצבא ארה"ב הוא שהביא את הקורונה לווהאן! היו שקופים! פרסמו את התאריך! אמריקה חייבת לעולם הסבר".
קריאות חוזרות ונשנות לחסימת חשבונות שמפרים את נוהלי טוויטר אינן נענות, ופרט ל"סימון" נדיר של ציוץ פה ושם, המפלגה הקומוניסטית הסינית קיבלה הרשאה להמשיך להפיץ תעמולה בחופשיות. יש לציין שטוויטר חסומה בפני גולשי האינטרנט בסין, ומוסתרת מאחורי "החומה הגדולה" של הצנזורה הסינית (אם כי רבים משתמשים בה באמצעות מעקפים טכנולוגיים, וחברות גדולות מקבלות אישור לפעול בה באמצעות מעקף בהיתר ממשלתי).
לואיס פרחאן
מנהיג ארגון "אומת האסלאם" באמריקה הוא גזען ואנטישמי נודע שמשתמש במעמדו הפופולרי להפצת תיאוריות קונספירציה, כמו הטענה שפיגועי 11 בספטמבר היו מזימה אמריקנית, ולזריעת שנאה כללית נגד יהודים.

"אני לא אנטישמי, אני אנטי־טרמיט", כתב פרחאן ב־2018, והציוץ הוסר רק לאחר מחאה ממושכת נגד טוויטר. בהזדמנויות אחרות הוא טען שהיהודים מיסדו תרבות של פדופיליה בהוליווד "על פי עקרונות תלמודיים", והיו אחראים לעבדות השחורה באמריקה. ב־2016 צייץ: "התקשורת האמריקנית הנשלטת בידי הציונים בחרה להציג את איראן כשטן. לא כי איראן היא שטן. השטן הוא מי שטוען שאחרים הם שטן". ב־2017 כתב בטוויטר: "לישראל אין בית קבע בארץ הקודש. ארץ הקודש אינה שייכת לערבי הלבן או ליהודי הלבן. אתם מתנחלים באדמתנו".
אף על פי כן, פרחאן ממשיך לצייץ גם היום ל־347 אלף עוקביו.
ניקולס מדורו

הרודן מוונצואלה הואשם בפשעים נרחבים נגד האנושות ובהם כליאה, עינויים והוצאה להורג של מתנגדיו הפוליטיים, וזיוף הבחירות לנשיאות במדינה שבעקבותיו פרץ ניסיון הפיכה. היום קיימת בוונצואלה אופוזיציה המוכרת בידי מדינות רבות במערב בתור הממשלה הלגיטימית של ונצואלה, בעוד הנשיא ממשיך לשלוט במוסד הנשיאות ובבית המשפט העליון. למרות גינויים תכופים מצד האו"ם ורבות מחברותיו, הצייצן המיומן, שלו 3.8 מיליון עוקבים, ממשיך לפרסם תעמולה יומיומית ברשת החברתית.
אנטיפה
שלוחות רבות של הארגון האנטי־פשיסטי לכאורה פועלות ברשת החברתית. חבריו לובשי שחורים, מחזיקים בנשק ומניפים אגרופים כשהם יוצאים לרחובות כדי "להתנגד לפשיזם". הארגון היה מעורב עמוקות בהפגנות אלימות במהלך הקיץ שעבר, תמך בשרפה ובביזה של חנויות ובתי עסק, והעלה על נס את ניסיונותיהם הרבים של המוני חברי אנטיפה בפורטלנד לפרוץ לבית המשפט הפדרלי בעודם חמושים.
זיוף בחירות

"סימון" טענות הכזב של טראמפ על זיוף הבחירות עורר רבים לצלול לציוציהם של חברי המפלגה הדמוקרטית לאחר ניצחונו של הנשיא בבחירות לנשיאות ב־2016, כשרווחה התיאוריה שניצח רק בזכות התערבות רוסית. במאי 2017 צייצה יו"ר בית הנבחרים דהיום ננסי פלוסי: "הבחירות שלנו נחטפו. אין שאלה. חובת הקונגרס להגן על הדמוקרטיה".