עקב השימוש במחשוב מתקדם, בבינה מלאכותית ולמידת מכונה, אווירת השבת בעתיד הקרוב תשתנה. לפני מספר ימים התקיים הכנס הבינלאומי הראשון 'מדע תורתך' אשר שודר באתר מקור ראשון. בכנס נכח ראש מכון צומ"ת, הרב מנחם פרל, שהעביר הרצאה בנושא 'כיצד ישפיעו טכנולוגיות עתידיות על חיינו ההלכתיים?'. במהלכה ציין הרב פרל כי מה שהולך לשנות את סדר היום היהודי ואת אווירת השבת בעתיד, הוא השימוש במחשוב מתקדם. "גילוי החשמל וכניסתו לחיינו בעבר, שינה מהותית את צביון השבת שלנו וכך יקרה גם בעתיד עם טכנולוגיית הבית החכם".
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– דעה: מורשת טראמפ: נשיא ארה"ב היוצא לא סיים את העבודה
– השופטת קבעה: אזיקת נער שעמד להקריב קרבן פסולה
– בחודשיים הקרובים: הקמת "ברית בני אברהם" מול איראן
תעשיית המחשוב המתקדם והבינה המלאכותית היא תופעה שהולכת ומתרחבת בשנים האחרונות, אם ברשתות החברתיות בה הרשת יודעת באיזה תחומים האדם מתעניין ואם בשעות הצפייה בחדשות "מערכת ההפעלה של הבית החכם, בעתיד הלא רחוק כל-כך, תכיר אותי, אולי טוב ממני. אני לא תמיד מודע מראש מתי ארצה עוף אחרי המרק, ומתי אסתפק בו, המחשב ידע לצפות נכון יותר. הוא יחליט לפני להדליק את החימום, כי אני מתלבט בין סוודר למזגן, ובסוף מחליט מזגן".

כל זאת הן בשורות על קידמה רצויה, אך נשאלת השאלה כיצד טכנולוגיות אלו ישפיעו על מהלכה של השבת על פי ההלכה היהודית בשנים הבאות. פרל מסביר כי עיקרה של השבת הוא מנוחת הנפש ומנוחת הגוף. כאשר האדם מוטרד מקור וחום, או מכך שהפלטה תכבה טרם זמנה – כל עוד זה אילוץ, כי נאסרנו מעשות מלאכה, נאמר לאדם – "תתגבר". אך כאשר יש פתרון, אין צורך לחפש ולחקור דרכים לאסרו. "כאשר אין מקור ברור לאסור פעולה, המבחן העיקרי מול 'עובדין דחול' הוא, האם הפעולה מוסיפה מנוחה, או פוגעת בה ומטרידתה".
הרב סיכם את הרצאתו " יהא אשר יהא. ולכן דברי כאן, יונחו לפני גדולי פוסקי ההלכה בעתם, וההכרעה תהיה נתונה בידם". כאמור, אנשי צומת רואים צורך גדל במענה למשקי הבית הפרטים בתחום טכנולוגיה ושבת. אי לכך מכון צומת הקים מחלקת הלכה מורחבת, אשר תעסוק בעיקר במשק הבית הפרטי זאת על ידי מחקר של יסודות ההלכה, העמקה בצרכיי המגזר כיום כמו גם קידום מוצרים חדשניים שיתאימו לעולם הטכנולוגי הביתי המתקדם, יחד עם עולם ההלכה.