השקט השורר בעוטף עזה מתעתע, וכמו תמיד יכול להסתיים בכל רגע. ישראל עדיין לא הרימה ידיים מהנסיונות להגיע להסכם רגיעה עם החמאס, ובימים האחרונים נפגשה משלחת מצרית עם אנשי חמאס – לבקשת ישראל.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– דעה: מסננים בצללים: איפה בוחרים באמת את שופטי ישראל
– החתול שמיל ממולדובה: סיפור מרתק בעלילה אפרורית
– על הגובה: כשיורד מבול בקניה לג'ירף יש יתרון
על פי הדיווח, ראש המודיעין המצרי עבאס כאמל והאחראי על התיק הפלסטיני אחמד עבד אל-חלק נפגשו עם משלחת חמאס, הכוללת את סגן ראש הלשכה המדינית, סאלח אל-ערורי ועזאת אלרישק. מצרים דרשה מחמאס לצרף למשלחת גורמים בעלי השפעה על הזרוע הצבאית של חמאס, גדודי עזדין אלקסאם.- ואכן למשלחת לקהיר הצטרפו חליל אלחיה ורווחי משתווה, העונים על ההגדרה.

ראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמעיל הנייה, קבע את מקומו בלבנון. בדצמבר שנה שעבר עזב את רצועת עזה למסע גיוס תרומות, אך מאז בקהיר לא מוכנים לאפשר למספר 1 בארגון לחזור לביתו ברצועה, בעקבות שורה של מהלכים שביצע הוא באופן אישי וארגון החמאס באופן כללי. הנייה יצא מהרצועה באישורה של מצרים דרך מעבר רפיח כדי להיפגש עם מספר גורמים במפרץ ולמורת רוחם של המצרים המשיך משם לאיראן ונפגש עם בכירים בטהראן. חודש אחרי יציאתו מהרצועה, בינואר 2019 הנייה נאם בלווית הארכי טרוריסט קאסם סולימאני שחוסל בעיראק על ידי האמריקאים, דבר שהכעיס מאד את המצרים.
לחיזוק המגעים עם האיראנים והמפגש בטהראן, נוספו באחרונה מגעים שהכעיסו שוב את קהיר. באוגוסט נפגש הנייה עם נשיא טורקיה טאיף ארדואן באיסטנבול. השניים המטירו חיוכים האחד כלפי השני ודיברו על חיזוק הקשרים והידוק היחסים בין הצדדים. משלחת של חמאס אף ביקרה באיסטנבול עם ג'בריל רג'וב מהפתח כדי לקדם פיוס פנים פלסטיני ובחירות כלליות תחת חסותו של ארדואן. המפגש שהתקיים באיסטנבול היה קצה הקרחון של פעילות מואצת של נשיא טורקיה לחיזוק הקשר עם חמאס, מתוקף תפקידו כמנהיג בכיר של האחים המוסלמים באזור. בכירי חמאס, ארגון בת של האחים המוסלמים, קיבלו מקלט ובית חם בטורקיה ואף קיבלו אזרחות טורקית שמאפשרת להם תנועה חופשית בעולם, לגיוס כספים ופעילים לטובת ארגון הטרור העזתי.
בארגון החמאס ניסו לנהל יחסים דואליים הן עם הטורקים והם עם המצרים, אבל בקהיר לא ממש היו מעוניינים בקשר. מעבר לפגיעה בכבודה של מצרים, שניהלה עד כה את נושא הפיוס הפנים פלסטיני, כריתת הברית עם ארדואן, שהפך לאוייבה המר של מצרים הייתה חציית קו אדום. היריבות בין טורקיה למצרים עלתה מדרגה משמעותית באחרונה. המעורבות הטורקית במלחמה בלוב נגד כוחותיו של הגנרל ח'ליפה חפתר שנתמך על ידי המצרים. ההסכם שחתמה טורקיה עם כוחות המורדים בלוב שבשמו היא מרשה לעצמה לשייט בחופשיות מול חופי מצרים, הן שתי סיבות למתיחות הטורקית- מצרית.
הניסיון של חמאס לפייס את המצרים ולחזור לשיח עם מי שמחזיקה במפתחות לשער של עזה לעולם, נתקל עד כה בסירוב מצרי בגלל הסיבות לעיל. וכאן הנושא מגיע לישראל – הנייה עצמו ביקש מספר פעמים מהמצרים לקבל משלחת מטעם הארגון לשיחות בקהיר, אבל המצרים סירבו.
חמאס שיגרו התנצלות להנהגה המצרית על המהלכים שביצעה באחרונה והתחייבה להתייעץ עם הצד המצרי בכל צעד עתידי שלה, הן עם הנושאים הפנים פלסטיניים והן בנושא המלחמה בנגיף הקורונה ברצועת עזה. דובר חמאס בעזה חאזם קאסם הודיע כי התקיימה שיחת טלפון בין הנייה לבכירים בהנהגה המצרית שדנו במספר נושאים. בתום השיחה הוסכם כי משלחת בכירה של חמאס תבקר במצרים, כפי שפורסם בעיתון אינדיפנדס בערבית. הדבר התאפשר רק לאחר בקשה של ישראל מקהיר לקבל את פניה המשלחת.