אלקנה פיקאר, תושב יצהר שהורחק מנהלית מביתו לפני כשנתיים, תובע את שירות הביטחון הכללי על סך 70,000 שקלים בגין פגיעה בפרטיות ולשון הרע, לאחר שזה הפיץ תמונה שלו, רעול פנים באירוע של התפרעות ערבים בסמוך ליצהר. עורך דינו קובע כי "השב"כ גרם במזיד לפרסום רושם מוטעה על מרשי".
התביעה שהוגשה ביוני אשתקד היא על רקע תמונה של פיקאר הנראה רעול פנים שפורסמה בזמנו על ידי השב"כ כדוגמא להתפרעויות אלימות של תושבים מיצהר, לצד כתבות שפורסמו בין היתר ב"ידיעות אחרונות" על אלימות תושבים ונערי גבעות. לטענת פיקאר, פרסום התמונה פוגע בשמו הטוב, בייחוד לאחר פסק הדין בעניין הרחקתו.
מאמרים נוספים באתר מקור ראשון:
למה לא ישראל: המדינה שניצחה את הקורונה
הרש"פ: אחרי שנמנע סיפוח, נילחם על הכרה בנו במדינה
המאבק על התר"ש: הרמטכ"ל בנאום לאוזני פקידי האוצר
בערעורו על ההרחקה המנהלית בבית הדין הצבאי לערעורים, קבע בית הדין כי חסרות ראיות חד-משמעיות למעורבות ישירה של פיקאר במעשי אלימות, או בהסתה אישית לאלימות. בנוסף, קיצר בית הדין את הצו במחצית.
התמונה שפרסם השב"כ הוצגה לפיקאר בערעור המנהלי שהגיש ושימשה ראיה בהליך המנהלי עליה הגיב פיקאר במסגרת ההליך ומסר את התמונה בהקשרה המלא: מדובר היה בתהלוכה של מאות פלסטינים לכיוון יצהר שנתקלו בכוחות צבא ויידו לעברם אבנים. הכוחות הדפו את הפלסטינים בין היתר בשימוש בגז מדמיע- הסיבה לכך שתושבי יצהר שנכחו במקום במטרה להגן על היישוב מפני התהלוכה חבשו כיסויים לפניהם.

בכתבה מוצגת על פי התביעה תמונה חתוכה של פיקאר (36), אב לשישה ותושב יצהר המשמש בית עבור נערי הגבעות. על פי הנטען בתביעה, "עוד כאשר שומעים את ההסברים של אנשי השב"כ באמצעות העיתונאים לפיהם על האלימות של רעולי הפנים יצהר נוצר רושם ברור וחד משמעי כי פיקאר מציג עצמו כ"עובד סוציאלי" ובפועל הוא פועל באלימות נגד פלסטינאים- ומדובר בשקר ביודעין על חשבון שמו הטוב".
בעקבות הגשת התביעה ביקשו בשירות הביטחון הכללי באמצעות פרקליטות מחוז ירושלים לקיים את הדיונים בדלתיים סגורות, היות ודיון פתוח "עלול להביא לחשיפת מידע אשר פרסומו אסור לפי דין". אולם שופטת בית משפט השלום בירושלים מיכל הירשפלד דחתה את הבקשה משום עקרון פומביות הדיון. "עקרון פומביות הדיון הוא עקרון יסודי בשיטתנו. אין מקום לפגוע בעקרון כבר היום אך ורק מהחשש שמא יהיה מקום לעשות כך בעתיד" כתבה השופטת בהחלטתה, וקבעה כי בבקשה לקיום בדלתיים סגורות לא הצביעה הפרקליטות על מסמך או טענה שלטעמה פרסומו אסור על פי דין.
בעקבות דחיית הבקשה, נפתח המשפט בחודש פברואר בדלתיים פתוחות. הדיון הבא נקבע לספטמבר כשעד אז עסוקים הצדדים בהגשת ראיות.

"התכלית הראשונה של הדיון נועדה להציג לביהמ"ש ולציבור את העובדה שהשב"כ פירסם תמונה של פיקאר מחוץ להקשר שלה, ובאופן שגרם במזיד רושם מוטעה לכלל הציבור כאילו הוא רעול פנים ועושה פעילות אלימה" אומר עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו המייצג את פיקאר. "ההקשר הכללי של התמונה שונה לחלוטין, כפי שנוכיח בבית המשפט. חשוב לשמור על החירות והכבוד של המתיישבים, שנשללים מהם על ידי צווי מעצר מנהלים ואחר כך במין סוג של פרופגנדה מנהלית, שמגלים טפח ומסתירים טפחיים".
תגובת השב"כ:
״העניין המדובר תלוי ועומד בבית המשפט ובהתאם לכך התייחסות המדינה לתביעה תמסר במסגרת זו בלבד.״