הישראלים מפוכחים למדי מבחינה כלכלית אל מול משמעויות המגפה העולמית – כך עולה מסקר עמדות בנושאים הכלכליים, שנערך בערב חג הפסח על ידי חברת הסקרים דיירקט פולס. כ־60 אחוזים מהנשאלים מבינים כי אנו עומדים בפני משבר שיימשך עוד חודשים ארוכים. הדבר מעיד על הפנמה, ואולי גם על חוסן ויכולת עיכול נוכח המציאות החדשה.
כצפוי, הגבלות התנועה והסגר מובילים ליותר ויותר קניות ברשת, גם בקרב אוכלוסיות שלא נהגו לעשות זאת: 27.3 אחוזים מהנשאלים הזמינו לראשונה שירותים ומוצרים דרך האינטרנט והטלפון. "המפתח לכל הצלחה כלכלית הוא בדרך כלל מהירות החדירה לשוק, ופה הייתה חדירה מאוד עמוקה של שימוש ברשת", מסביר שלמה פילבר, מנהל המחקר בדיירקט פולס. "מאות מיליוני שקלים נשפכו בשנים האחרונות כדי להביא את הציבור לפעילות מקוונת ברשת, אבל רק הצעירים אימצו אותה. לאוכלוסייה המבוגרת היה קשה להסתגל לשינוי. עכשיו אפשר להניח בסבירות רבה שהעולם הזה ישתנה, ונתח הקניות ברשת יגדל".

פילבר מצביע על ממצא נוסף, בעייתי: 56.1 אחוזים מהמשיבים חוו בעיות בגלישה. אחת הסיבות לכך היא הגידול הדרמטי בצריכת הפס הרחב, כאשר ספקיות האינטרנט לא עמדו בעומסים. "צריכת המדיה מכפילה עצמה בכל שנה בעולם, וישראל כבר עכשיו נמצאת בקצה יכולת האספקה", הוא מסביר. עיקר הצריכה של הפס הרחב היא בווידאו, כמובן.
לדברי פילבר, לשעבר מנכ"ל משרד התקשורת, "תשתיות האינטרנט בישראל הן מלפני יותר מעשור, מעידן אחר, אבל בכל בית אב יש יותר משתמשי אינטרנט מהממוצע האירופי. כל החיים שלנו מתנהלים היום בתקשורת הדיגיטלית, ובתוך זמן קצר לא נוכל לנהל שיחת וידאו בלי תקלות. אנחנו צורכים את מה שהעולם מציע, אבל לא מתקדמים בהתאם עם התשתית".