לא רק בישראל ישנו מחסור במסכות ובמגיני פנים עבור רופאים ואנשי הרפואה הדחופה. גם האמריקנים סובלים ממחסור חמור בציוד רפואי כזה. באזורים מסוימים, העובדה הזו פוגעת קשות בתפקודם של צוותי הרפואה. בעקבות המצב, בישיבה תיכונית בפילדלפיה החליטו לעשות מעשה קטן, אך ללא ספק מציל חיים: להשתמש במדפסות תלת-ממד שברשותם כדי ליצור מגיני פנים עבור צוותי הרפואה המקומיים – ולהמשיך את הפרויקט גם אחרי שהמוסד נסגר בעקבות המגפה.


הרב ד"ר גיל פרל, מנהל ישיבת "קהלת" בפילדלפיה, מספר כיצד המיזם הלא-שגרתי החל: "לאחרונה התפנה אצלנו חלל גדול בבית הספר, לאחר שהשלמנו לבנות את בית הספר היסודי בסמוך לתיכון. בתוך החלל הזה יזמנו פרויקט חדש בשם Fab Lab קיצור ל'מעבדת יצירה'. מעבדות כאלה מאפשרות לאנשים ליצור דברים בהדפסת תלת-ממד שבעבר היו רק נחלתם שם חברות עם מפעלים גדולים ומסורבלים".
מבחינת פרל, כאיש חינוך, זו זירה שמאפשרת לתלמידים להיות יצירתיים. "הרעיון מאחורי המעבדה הזאת הוא שאם לתלמיד יש חלום, הוא יוכל כעת להגשים אותו". יש מגוון אפשרויות להגשמת חלומות במעבדה שהקים פרל: "יש אזור אחד בו אפשר ליצור בעץ, ואף יצירה בחמר וקמין גדול. הקמנו אזור בו לומדים רובוטיקה, ואזור נוסף עם טכנולוגיה של הדפסת תלת-ממד". עד כה, מעבר למסכות המגן עבור רופאי פילדלפיה, ייצרו התלמידים במדפסות התלת מימד גם מגנים לאייפון ומחזיקים לעטים.

הרעיון הגיע ממנהלת לימודי המדעים של בית הספר, שקיבלה מייל ברשימת תפוצה של מעבדות "מייקרים" כמו שלהם, שניתן להדפיס במדפסות תלת-ממד מסכות או מגיני פנים, עבור צוותים רפואיים. "היא שלחה לי ולמנהל המעבדה שלנו את המייל, ושאלתי אם יש סיכוי שאנחנו נוכל על ידי עבודה של התלמידים והצוות – ליצור מסיכות שכאלה". מנהל המעבדה השיב, "אנחנו יכולים לנסות", ותוך זמן קצר הם כבר החלו להפיק את המסכות עצמן. "זה לקח לנו כמה פעמים עד שהצלחנו להפיק את המסכות – אבל בסוף זה קרה".
התלמידים היו אלה שהתניעו את המהלך ואף ניהלו את הייצור, עד שבתי הספר באזור נסגרו בהוראה ממשלתית, וכעת הייצור נמשך – על ידי מספר אנשי צוות. "מנהל המעבדה, אשתו ואני ממשיכים לאייש את הייצור בבית הספר כדי ליצור מסיכות פנים מגינים – המיועדים לצוותים רפואיים". חלק מבוגרי בית הספר התנדבו לחלק את הסחורה לבתיהם של רופאים העובדים בבתי חולים מקומיים או אנשי רפואה העוסקים בתגובה מיידית לחולים".
הוא מספר שבתחילת הדרך, היו מצליחים ליצור כמה עשרות מסיכות ביום, אך כעת, לאחר שעברו לייצר אותן בטכנולוגיה של חיתוך בלייזר, הם מצליחים ליצור כ-200 מסיכות ביום. בתיכון אף הצליחו לממן את ייצור המסכות על ידי קמפיין גיוס המונים של עשרת אלפים דולר.