"משרד הביטחון הפך את מלונות אירוח חולי הקורונה למתחמי כלא אלימים ומסוכנים". כך טוענים חולי קורונה במצב קל שהוכרחו להתאשפז במלונות המיוחדים ששכרו במשרד הביטחון בהוראת השר נפתלי בנט ומצאו עצמם כלואים בתנאים קשים ללא כל פיקוח ומעקב רפואי, ללא תנאים היגייניים ובחדרים סגורים עם שותפים זרים שחולקים מיטה זוגית. במשרד הבריאות מנגד ממשיכים להחזיק בעמדתם כי מקום הטיפול הנכון ביותר לחולי קורונה הוא בבתיהם, זאת במידה ומסוגלים לעמוד בתנאי הבידוד הנדרשים.
גורמים בפיקוד העורף מציינים כי נאמר לחולים שעליהם להביא איתם תרופות וציוד אישי, ובשל מצבם הם אינם זקוקים למעקב רפואי. "אנחנו מתייחסים אליהם כאורחים בריאים, שבמקום להיות בבתיהם ולהדביק את הסביבה, מתארחים במלוניות".
"זה כלא לכל דבר ושומרים עלינו שלא נברח", מתאר שוקי מוריה, עצמאי בעל רשת מרכזים לניקוי יבש ומכבסות שמצא עצמו "כלוא" במלון דן ירושלים לאחר שהובטח לו כי יקבל במלון תנאי אירוח נוחים ומותאמים לחולי קורונה. "כל הזמן אני חושב איך אפשר לברוח מכאן וחיפשתי את כל הדרכים. אני לא מסוגל להמשיך ככה בכלא של חוסר שפיות והיגיון מוחלט. המקום הזה מנוהל בצורה שלומיאלית הכי קיצונית שאני יכול לתאר". יש לציין שסמכות השחרור של חולים מוטלת על משרד הבריאות, שמסרב לאפשר לחולים שהתאשפזו לצאת מהמתקנים אלא אם הם החלימו.

המציאות שמוריה מתאר על סדר יומו ועל החיים בכלובי הברזל שנפתחו ברחבי המדינה היא מדאיגה ומקוממת. בתמונות שהוא משתף אותנו משתקפת מציאות של מתחם מוזנח עם פחי אשפה שעלו על גדותיהם ואין מי שיפנה אותם. ללא כל מענה רפואי או אישי מתמודדים החולים המבוגרים מול חיילות צעירות שלטענתם גם צועקות עליהם. "אין שירותי ניקיון בחדר ולא החלפת מצעים ולא מביאים לנו אפילו חומרי ניקוי לשמור כאן על קצת הגיינה. בקבלה צעקו עלינו וכשירדתי לשם והסברתי לנציגה שאני זקוק לכדור לכאבי ראש ולהחליף סדין צעקה 'מה נראה לך שאנחנו נחליף לך סדינים?'. אמרתי לה שאני יכול להיות סבא שלה ולמה היא כועסת וצועקת אבל היא שלחה אותי בחזרה לחדר".

מוריה מסביר כי כששוחרר מבית החולים 'שערי צדק' לאחר תקופת אשפוז במחלקת הקורונה הסביר להם כי אישתו שהיא אחות סיעודית בבית חולים חולה וממילא "הגיוני שיהיו יחד באשפוז ביתי", אבל במחלקה הסבירו לו בסמכותיות כי 'במלונית בדן ירושלים תהיה בהשגחה טובה יותר'. אחיו של שוקי, דוד תיאר בפייסבוק את ששמע ממנו. "אחי זקוק לתרופות שונות ופנה בבקשה אל החיילות חסרות האונים מפיקוד העורף שישבו בקבלה לבקש שיאפשרו לו לקבל אותם. הן אמרו שיעבירו את הבקשה הלאה. עברו כבר 24 שעות מאז והתרופות לא הגיעו. הוא מבקש אפשרות שישלחו עבורו לבנים או בגדים להחלפה והתשובה בהתאם".
תלאות האשפוז הכפוי בבית המלון המהודר והסגור רק החלו אז. כאשר התעורר מוריה אתמול (ב') בחדרו גילה במיטה הזוגית לצדו אדם כבן שמונים עם קטטר ושקית שתן כשהוא רועד בעוויתות חום גבוה ונאנח מכאבים. התברר לו כי באיזור השעה 2 בבוקר נשלח האיש לחדרו. משביקש להשיג לשכנו החדש לחדר כדורים להורדת חום התבשר בקבלה של המלון מנציגות פיקוד העורף כי אין להם כל יכולת לעזור לו. הוא נאלץ לדפוק על דלתות חדרים חדר חדר לחפש תרופות להורדת חום עבור הקשיש בחדרו. מוריה התקשר אישית לרופא מחוז ירושלים ולאחר מסכת שיחות ובירורים התברר כי החולה המבוגר שהיה אחרי ניתוח מורכב נשלח על ידי בית החולים "השרון" , בפתח-תקווה בטעות למלון, דבר חמור בפני עצמו. אנשי צוות מד"א שהגיעו להחזיר אותו לבית החולים ביקשו כי מוריה יוריד את הקשיש לאמבולנס ויסחב את הציוד האישי שלו ושקית השתן בידו כי "אנחנו לא נכנסים למתחם החולים" כדבריו. הוא סירב לעשות כן ודרש כי הקשיש החולה קורונה יפונה בבטיחות באלונקה.
בפיקוד העורף מתעקשים להלין בכל חדר שני חולים. מוריה מעיד כי זאת "למרות שחדרי המלון ברובם ריקים והתפוסה נכון לעכשיו מצומצמת". מוריה מדווח עוד כי ל'דן ירושלים' הוכנסה בימים האחרונים גם אישה לחדר שהיה בו אדם חרדי.

כשנשלח אדם נוסף לחדר שלו בקש מוריה שיגיע מישהו לפחות להחליף את הסדינים אבל החיילות שמנהלות את החולים והמתחם המאובטח אמרו שאין אף אחד שיעשה זאת ושלחו לו שקית עם סדין להחלפה עבור השכן החדש במיטה הזוגית המחוברת. "אין לנו כח אפילו להזיז סכין פלסטיק ממקום למקום. מצב הרוח ירוד מאוד אחרי שבוע באשפוז ובגלל המחלה הזאת" הוא מעיד בכאב.
דוד, אחיו של שוקי ביקש להגיע למלון ולהעביר לו בגדים להחלפה ותרופות אך לדבריו בפיקוד העורף מסרבים לאפשר זאת, בשל נהלי הבידוד המחמירים, כדי למנוע סיכון של הדבקת אנשי הצוות. שוקי מוריה: "זה בית כלא שקושרים לך את הידיים והרגליים ומביאים לך אוכל של בית חולים. מה כבר ביקשתי? אישתי והילדים שלי חולי קורונה והם מחלימים מהמחלה בבית. המקום המוכר ואי השפיות של כל אדם הוא הבית שלו. זו התרופה הטובה ביותר מאשר לראות את העב"מים עטויי החלוקים, המסיכות והכפפות שמסתובבים סביבך ואי אפשר ואסור לתקשר איתם. אין פה אפילו חובש צבאי אלא 2 חיילות צעירות שמנהלות בית חולים של חולים בלי אפילו כדור אחד. יומיים לא קיבלתי תרופות וכל התרופות שלי בבית. אין פה כל השגחה. בן אדם יכול למות בחדר שלו ואף אחד לא יידע. המקום הזה מסוכן".
שר הביטחון נפתלי בנט התייחס לדברים במסיבת עיתונאים שקיים היום ואמר כי הבהיר עם פתיחת מלונות האירוח לחולים כי לא יוכלו לשכן בכל חדר בבתי המלון אדם בודד. "זה לא אמור להיות תנאי חמישה כוכבים, אלו מלוניות בידוד ואנחנו לא צוות הווי ובידור של אזרחי ישראל. נכון, אנחנו רוצים לחסוך בכסף כשניתן ולא סתם לשפוך כסף וייתכן כי לפעמים בזיווג בין שני אנשים, הוא לא תמיד מושלם ואיפה שצריך לתקן נתקן. הטיפול באיכות החוויה במלונות היא סבירה ומעלה".
גורמים בפיקוד העורף מציינים כי את מערך המלונות מנהלים אנשי מילואים וחיילים, מתוך מסירות נפש וסיכון עצמי, והם מנסים כמיטב יכולתם להנעים את זמנם של השוהים שם. כל הקשור בהיבט הרפואי נמצא באחריות קופות החולים ומשרד הבריאות, ואין בסמכותו של פיקוד העורף לתת שירות בנושא. באשר למר מוריה, הם אומרים כי נעשים ניסיונות להביא לשחרורו להמשך אשפוז ביתי, אך הדבר תלוי בקבלת היתר ממשרד הבריאות.