הרחבת המבצע לשמירה על טוהר הבחירות מטעם ועדת הבחירות המרכזית, שכלל הפעם 5,000 פקחים, צמצמה במובהק את מספר הניסיונות לפגוע בטוהר הבחירות, אך עדיין יש דיווחים על מקרי התחזות רבים וטעויות מכוונות בספירת הקולות, רובם ככולם במגזר הערבי.
הנה חלק מן העדויות שהגיעו לידינו מאז סגירת הקלפיות: בקלפי בג'לג'וליה הגיעו להצביע שלושה אנשים עם תעודת זהות אחת; בטייבה, חברת קלפי נתנה למצביעים מעטפות נוספות. כאשר חבר ועדת הקלפי ניסה לדווח על כך, התפתחה במקום מהומה אלימה; בסח'נין סוכל ניסיון התחזות לאדם אחר; בדיר־חנא לא ניתן לנציג הליכוד לבחון תעודות זהות של מצביעים, ומזכיר הוועדה קבע שרק הוא יזהה אותם.

מטמרה התקבלו דיווחים על ניסיונות זיוף באחת הקלפיות; בכאבול, אדם אחד הגיע להצביע חמש פעמים; בנחף נעשה ניסיון להבריח מעטפות, ונמצאו פתקים מזויפים; בקלפי בדבורייה נספרו תחילה 486 מעטפות, אך בספירה חוזרת נמצאו 488; במשהד ובאום־אל־פחם דווח על כמה וכמה מקרי התחזות וזיופים, ובהם אדם שהשתמש בכמה תעודות זהות. הנציג במקום כתב: "ניכר שהייתה כאן יד מכוונת שתכננה באופן מקצועי את הזיופים, ובשל כך לא ניתן היה להפליל כמעט אף אחד, למרות שבוודאות היו בקלפי כמה וכמה מקרי התחזות".
בקלפי בנצרת, בספירת המצביעים לפני פתיחת הקלפי נספרו בשלוש רשימות שונות 382 מצביעים, אך לאחר פתיחת הקלפי נתגלו 385 מעטפות. בעראבה הגיעה להצביע צעירה בת 16 עם תעודה של בת 30. בקלפי אחרת בעראבה נכנסו לקראת שעת הסגירה 20 צעירים, שהתברר בהמשך כי השתמשו בתעודות של מבוגרים מהם כדי להצביע.
העדויות כולן כלולות בדו"ח שהוגש השבוע לוועדת הבחירות המרכזית, והוכן למען הליכוד על ידי משרד קייזלר אסטרטגיה. הדו"ח מרכז עשרות מקרים שדווחו מהשטח באמצעות 1,381 פעילים שנשלחו לפקח על טוהר הבחירות, כפי שנעשה בשלוש מערכות הבחירות הקודמות. בשתי מערכות הבחירות של 2019, הדו"ח של משרד קייזלר היה בסיס לבדיקות נרחבות של ועדת הבחירות ולהגשת כתבי אישום בחלק מהמקרים.
צוות הבדיקה לתוצאות הספירה בקלפיות, שהקים השבוע ראש הממשלה בנימין נתניהו בחיפוש אחר 6,500 הקולות החסרים למנדט ה־37 של הליכוד וה־59 של גוש הימין, החל אתמול בעבודתו.
עו"ד עמית הלוי מרכז את צוות הבדיקה, שחברים בו גם השר ישראל כץ, סגן יו"ר ועדת הבחירות ח"כ דוד ביטן, וחבר ועדת הבחירות מטעם הליכוד אלידור כהן. בשיחה שערך עמם נתניהו הוא הציב להם יעד: להביא תוצאות לכל המאוחר עד יום שלישי, מועד הגשת תוצאות האמת לנשיא המדינה.
בליכוד שכרו צוות בדיקה להקלדה מחודשת של הפרוטוקולים מהקלפיות, שיעבוד במהלך סוף השבוע ויבחן טעויות הקלדה. במקביל ייפתחו מחדש הפרוטוקולים של הקלפיות שבהן דווח על מקרי זיוף והתחזות.
בליכוד פנו לוועדת הבחירות המרכזית, באמצעות היועץ המשפטי של המפלגה, בבקשה לעיין בכל הפרוטוקולים והגיליונות של הקלפיות, כדי לאתר שגיאות רישום והקלדה. נציגי המפלגה דרשו לעכב את פרסום התוצאות עד שמסמכים אלו יימסרו להם, ולפני שהליכי העיון והתיקון ימוצו.
חרף בקשת הליכוד, זמן קצר לאחר מכן פרסמה הוועדה את התוצאות. עם זאת, לדברי אנשיה הן לא כוללות שש קלפיות הכוללות כ־5,500 בעלי זכות בחירה, ובהן נבדקות טענות לאי סדרים. עוד נבדקים בוועדה 877 מקרים של חשד להצבעה בקלפי הרגילה וגם בקלפי נגישה, ו־438 חשדות להצבעה בשתי קלפיות מיוחדות שונות.
עו"ד עמית הלוי, שהפך למומחה בתחום בעקבות חיפושיו אחר המנדט ה־36 בבחירות אפריל, המקום שבו הוצב אז ברשימת הליכוד, אמר למקור ראשון: "בצוות בודקים זיופים וטעויות ספירה, כמו שהיו גם באפריל וגם בספטמבר. יש 17 אלף קולות שעוד לא נספרו ב־24 קלפיות. הפעם הפער למנדט נוסף גדול יותר מבספטמבר ובאפריל, ועם זאת מצטברים אצלנו מאז הבחירות עדויות מאוד נרחבות על זיופים במגזר הערבי".
לדברי הלוי, הוא קיבל שיחות טלפון מנציגי חמולות בטמרה, שמספרים כי הצביעו "מחל" וקולותיהם נעלמו.
אתה פחות אופטימי מבחינת האפשרות להשיג עוד מנדט?
"אני לא יודע. בהקשר הזה איבדתי את התמימות בבחירות אפריל, ובספטמבר היא לא חזרה. באפריל היו ללא ספק זיופים באלפי קולות. גם בספטמבר השופט מלצר פסל אלפי קולות. הפער אמנם גדול יותר מבמערכות הבחירות הקודמות, אבל נדע אחרי שנסיים את הבדיקה".
מוועדת הבחירות נמסר בתגובה: "סיעת הליכוד העבירה אלינו לבדיקה פניות ביחס לכ־170 קלפיות. טרם הסתיימה בדיקת כל הטענות, אולם מבדיקה של כ־100 קלפיות עד כה נמצאו מקרים בודדים בלבד הדורשים בדיקה מעמיקה יותר, ושני מקרים שבהם הייתה טעות בהקלדה. אנחנו בודקים כמובן כל פנייה ופנייה שמגיעה אלינו, כולל את כל הפניות מסיעת הליכוד".