ועדת המעקב קיימה בשבת האחרונה הפגנת מחאה נגד "עסקת המאה" בעיר באקה אל גרבייה. להפגנה הצטרפו פעילי שמאל יהודים שבקשו להביע את הזדהותם עם ההתנגדות לאחת ההצעות בהסכם – להעביר לריבונות הרשות הפלסטינית אזורים במשולש. עם זאת, בהפגנה הונפו דגלים פלסטיינים רבים מה שגרם לפעילי שמאל רבים לנטוש את ההפגנה.
שולי דיכטר, פעיל שמאל ותיק ובעבר מנכ"ל עמותת סיכוי ועמותת "יד ביד – המרכז לחינוך יהודי ערבי בישראל", כתב פוסט בפייסבוק בו הסביר מדוע עזב את ההפגנה בבאקה אל גרבייה. דיכטר כתב כי ההפגנה נצבעה בדגלים פלסטיניים מה שהקשה עליו ועל אחרים להשתתף בה.
כך כתב דיכטר: "בכאב לב עזבתי את ההפגנה. כבר מההתחלה ניכר כי השתלטו עליה רגשות עזים, שגם אם הם לגיטימיים, אינני יכול להשתתף בהם. אני מתנגד להפרדת היהודים והערבים באזור המשולש ויש עוד הרבה עבודה עד שנגיע לאזרחות שוויונית והוגנת. אבל ההפגנה הזאת לא מקדמת אותנו לשם. לכן עזבתי. אצעד הערב בתל אביב. מקווה שלא יהיו דגלים כלל".

הפוסט עורר ויכוח בין פעילים שהזדהו עם הדברים ואף נטשו מאותה סיבה את ההפגנה לבין אנשי שמאל אחרים שהתווכחו עימו. אבי עופר, מזכיר סניף מרצ מקיבוץ מענית סיפר כי עשרות פעילי שמאל נטשו את ההפגנה מהסיבה הזו. "גם אני עזבתי וכך גם בני משפחתי ועוד עשרות רבות של פעילי שמאל מסורים. בהפגנה המיועדת להסיר מעל הפרק את הרעיון שיישובים ערבים יועברו לשליטה פלסטינית, להניף דגלי פלסטין וכנראה גם לקרוא קריאות לאומניות, זו לא ירייה ברגל, זו ירייה ישר לרקה. ועוד אחרי שעאידה תומא-סלימאן הביעה באוזני תמיכה נלהבת בכך, והתברר שזה לא רק בל"ד שמשתלטים על השיח אלא שזה השיח כולו. דומני שהיה זה אבא אבן שאמר שהפלסטינים מעולם לא החמיצו הזדמנות להחמיץ הזדמנות. ובכן, היום בצהריים בבאקה זו היתה אחת ההחמצות הגדולות שלהם. אני עוד צריך זמן כדי להפנים את משמעות האירוע הזה היום, עבורי, כמי שנלחם 40 שנה למען פתרון שתי המדינות, השתתף וארגן מאות הפגנות, שבת רעב, וכן הלאה".
"גם אני עזבתי כשראיתי את המגמה", כתב מייק פראשקר, "אני מבין את הכאב אבל זאת לא הדרך לקדם אזרחות משותפת ישראלית וגם לא הסדר מדיני הוגן. כולנו צריכים להתנהג באיפוק ובגרות ולהיות יותר חכמות וחכמים. גם אני אגיע להפגנה בתל אביב".
גם פעילים ערבים זעמו על צביעת ההפגנה בדגלים פלסטיניים. "שולי אתה לא לבד גם אני עזבתי את ההפגנה", כתב לדיכטר נאג'יב אבו רוקיה, "הרגשתי כמו טמבל באתי להפגנה במטרה להגיד לא לטרנספר של כפרי וערי המשולש לשטחים. ומצאתי עשרות דגלי פלסטין מתנוססים מעל ראשי המפגינים. וזה בדיוק מה שהימין ושאר טרנפריסטים אומרים אנחנו שולחים אותכם לפלסטין ויהיה לכם שם את דגלה והימנונה. אז על מה אתם מוחים. תחליטו מה אתם בדיוק רוצים. זה היה דבר והיפוכו".

היו פעילים אחרים שזעמו על הפוסט וכתבו לנוטשים כי עם גישה כזו עדיף היה שלא היו באים להפגנה מלכתחילה. אלון-לי גרין מארגון "עומדים ביחד", כתב כי עמדתו של דיכטר אינה מכבדת את האחר. "מגיע להפגנה גדולה של הציבור הערבי בישראל, ומתלונן על איך שהם מתנהגים, נראים ונשמעים?", כתב גרין לדיכטר, "אני ממש לא מציע להחליף את העם, אלא לדעת לאן אתה מגיע מראש ולכבד את השונים ממך, לגלות הבנה לפוליטיקות שרחוקות מהבועה שלך".
פעיל מרצ, אבי עופר, השיב לביקורת נגד העוזבים כי ההפגנה בבאקה אל גרבייה נועדה להיאבק בהעברת המשולש לרשות הפלסטינית והנפת דגלים פלסטיניים משרתת את העמדה ההפוכה. "אני הוזמנתי עם רבים אחרים להפגנה בדגש על מאבק נגד עצם הדיון על העברת המשולש וואדי עארה לפלסטין. אם הציבור הערבי אכן חושב שהדרך לכך עוברת בהנפת דגלי פלסטין בהפגנה כזו, זו זכותו. זכותי להחליט שחלקי לא יהיה במאבק כזה."