שוב טרור חקלאי, שוב נזקים גדולים: אתמול (א') הגיעו אנשי החווה החקלאית למורשת יהדות אתיופיה באיזור לטרון וגילו כי אלמונים הרסו את הכוורות שהציבו בתחומי החווה והסבו נזקים אדירים לדבוראי עומרי רוזנר בעלי "הכוורת" מהיישוב בית חורון. בשבועות האחרונים מתנדבי 'השומר החדש' שומרים על מתחם החווה החקלאית מפני פורעים מכפרים שכנים' אך בשבת הם לא היו בשטח והתוצאות לכך הורגשו היטב.
"אתמול הגענו לשטח אחרי שבת וראינו את הנזק הענק לכוורות שהיו מפוזרות ומרוסקות" מספר לנו גורם מהחווה החקלאית. "לא רק שביקשו לפגוע בהן וברוזנר, אלא זה פשוט הרס לשם העברת מסר. שלא רוצים אותנו בשטח". לדבריו, "התחושה היא כי יש בשטח אפס אכיפה כלפי הטרור החקלאי. אין מי ששומר על החקלאים למעט החבר'ה של השומר החדש שמגינים על החקלאים בסיכון עצמי.

"קיבלנו איומים מ'בני הדודים' שלא אוהבים את הנוכחות החקלאית שלנו באדמות וחששנו שהאיומים יהפכו למעשים והנה הם פגעו בנו כך" מתאר הגורם. "אנחנו לא נעזוב בשום מחיר את האדמה והחקלאות ובשום מצב" הוא מתחייב.
עומרי רוזנר, בעלי הכוורות אמר ל'מקור ראשון': "התחושות הן מאוד מאוד קשות, אני דבוראי יחסית צעיר ומתעסק בתחום הזה כ7 שנים. התחלתי את המכוורת מאפס. עם כוורת אחת שהתחילה מתחביב והיום אני מחזיק ב70 כוורות עד אתמול. אני לא יכול להסביר במילים את התחושה בעבודה של שנים שהולכת לטמיון. בחקלאות יש דברים שהם בידי שמיים אבל נזקים שנעשים בידי אדם אתה תופס את עצמך ולא יודע מה לעשות. התסכול הוא עצום".
מבחינת רוזנר הנזקים הכלכליים הם גדולים מאוד: " הנזק הישיר נאמד באיזור 30-40 אלף שקל לציוד. בקיץ הקרוב פשוט גם לא ארדה מהן דבש וזה נזק של הכנסות שנאמדות בכמאה אלף שקל בגלל הסיפור הזה".
יואל זילברמן, מנכ"ל ומייסד ארגון השמירה הוולנטרי 'השומר החדש אומר כי מהנתונים שלהם התופעה הולכת ומתפשטת: '"מהנתונים שאספנו, כל חקלאי חמישי חווה פשיעה חקלאית לפחות אחת לחודש ואנחנו יודעים ש-90 אחוזים מהחקלאים חווים אירועי פשיעה לאורך השנה". בשנים האחרונות פועל הארגון לסייע לחקלאים המותקפים שמאבדים את האחיזה על הקרקע ומנסים לסייע להם בשמירה, הגנה וסיוע בעבודות חקלאיות באמצעות אלפי מתנדבים שפורסים בעשרות מוקדי שמירה.
"חקלאי ישראל עומדים בפני אתגר קיומי המאיים על המשך המפעל ההתיישבותי במדינת ישראל כשבכל המדינה נותרו רק 18,000 חקלאים בלבד והמספר ממשיך להצטמצם" מזהיר זילברמן. לדבריו, השנה, קיבל הארגון מספר שיא של פניות מחקלאים מתוכם הצליחו לסייע לכ-450 חקלאים בלבד.

מנתונים שאספו אנשי השומר החדש בשנה האחרונה בקרב חקלאים עולה כי החקלאות בישראל נמצאת במשבר הגדול ביותר שידעה מאז שנות ה-80. רק 25 אחוזים מהחקלאים מתלוננים במשטרה על אירועי פשיעה חקלאית ו-62 אחוזים מהתלונות על אירועי פשיעה חקלאית נסגרו מחוסר עניין לציבור.
בימים האחרונים יצאו זילברמן וחבריו בקמפיין גיוס לפעילות הארגון לאחר שבחודשים האחרונים צומצמה משמעותית התמיכה הממשלתית שהחזיקה במידה רבה את 'השומר החדש'. "אנחנו מבינים שאין שום סיבה בעולם שנעמוד מנגד מול אובדן ממשלה ומשילות ונשאיר את החקלאים בישראל הפקר" אומר זילברמן בכעס.
עד כה גייסו אנשי הארגון ההתנדבותי למעלה מ3 מיליון שקלים להמשך הפעילות שלהם. "מדהים לראות את ההירתמות וההבנה של הציבור שהחקלאות היא אוצר לאומי ואם החקלאים לא יהיו שם הקרקע פשוט תינטש. מבחינתנו אין סיבה שהם יהיו לבד אחרי שלוש מערכות בחירות שהמדינה עסוקה מידי בשביל לעזור להם. אנחנו רוצים לוודא שיהיו מספיק אמצעי ראיית לילה ורחפנים ומעדרים ורכבי שטח ומדריכים שיובילו קבוצות בשטח כדי שיהיה מענה לכל חקלאי שזקוק לנו אם בקטיף או בשמירה ובליווי המשפטי. הבנו שאנחנו לא יכולים לחכות לממשלה שתקום סוף סוף ותתמוך בנו אלא אין לנו ברירה אלא לבקש את התגייסות הציבור".