בטון, קמח וסוכר – אלה ההשקעות שהביאו את אליקו דנגוטה, איש עסקים ניגרי, אל מעמד האיש העשיר באפריקה, ומתחילת 2020 למקום ה־96 ברשימת מאה האנשים העשירים ביותר בעולם של סוכנות הידיעות בלומברג. דנגוטה, בן 62, הגדיל ב־2019 את הונו בכ־4.3 מיליארד דולרים, לפי הערכות בלומברג, וכעת עומד הונו העצמי על 14.8 מיליארד דולר.

דנגוטה מחזיק בתאגיד "תעשיות דנגוטה", שמקום מושבו בלאגוס שבניגריה. לפי בלומברג, החברה מחזיקה ביצרנית הבטון הגדולה ביותר באפריקה שמדרום לסהרה, "דנגוטה בטון", שהרוויחה 2.5 מיליארד דולרים ב־2018, וכן בחברות המשקיעות בתחומי הסוכר, המלח, הקמח, הדשנים והמזון הארוז. בשנה הקרובה צפוי התאגיד להפעיל בניגריה את אחד ממתקני זיקוק הנפט הגדולים בעולם. "בכוחו של המפעל לספק את כל צרכיה של ניגריה ומעבר לכך", נאמר בדיווח של בלומברג על עלייתו של המיליארדר לרשימת מאה האנשים העשירים ביותר בעולם.
באפריקה, היבשת השנייה בעולם בשטחה ובגודל אוכלוסייתה, חיים 1.3 מיליארד בני אדם. שש הערים העשירות ביותר ביבשת הן יוהנסבורג, קייפטאון, דרבן, ניירובי, קהיר ולאגוס, עירו של דנגוטה. ארבע מהערים נמצאות בדרום-אפריקה, אחת במצרים שבצפון אפריקה, ורק האחרונה במה שמכונה "אפריקה שמדרום לסהרה". התוצר המקומי הגולמי של אפריקה כולה הוא הנמוך ביותר בין תוצרי יבשות העולם, ועומד על 1,930 דולרים לשנה. באסיה, לשם השוואה, התוצר עומד על 7,350 דולרים בשנה, פי 3.8. עם זאת, ניגריה עצמה מתקרבת לרמת חיים אסייתית, עם תוצר של כ־6,000 דולרים בשנה.