לרוץ לבד או לעשות חיבורים? לתמוך בנתניהו ובגוש באופן בלתי מסויג או להוכיח עצמאות מחשבתית? לתמוך בחסינות או להמתין? ליצור את הבית היהודי ב' או לנסות שוב להרים את הדגל של מפלגת דתיים-חילוניים? בימין החדש יידרשו בשבוע וחצי הקרובים לרצף החלטות שיכוננו את דרכה של המפלגה בבחירות ג', וזה לא הולך להיות פשוט. למרות הסקרים המחמיאים, למפלגה חסר די-אן-איי שיבחין אותה מאחרות. ישראל ביתנו המציאה את עצמה מחדש כשינוי, וכחול לבן מזוהים עם שיטת רק-לא-ביבי, אך הימין החדש נבלעת בתוך מפלגות הימין וצריכה עיצוב+ מיצוב חדשים שיעבירו אותה את אחוז החסימה.
ההסתעפויות רבות, אך אלו הן חמש ההחלטות המרכזיות של הימין החדש עד ליום שלישי הבא:
1. ביחד או לחוד: שאלת השאלות של בחירות 2020-2019 לא פסחה על הימין החדש בשני הסבבים הקודמים. בפעם הראשונה האקזיט כשל ו-1,400 קולות בלבד עמדו ביניהם לבין אחוז החסימה. בפעם השנייה החיבור לא הביא הצלחה מרשימה – שבעה מנדטים ודי. ומה יעשו בפעם השלישית? בריצה של הימין החדש לבד – הסיכוי הוא אדיר והצלחתם עשויה להיות הצלחת הימין כולו. אך כגודל סיכויי ההצלחה – ההתרסקות יכולה להיות כואבת, ויוכיחו שתי מערכות בחירות שלימדו שאין מקום לשתי מפלגות מימין לליכוד.
נכון לעכשיו בימין החדש נוטים לרוץ לבד בלי חיבורים נוספים ובקריצה משמעותית לקהלי הציונות הדתית, מאוכזבי החיבור עם בן גביר. אך ככל שיתקרב יום הגשת הרשימות והלחצים מנתניהו ומהאקס-שותפים בציונות הדתית יתגברו – בנט יידרש להכריע האם הסיכוי גובר על הסיכון הפעם, האם ההרפתקה שווה לו כשר ביטחון ויו"ר מפלגה שכבר מצא את עצמו פעם אחת בחוץ. השנה האחרונה מלמדת שהוא יעדיף חיבורים, השאלה היא רק עם מי ובאיזה מחיר.

2. בן גביר או סמוטריץ': עם מי בנט ושקד יתחברו – הבית היהודי ובן גביר או לחלופין עם סמוטריץ' והאיחוד הלאומי לבדו. בימין החדש הדעות חלוקות, אך נקודת המוצא זהה: בנט יתקשה עד מאוד לבלוע חיבור עם עוצמה יהודית שהוא עצמו סיכל בבחירות מועד ב'. הפעם לכאורה עומדת לו אפשרות נוספת: חיבור במחיר מוזל עם הבית היהודי וסמוטריץ' בלבד והשארת הבית היהודי+עוצמה בחוץ. אם כך יעשה, תהיה זו הכרזה על הקמת הבית היהודי ב' שתילחם מול בזו שייצרו הרב פרץ ובן גביר. במקרה כזה גדל הסיכוי של האחרונה לא לעבור את אחוז החסימה. בחיבור כזה יכריז בנט, הלכה למעשה, על מות חלום מפלגת "הישראלים", מפלגה שפונה גם לקהל דתי וגם לקהל חילוני. משהו שעולה מהשטח כבר זמן רב, אך הוא לא השכיל להבין.
בבחירות מועד א' הצביעו מעט מאוד חילוניים ומסורתיים לימין החדש כש"הבייס" המשמעותי של המפלגה נשען על קולות הציונות הדתית. בחירה בחיבור כעת תקבור (גם אם זמנית) שוב את האקזיט של בנט, אולי עד למערכת בחירות שבה הימין יתחלק שוב למחנות. כנראה בעידן שאחרי ביבי.
3. בעד נתניהו או נגד? מה הימין החדש תמכור בבחירות האלה – אג'נדה פרו ביבי או אג'נדה עצמאית ימנית שיכולה ברגע האמת להמליץ גם על גנץ? מצביעי הימין החדש סולדים ממערך התיקים וכתבי האישום שהוגשו נגד נתניהו, אך חלק לא מבוטל מהם מעוניין בימין-על-מלא הכולל היצמדות לנתניהו ברגע האמת. כשהמסרים מורכבים וההתבטאויות שנויות במחלוקת, בנט ושקד יכולים לאבד קהלי יעד. ולראיה, ההתנגדות שעוררו דבריה של שקד בשבוע שעבר על כך ש"הפרקליטות איננה תופרת תיקים".
אז איך הולכים עם ביבי ומרגישים בלי? בימין החדש יעבדו על דף מסרים נקי, בלי תקיפות מתחת לחגורה של ביבי והליכוד נוסח מועד א', אלא היצמדות לגוש והבטחה של ימין ממלכתי, ימין שביבי לא יכול בלעדיו אבל עם עצמאות מחשבתית. תיקון מערכת המשפט אבל לא רמיסה מוחלטת שלה, המלצה על ביבי אבל לא בעמדה אוטומוטית התומכת בחסינות. ימים יגידו האם הבייס המגוון יצליח להשמר עד לרגע האמת, בלי להבריח את קהלי היעד: ימין ממלכתי, ציונות דתית, מצביעי זהות וימנים של ליברמן, אולי.

4. פורשי זהות? רשימת הימין החדש טרם התגבשה. בחמישייה הראשונה נמצאים בינתיים: בנט, שקד ומתן כהנא. יתר המועמדים טרם שובצו וכוכבים לא נמצאו. פורשי זהות מתדפקים על דלתם בניסיון להבטיח לעצמם מקום ריאלי, אבל בימין החדש כבר מהדהדים את מסריו של פייגלין באמצעות קמפיין אגרסיבי של כהנא עם חבירה עתידית של שקד. הימין החדש מציע למצביעי זהות בבחירות האלה בית בטוח, השאלה היא האם הוא מציע לאנשי זהות בית? זה כבר תלוי בשאלת המחיר. ליבי מולד וגלעד אלפר מחכים לתשובה.
5. ומה עם כוכבים? כאמור טרם נמצאו. אלונה ברקת, שהייתה הברקת הרשימה בבחירות מועד א', לא הצליחה לייצר אחוזי הצבעה גבוהים בפריפריה ואפילו לא בבירת הנגב ממנה היא באה. בבחירות האלו בנט ושקד יעדיפו את אנשי שלומם, אנשים שייצמדו למסרים מבית ולא ינהלו אג'נדה עצמאית משלהם בלי להוכיח שווי אלקטורלי. ועדיין, אם למישהו יש הברקה לכוכב פנוי להובלה – נראה שהמקום השלישי ברשימה פנוי.