בתגובה לרקטה שנורתה ביום חמישי לפנות בוקר מעזה לשדרות תקפו מטוסי חיל האוויר אתר לייצור אמצעי לחימה של חמאס בצפון הרצועה. מקורות פלסטיניים דיווחו כי התקיפות הישראליות התרכזו בקרבת המלון שבו נכח השליח הקטארי לרצועה מוחמד אל־עמאדי.
במסיבת עיתונאים שכינס אל־עמאדי ביום חמישי הוא הודיע כי ממשלת קטאר תמשיך בסיוע לתושבי עזה גם ב־2020. רק לפני כמה שבועות הכניס השליח את הרצועה למתיחות, כשהצהיר שהסיוע יסתיים בסוף השנה הנוכחית, אך כעת הוא סיפק לעזתים אוויר לנשימה. עם זה, הוא הבהיר שהסיוע יימשך לעת עתה רק עוד שלושה חודשים.
ההצהרה הושמעה באירוע השקה של 22 מכוניות כיבוי אש שתרמה ממשלת קטאר לכוחות הכיבוי של חמאס. "קטאר שוקלת בחיוב את בקשת האחים ברצועת עזה להמשיך בסיוע", בישר אל־עמאדי. "נמשיך לתמוך בכם להעניק לכם סיוע בנושא החשמל, וסיוע חודשי למשפחות העניות ברצועה. התמיכה תימשך ברבעון הראשון של השנה הבאה, ואינשאללה, נחדש אותה לאחר מכן".

ראש הלשכה המדינית של חמאס אסמאעיל הנייה נפגש השבוע בדוחא עם אמיר קטאר השייח' תמים בן־חמד. לפי חמאס, בפגישה ביקש הנייה מהאמיר שהסיוע לרצועה, בסך 30 מיליון דולר בחודש, יימשך שנה נוספת.
לפי המשרד לפיתוח חברתי ברצועה, המענק הקטארי יועבר בשבוע הבא למקבלי התמיכה.
בתוך כך נפגש אתמול אמיר קטאר עם נשיא איראן חסן רוחאני, במהלך פסגה אסלאמית בקואלה־לומפור שבמלזיה. בפסגה הגדיר רוחאני את היחסים בין איראן לקטאר "טובים", וציין כי היחסים מתפתחים: "עמדנו ונעמוד לצד קטאר. אנחנו מגנים כל לחץ וסנקציות שמופעלים עליה", אמר, וכיוון ללחץ מצד הסעודים.
סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית "אירנא" דיווחה כי נשיא איראן אמר גם כי "על איראן וקטאר לנצל את ההזדמנויות לפתח יחסי כלכלה ומסחר ביניהן", ושהסנקציות הכלכליות שמוטלות על שתי המדינות יצרו ביניהן מעין שותפות גורל. לפי הסוכנות אמיר קטאר השיב לנשיא איראן כי היחסים בין המדינות מצריכים חיזוק ויתר תיאום.
היחסים בין המדינות התהדקו בעיקר מאז אמצע 2017, לאחר שסעודיה, מצרים, בחריין ואיחוד האמירויות הכריזו על ניתוק היחסים עם דוחא. מיד לאחר ההכרזה על החרם מיהרו איראן וטורקיה לספק לקטארים מזון ומוצרים אחרים.