ימים ספורים לפני פרסום הכרעתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, בעניינו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, פרקליט המדינה שי ניצן שיגר אימייל לבכירים לשעבר בפרקליטות, שופטים בדימוס וגם ארבעה שופטים מכהנים.
במכתב קרא ניצן למכותבים לקחת חלק במאמץ נגד מה שהוא מכנה ״ההתקפות והביקורת על הפרקליטות״, בין היתר הציע פרקליט המדינה ניצן כי המשפטנים השונים ייקחו חלק בראיונות לתקשורת ויגנו בפומבי על מהלכי הפרקליטות. המסמך, שפורסם לראשונה על ידי העיתונאי קלמן ליבסקינד, עורר סערה גדולה בעיקר בגלל העובדה שהוא הועבר גם אל שופטים מכהנים, כאלה שעלולים לעסוק באופן ישיר בתיקיו של ראש הממשלה נתניהו.
אלא שכעת מתברר כי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, לא מתכוון לפתוח בבדיקה סביב התקרית. בתגובה לפנייה מטעם התנועה למשילות, במסגרתה דרשו לפתוח בבדיקה מערכתית של קשרי הפרקליטות עם שופטים מכהנים וסנגורים, כתב היועץ: "פרקליט המדינה ניצן אישר כי הפנייה לשופטים מכהנים הייתה בגדר תקלה ותקלה זו תוקנה על מנת שלא תשנה בעתיד", עוד הוסיף מנדלבליט: "כן צוין כי מעולם, לרבות במקרה הנוכחי, לא נשלח למנהלים לשעבר מידע שאינו פומבי. בנסיבות אלו, היועץ המשפטי לממשלה לא מצא כי יש לנקוט בפעולה נוספת בנושא."

בעוד שהיועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט סבור כי אין לפתוח בבדיקה, נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, החליטה מיד עם היוודע המכתב לנזוף בפרקליט המדינה. בשיחה שהתקיימה בין השניים דרשה הנשיאה חיות מניצן שלא לפנות לשופטים מכהנים בנוגע למאבק במתקפות על הפרקליטות.
בהודעה שהופצה על ידי דוברת בתי המשפט לתקשורת, נכתב כי "בשיחה שקיימה הנשיאה עם פרקליט המדינה שי ניצן, היא הבהירה כי אין מקום להכללת שמותיהם של שופטים מכהנים ברשימות התפוצה וביקשה לפעול להסרת שמות השופטים המכהנים מרשימות התפוצה". פרקליט המדינה הסביר מצדו כי "מדובר בתקלה והשופטים המכהנים יוסרו מרשימת התפוצה".
בנוסף, אתמול ערערו יועצי ראש הממשלה, יונתן אוריך ועופר גולן לבית המשפט העליון, לאחר שבית המשפט המחוזי דחה את בקשתם שלא לאפשר חיפוש בטלפונים הניידים שלהם.

כזכור, בחודש שעבר נחקרו השניים בחשד שיזמו את הטרדת עד המדינה בתיק 4000, שלמה פילבר. במסגרת החקירה נלקחו הניידים שלהם ומשטרת ישראל ביקשה מבית המשפט רשות לעיין בתכתובות הוואטספ והטלגרם בכדי להכריע האם אכן היו מעורבים במעשה. בית משפט השלום בתל אביב, שדן בתחילה בבקשה, קבע, כזכור, כי המשטרה התנהלה בניגוד להוראות החוק וביצעה חיפושים ללא היתר. לצד הביקורת קבע השופט כי יש צורך בחיפוש הנדרש והתיר למשטרה לבצע אותו בצורה ״כירורגית״ ובפיקוח. על ההחלטה הזו הוגש ערר לבית המשפט המחוזי, הערר נדחה על ידו. אתמול הגישו עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין ערעור לעליון.

בערעור נכתב:
״המשטרה התרגלה לפרוץ לטלפונים בכל יום. המשטרה שאמונה על שמירת החוק והאזרחים רומסת אותו ברגל גסה תוך פגיעה חמורה בזכויות נחקרים. בית המשפט חייב לשים לזה סוף״, עוד ציינו הפרקליטים: ״ככל שהחלטת בית משפט קמא תיוותר על כנה, המסר שיועבר לרשויות יהיה כי הן זכאיות להפר את החוק ואת הלכות בית המשפט העליון ולרמוס זכויות נחקרים ברגל גסה, וזאת מבלי שיהיו לכך השלכות כלשהן מצידן״, נכתב בבקשה. ״החלטת בית משפט קמא "מלבינה" למעשה את פעולותיה הפסולות של המשטרה במהלך חקירת המבקשים, ובכך אף פוגעת באמון הציבור במשטרה – שאמונה על אכיפת החוק אך בעניינם של המבקשים פעלה כאילו היא מעל החוק״.