כינוס השליחים השנתי של חב"ד בניו יורק הוא אחד האירועים הגדולים והחשובים בעולם היהודי. השנה, הוא גם היה נגיש לחלוטין לאנשים עם מוגבלויות שונות. בכנס, שהתקיים שלשום בשבת פרשת חיי שרה בניו יורק, השתתפו כ-5,600 שליחים, הפועלים ביותר ממאה מדינות על פני שש יבשות. בפעם הראשונה, וכחלק ממיזם מתמשך של תנועת חב"ד עם קרן משפחת רודרמן, הכנס היה לא רק רוחני ומעורר השראה – אלא גם נגיש לחלוטין.
מיזם השילוב של רודרמן וחב"ד – Ruderman Chabad Inclusion Initative החל לפני חמש שנים, והוא פועל לקדם שילוב של אנשים עם מוגבלויות בכל תחומי החיים – כולל מעגל החיים והשנה היהודי. "כמנהיגים של השיח העכשווי בקהילה היהודית ברחבי העולם, אנחנו צריכים גם להוביל את השיח על שילוב," אמר הרב ארי סוליש, שליח חב"ד לאטלנטה, שגם כתב ספר על הצורך והחשיבות בשילוב אנשים עם מוגבלויות בקהילה.

"אחת הסיבות להצלחתה של תנועת חב"ד ברחבי העולם היא הגישה המשלבת שהרבי הנחיל לחסידיו," אמר ג'יי רודרמן, נשיא קרן משפחת רודרמן, והוסיף שכלל הקהילה היהודית צריכה לפעול להכיל אנשים עם מוגבלויות, שמהווים כ-20 אחוזים מהאוכלוסייה.
במהלך ארבעת ימי הכנס נערכו סדנאות, דיונים והרצאות בשלל נושאים עימם שליחי חב"ד ורבני קהילות מתמודדים. קרן משפחת רודרמן פעלה יחד עם חב"ד על מנת ליצור סדנאות המתמודדות עם נושאים מתחום השילוב, כולל התמודדות עם חברי קהילה בעלי מוגבלויות נפשיות או קוגנטיביות, זיהוי ומניעה של מקרי התאבדות, הנגשה פיזית של בתי כנסת, ועוד. בנוסף, מארגני הכנס הדגימו באופן מוחשי כיצד להנגיש אירוע לקהילה: סימון של מסלולים מונגשים לכיסאות גלגלים, תמלול ותרגום לשפת סימנים עבור כבדי שמיעה, מתן העדפה לאנשים עם מוגבלויות בתור לאוטובוס או לכסאות, בהתאם לצרכים של כל אחד ואחת, ועוד. גם ערב הגאלה, עם מעל 6,000 משתתפים, כלל הנגשה של כלל הדוברים באמצעות מערך של מסכי ענק עם כתוביות, אזניות, והנגשות נוספות למי שזקוק להן.
מיזם ההנגשה של חב"ד וקרן משפחת רודרמן צפויה להמשיך לפעול גם בעתיד: בעוד כשלושה חודשים, בשבת פרשת בשלח, 400 מרכזי חב"ד ברחבי העולם יובילו סוף שבוע לעידוד שילוב של אנשים עם מוגבלויות. זאת תהיה השנה השלישית בה שליחי ורבני חב"ד מקדישים שבת שלמה לנושא, והשנה הדגש יושם על שילובם של אנשים עם מוגבלויות נפשיות בקהילה.