וואליד טהא, איש חינוך מכפר קאסם ומקום שישי ברשימה המשותפת, יושבע כחבר כנסת בשבוע הבא. לפני כשבע שנים השתתף טהא, חבר במפלגת רע"ם המייצגת את הפלג הדרומי של התנועה האסלאמית, במשלחת מטעם מפלגתו שעלתה לרגל לפגישה עם עבד אל עזיז דוויק, בכיר חמאס ביהודה ושומרון. עזיז דוויק, שהשתחרר באותה העת מהכלא הישראלי, הוא ראש ארגון הטרור ביהודה ושומרון ויו"ר המועצה המחוקקת הפלסטינית. ב-1992 הוא גורש ללבנון בעקבות פעילותו בחמאס, ומאז חזר לפעילותו. לפני כעשור, כתגובה להארכת כהונתו של אבו מאזן שנעשתה ללא בחירות, הוכרז דוויק על ידי חמאס כנשיא הרשות הפלסטינית. לאורך השנים נעצר דוויק פעמים רבות על ידי כוחות הביטחון על מעורבותו בחמאס, ובמהלך מבצע "שובו אחים", להחזרת שלושת הנערים שנחטפו על ידי אנשי הארגון, נעצר דוויק ושוחרר כשנה לאחר מכן.
ב-2012 העלה טהא, ח"כ לעתיד, תמונה מביקור של חברי התנועה האסלאמית אצל בכיר החמאס עזיז דוויק. בביקור השתתפו ח"כ דאז איברהים צרצור, השייח צוופאת פריג', סגן ראש הפלג הדרומי של התנועה האסלאמית וגם וואליד טהא ששימש אז כבכיר בארגון האסלאמי. בתמונה נראה טהא מחבק את בכיר החמאס, ולוחץ את ידו. על התמונה כתב טהא כי זהו "ביקור אצל האח השייח ד"ר עזיז דוויק, יו"ר המועצה המחוקקת הפלסטינית לאחר שחרורו מהכלא".

בשיחה עם אתר 'מקור ראשון' אומר דוויק כי הוא לא ממש זוכר את האירוע אך כי קשרים בין אנשים מקרב ערביי ישראל לפלסטינים, כולל אנשי חמאס, קיימים. "אני לא מצליח לזכור בבהירות את הסיטואציה", אומר טהא, "הייתי עם ח"כ איברהים צרצור וכנראה שזה היה קשור לשחרור מהכלא, אבל אני לא באמת זוכר. אין פה קשר לרשימה המשותפת, כי היא לא הייתה קיימת בזמנו. זה סיפור ישן. קשרים לא רשמיים בין אנשים תמיד קיימים, ככה זה. התמונה היא מביקור של צרצור שהלך לברך את דוויק, ואני הלכתי איתו."
בקרב חברי התנועה האסלאמית אפשר לראות קרבה רבה לאנשי חמאס. בין היתר, חבר התנועה האיסלאמית איברהים צרצור. בהיותו חבר כנסת, נהג צרצור לבקר אנשי חמאס בכירים בכלא הישראלי, ביניהם את עזיז דוויק, מוחמד אבו טיר – נציג מזרח ירושלים של חמאס, השר הפלסטיני מטעם חמאס, חאלד אבו ערפה, ובכיר חמאס מוחמד טוטח. צרצור הגדיל לעשות ואף ביקר אצל הארכי-טרוריסט עבאס אל סיד, איש חמאס שתכנן את הפיגוע במלון פארק ב-2002 בו נרצחו 30 בני אדם.
לפני כשלושה חודשים העביר ח"כ מוחמד טהא ביקורת על הציונות. בפוסט שכתב בחודש יולי השנה בהקשר של הריסת בתים במזרח ירושלים תיאר אותה כ"פרויקט גזעני מזה מאה שנה".
"התנועה הציונית החלה את תוכניתה העוינת והפושעת לפני יותר ממאה שנה", כתב טהא, "במסגרתה היא הרגה, גירשה, הרסה בתים והנהיגה משטר אפרטהייד מפלה ותוקפני נגד בעלי האדמות. למרות שעברו כל כך הרבה שנים, המדיניות לא השתנתה. הכיבוש ממשיך, הבתים נהרסים ויש גירוש. כרסום בזכויות העם הנכבש והפיכת חייו לשחורים מצד אחד והתקרבות למדינות ערב מצד שני ".
בהכנת הכתבה סייע אסף גבור.