הרשימה המשותפת מייצבת את עצמה כאלטרנטיבה היחידה של השמאל הישראלי. הם רואים עצמם כמי שמייצגים את השמאל היהודי והערבי כאחד ובמקביל לקמפיין ההתגייסות הערבי שמטרתו להעלות את אחוזי ההצבעה בקרב המגזר הערבי, הם קוראים לציבור היהודי השמאלני להצביע לרשימה המשותפת.
בסרטון בשפה הערבית באחד הכינוסים של הרשימה, דיבר עודה על מספר של 65 אחוזי הצבעה במגזר הערבי שיובילו "להפלת נתניהו, גלעד ארדן, מירי רגב, סמוטריץ והרב פרץ מהשלטון". את דבריו סיים עודה בשתי המילים השאלות מנשיא ארה"ב לשעבר ברק אובמה "כן, אנחנו יכולים".
במפלגה הערבית המשותפת נאבקים גם על הקול הרוסי. כך למשל בסרטון המצורף, בו מספר רומן לוין בחור שעלה מאוקראינה בגיל 3, על הגזענות בישראל, שאסרו עליו בבית ספר לדבר ברוסית ותמיד עקפו אותו בתור. הוא מתנגד לחוק הלאום בגלל שהחוק קובע שהשפה העברית היא השפה הרשמית ומצהיר כי יצביע למפלגה הקומוניסטית בתוך הרשימה המשותפת. המראיין, ד"ר עבדאללה אבו מערוף, היה חבר כנסת מטעם חד"ש בכנסת ה-20. הוא מדבר בשפה הרוסית ככל הנראה בעקבות שנותיו באוניברסיטת לנינגרד שם למד רפואה.
https://www.facebook.com/HadashDemokraticeskijFrontZaMirIRavenstvo/videos/445099319425547/?permPage=1
בסרטון בשפה הערבית שהופץ היום, יממה לפני פתית הקלפיות הוא כבר פונה לציבור היהודים כמי שיכולים לעשות את השינוי אם רק יצביעו למפלגתו. "אני פונה עכשיו לאזרחים היהודים. האינטרסים שלנו משותפים. האינטרסים של 90 אחוז מהיהודים והערבים לחיות בשלום, דמוקרטיה בצדק חברתי ובשוויון. אלו הערכים שאנחנו צרכים לחיות איתם", אמר ראש הרשימה איימן עודה בסרטון שנועד למשוך אליו את המצביע היהודי.
במטרה לגייס את הקול היהודי. עודה הצניע משפטים כמו "לירושלים הולכים מיליוני שהידים", כפי שנצעק בעת נאומו ברמאללה. או "הפלת נתניהו וממשלתו היא מטרה לאומית גדולה", כפי שאמר בטלוויזיה הפלסטינית. השיח כעת הוא על איחוד של מיעוט נרדף. "אתם מבינים יותר מכולם מה זה להיות מיעוט נרדף, אנחנו האזרחים הערביים סובלים מהסתה פרועה של נתניהו הפכנו מיעוט נרדף מיעוט בסכנה. צריכה להיות משוואה של יהודים וערבים ביחד נגד הכיבוש בעד השלום". העובדה ששני המועמדים לראשות הממשלה, בנימין נתניהו ובני גנץ הבהירו כי לא ירכיבו ממשלה עם הרשימה המשותפת, לא מרתיעה את עודה. הוא מציב את הגוש החוסם לנתניהו כאלטרנטיבה הטובה ביותר של השמאל וכבר הצהיר על עצמו כראש האופוזיציה הערבי הראשון.

חבר הרשימה המשותפת יוסף ג'ברין צייץ גם הוא אמירות שתפקידן לשתות את קולות השמאל. "אנו עובדים קשה כדי להוציא את הציבור הערבי להצבעה. אבל מה אתכם, שותפינו היהודים? אתם כועסים כמוני על הממשלה בגלל חוק הלאום, ההסתה נגדנו והתכנית לספח התנחלויות. בואו נהיה שותפים. המשותפת היא הפתק של ההתנגדות לנתניהו, הפתק של השמאל, והפתק של זכויות המיעוט הערבי. בואו למשותפת".
הרשימה המשותפת גם קיבלה הבוקר תמיכה מ'סלב' יהודי. המשורר יהונתן גפן, הצהיר כי יצביע לרשימה המשותפת ואף קרא לאחרים "להצביע למפלגה הנאמנה לגמרי לערכים שלי. מפלגה קטנה וישרה שמורכבת מאחי הערבים וגם עם קישוט של יהודי אחד". גפן הזכיר כי יחד עם ח"כ עופר כסיף, חבר הרשימה המשותפת הקים את תנועת "יש גבול", ואמר שהמצע של הרשימה המשותפת ברור: "מלחמה עיקשת ועניינית בכיבוש בגזענות ובאלימות".
ההתנפלות הערבית על המצביע היהודי, היא לקח של הרשימה המשותפת ממועד א' של הבחירות. אז הציבור הערבי המאוכזב מהפיצול הפוליטי העדיף להישאר בבית מאשר לנהור לקלפיות. אחרים העדיפו דווקא 'מפלגות ציוניות', להלן המונח שבו משתמשים במגזר הערבי כדי לתאר את מרצ, העבודה וכחול לבן שחיזרו אחרי הקול הערבי והוציאו שלטי בחירות וקמפיין בשפה הערבית. השיח ברשימה המשותפת השתנה, קול המצביע היהודי הפך לרלוונטי ואטרקטיבי, איימן עודה מסתער על השמאלנים.