ביקורו שלשום של ראש הממשלה בנימין נתניהו בחברון, לציון 90 שנה לפרעות תרפ"ט, היה רצוף בהכרזות והבטחות על הרחבת היישוב היהודי בעיר. נתניהו הצהיר על אכלוס "בית המכפלה", ובבוקרו של אותו היום קבע ח"כ יולי אדלשטיין מזוזה בפתח דלת המבנה – אשר שלראשונה מאז שנרכש בשנת 2015 אוכלס על ידי תושבי היישוב היהודי בחברון.
מסמכים שהגיעו לידי מקור ראשון מבהירים כי קביעת המזוזה בבית המכפלה ואכלוסו בוצעו בהמשך לפסיקת הוועדה לרישום ראשון בבית־אל, הממונה על רישום מקרקעין ביהודה ושומרון. הוועדה, הפועלת מכוח המנהל האזרחי, קבעה כי בית המכפלה נרכש כדין. בדיון שהתקיים לפני כמה שבועות הורתה הועדה כי על חברת "אלעאידון ללעקראת טלמון", המיוצגת על ידי עורך הדין דורון ניר־צבי, לרשום את הנכס על שמה.

לפני ארבע שנים דנה הוועדה ברכישת בית המכפלה, ואז קבעה כי הרוכשים לא הוכיחו את זכויות המקרקעין ולכן לא ניתן לאכלס את המבנה. החברה שרכשה את הנכס ערערה על ההחלטה, והליך משפטי ארוך נפתח. המתנגדים הרבים לאכלוס בית המכפלה לא הצליחו להוכיח בעלות על המבנה, והוכח אף שחלק מהטוענים לבעלות היו חשופים לתביעה מהרשות הפלסטינית בגין פלישה לנכס. מנגד, החברה הרוכשת הוכיחה מעבר לכל ספק כי רכישת בית המכפלה בוצעה כדין, ולכן אכלוסו כשר וחוקי.
בית המכפלה, השוכן מאות מטרים בודדים מרחבת מערת המכפלה, הוא מבנה בן ארבע קומות שנרכש בשנת 2012 על ידי חברת אלעאידון ללעקראת טלמון. פסיקת ועדת הרישום היא בשורה משמחת מאוד בעבור היישוב היהודי, שהמתין לפסק הדין. "הבית הזה מסמל את הרחבת ההתיישבות בעיר הקודש חברון עיר האבות. בעזרת ה' אנחנו ניאחז, נתפשט ונתרחב כאן, וזוהי תהיה התשובה האמיתית לאלו הפוגעים בנו, רוצחים בנו ורוצים להכות בנו", אמר הרב עוזיהו שרבף בעת הכניסה לבית המכפלה.
מה שמעיב על שמחת המתיישבים הוא העובדה שמוכר הבית, מוחמד אבו־שהלה, הפך למבוקש על ידי מנגנוני הביטחון הפלסטיניים מיד לאחר ביצוע העסקה. בעקבות לחצים על בני משפחתו הוא הסגיר את עצמו לידי הרשות, שם נחקר במשך תקופה ארוכה על פרטי העסקה ועל קשריו עם הרוכשים. מאז שנת 2012 הוא נמק בכלא הפלסטיני ללא שום זכויות.
"הוא יושב שם בתא אחד עם רוצחים, אנסים וגנבים, שמבחינתם הוא ביצע את הפשע הנורא מכל כי סייע למכור אדמה ליהודים", אמרו למקור ראשון גורמים פלסטיניים. "הוא מוחזק בתנאים קשים ועובר השפלות וביזיונות. הוצאות הכליאה משולמות בידי המשפחה". אבו־שהלה, הסובל ממחלת לב, סוכרת ובעיות בריאותיות נוספות, לא זוכה לביקורים של משפחה או עורך דין. הרשות הפלסטינית הטילה עליו גזר דין מוות, אך יו"ר הרשות אבו־מאזן נמנע עד כה מחתימה על ביצועו, ככל הנראה בשל התערבות של גורמים בינלאומיים בעניינו בעבר.
ראש הממשלה בנימין נתניהו ניצל את מעמד הטקס לציון 90 שנה למאורעות תרפ"ט כדי להעלות את האפשרות להנגיש את מערת המכפלה לנכים ולמבוגרים, ולאפשר בנייה באזור השוק הסיטונאי, הנטוש למעלה מ־25 שנים. ההצהרות, שלא סיפקו את תושבי היישוב היהודי בחברון, הרגיזו את הפלסטינים, ששרפו תמונות של נתניהו ודגל ישראל. ארגון פת"ח, שאבו־מאזן עומד בראשו, הפיץ את התמונות בחשבון הטוויטר שלו.