"לא נשלול תמיכה בממשלת ימין אם זו תתחייב לספק את זכויות האזרח הערבי", כך עוותו דבריו של וליד טהה מספר 6 ברשימה המשותפת שעוררו סערה במגזר הערבי.
טהה התראיין לערוץ הטלוויזיה 'אחנא' בתוכניתו של רמזי חכים, ושם דיבר על הסוגיות הפוליטיות לקראת הבחירות. מוחמד פאוד פריג', ממשפחתו של נציג מרצ עיסאווי פריג', עיוות במעט את דבריו של טה בראיון וכתב פוסט לפיו טה לא שלל תמיכה בממשלת ימין אם זו תתחייב לספק את זכויות האזרח הערבי. "בפעם הראשונה שנציגות פוליטית מספקת הצהרה אמיצה שיתכן שמייסדת מדיניות חדשה. לא אפסול על הסף תמיכה בממשלת ימין אם זו תספק לתושב הערבי את זכויותיו", כתב פריג'.
התגובות לפוסט היו מפתיעות. רבים מהמגיבים תמכו באמירה "חיכינו לאמירה כזאת מזמן. זה חשוב מאד שאנחנו מתחילים לשחק בצורה נכונה. אנחנו רוצים נציגים טובים והשפעה", כתב נור אמר מחבה.
"זוהי בהחלט מחשבה מחוץ לקופסה אבל צריך לראות איך היא מתכתבת עם המציאות לאחר הבחירות", אמר מוזאר באדר.

בפועל אמירותיו של טה, היו מעט שונות. הוא דיבר על תמיכה בתקציב המדינה גם אם זה יוצג על ידי ממשלה ימנית, כדי להשיג תקציבים לחברה הערבית. "אף אחד לא יכול לקבל את זכויותיו אם הוא לא חלק מהמשחק הפוליטי. מי יכול לפתור את הבעיות החברתיות אם הוא לא חלק מהמנגנון.
"המשחק הפוליטי מספק הזדמנות לפתור את הבעיות החברתיות", אמר והדגיש, "אני לא מדבר על תמיכה בממשלת ימין, אבל לדעתי השמאל והימין בישראל הם שני צדדים של אותו מטבע ואין הבדל גדול ביניהם. העניין המהותי הוא התקציבים. לכן אני לא מבין למה אנחנו לא יכולים להיות חלק בתמיכה בתקציב המדינה בתנאי שנשפר את מצב הערים שלנו. חייבים תוכניות פיתוח ושיפור החברה הכל עובר דרך התקציב. הנושא העיקרי הוא לא תמיכה בממשלת ימין או שמאל".
בהמשך אמר טה, כי בהתחשב בעובדה שמדובר בבחירות שניות תוך חודשים בודדים, העתיד לא ברור. "אף אחד לא יודע מה יקרה מבחינת הפוליטיקה וזאת התחלת הדרך", אמר טה והבהיר שנציגי הציבור הערבי חייבים להיות חלק מהמשחק הפוליטי תוך שהוא מביא לדוגמה את המפלגות החרדיות: "יש מפלגות שלא מכירות בישראל, אבל הן חלק מהמשחק הפוליטי כדי לשפר את מצבם הכלכלי של המצביעים שלהן.
מדינת ישראל בכל מקרה תמשיך את ההתנחלויות, ואת הכיבוש ודברים רבים שאף אזרח ערבי לא תומך בהם, אני לא אתמוך בתמיכה בסעיפים של בניית התנחלויות, אני אומר דבר אחד, אם אנחנו נהיה בחוץ התקציב לא יעבור? לא יהיו התנחלויות? לכן צריך לעשות הכל כדי לשפר את מצבו של האזרח הערבי.
יש רבים בישראל שרוצים שהתגובה שלנו תהיה פאסיביות. שנכנע. שהשותפות הערבית שלנו לא תשיג דבר. אני חושב שאסור לאפשר לכך ש 2 מיליון פלסטינים ישראלים יהיו לא משמעותיים. אנחנו הנציגים צרכים לשרת את הבוחרים".
טה נתן דוגמא לכך שבבחירות המקומיות התושבים הערביים משתתפים "כל התנועות הערביות כולל האסלאמיות משתתפות בבחירות המקומיות, מערכת פוליטית ישראלית. כך גם לגבי הבחירות והשותפות בכנסת: "המצב שלנו החברה הערבית בישראל מורכב מאד. אנחנו לא בחרנו את האזרחות הישראלית. היא נכפתה עלינו כי נשארנו על אדמתנו", אמר טה בראיון והוסיף: "אנחנו לא רצינו להיות חלק ממדינת ישראל. אבל כאשר נשארנו על אדמתנו הפכנו להיות אזרחים במדינה הזאת. ולאזרח יש זכויות. שני מיליון פלסטינים החיים בישראל צרכים לקבל את זכויותיהם".
מהרשימה המשותפת נמסר כי "הרשימה המשותפת נמצאת הכי רחוק שאפשר מממשלת הימין. אין לנו שום כוונה לשתף פעולה עם מפלגות הימין. אנחנו לא נהיה ולא נשקול להיות חלק מקואליציית ימין, ולא ניתן יד להישרדותה. הרשימה המשותפת מחויבת להפלת שלטון הימין ולקידום אלטרנטיבה אמתית של שוויון וסיום הכיבוש. המשוואה ברורה: יותר משותפת – פחות ימין".