במשרד הבריאות מגיבים היום (חמישי) למכתבה של ח"כ עידית סילמן (הבית היהודי) על הקשיים בהן נתקלות אחיות שעולות לארץ, ספציפית מצרפת. ד"ר שושי גולדברג, אחות ראשית ארצית וראש מנהל הסיעוד, כתבה לסילמן כי "מנהל הסיעוד במשרד הבריאות מקדם קליטת אחיות עולות בוגרות לימודי סיעוד מחו"ל ופועל לשילובן במערך העוסקים בסיעוד בישראל, כאחד מהיעדים המרכזיים בפעילותו".
במאמר שפורסם לאחרונה באתר 'מקור ראשון', הוצע לגייס עולות חדשות, אחיות במקצוען, כדי לפתור את המצוקה בכוח אדם של אחיות ואחים בישראל. הדבר קשה במציאות הנוכחית, בה ישנם קשיים רבים לקבל הכרה בישראל כאחות בישראל.

גולדברג מתייחסת לטענות ארגון 'קעליטה' כפי שעלו במקור ראשון, לפיהן ישנן כ-100 אחיות מצרפת המעוניינות להשתלב במערכת הבריאות הישראלית, ומשיבה כי "בהמשך לדיונים רבים אותם קיימנו יחד עם ארגון קעליטה סביב אמירה זו מאז כניסתי לפני כשלוש שנים, בקשנו לקבל מידע קונקרטי המאפשר יצירת קשר עם האחיות מהרשימה הנמצאת בידם. לצערנו בקשותינו לא נענו ולא התקבלה כל רשימה רלוונטית המאפשרת יצירת קשר או טיפול עניני בנושא".
עוד אמרה גולדברג, "גם למשרד הקליטה ולסוכנות היהודית אין מידע המאשש את המספרים או מאפשר לקדם את הקבוצה שנטען שקיימת. אנו נשמח לקבל רשימה עם שמות האחיות המעוניינות לעסוק בסיעוד בישראל ודרכי התקשרות לטיפולנו המידי".
במאמר צוטט מנכ"ל קעליטה, אריאל קנדל, שאמר כי ישנן כמאה אחיות מוסמכות בארץ ובצרפת אשר מבקשות לעבוד בישראל, אך במצב הנוכחי הדבר פשוט בלתי אפשרי עבורן. סילמן כתבה: "יש להתכנס בהקדם על מנת להציע פשרה בדבר ההכרה בהסמכתן והתאמה לשירותי הבריאות בישראל. כפי שעולה מהדברים, במקרה של רופאי השיניים הגיעו לפשרה לפיה ניתן פטור במבחן הרישוי לרופאי שיניים שפעלו חמש שנים בצרפת או במדינות נוספות. משכך, אני סמוכה ובטוחה כי ניתן למצוא את דרך האמצע גם עבור האחיות העולות מצרפת".
סילמן אף ציטטה מדבריו של ראש הממשלה בנימין נתניהו שאמר בצרפת לפני כשנה: "אנחנו טיפלנו כבר ברופאים ואחר כך ברוקחים, ועכשיו אנחנו עובדים על האחיות. אבל זה צריך להיות בכל תחומי המקצועות שמוכרים בצרפת. הם צריכים להיות מוכרים גם בישראל".
לסיכום כתבה גולדברג כי "אנו מעוניינים ומחויבים לקלוט אחיות עולות מכול העולם ובכלל זה מצרפת, אנו עומדים לרשות העולים ומעניקים כול סיוע שיידרש לכל אורכו של הליך הקליטה עד להשתלבות בעבודה. אם אכן קיימת קבוצת אחיות צרפתיות המעוניינות לעלות לישראל ולהשלים את ההליך המקצועי נעמוד לרשותם ונסייע עד להצלחת ההשתלבות בעבודה".
לדברי אריאל קנדל, מנכ"ל עמותת קעליטה, "תשובת משרד הבריאות תמוהה בעינינו. כפי שהבהרנו בעבר לגורמי המשרד השונים, נשמח להעביר את רשימת השמות של האחים והאחיות המוסמכים והמנוסים מצרפת, אבל נעשה זאת רק לאחר שנקבל התחייבות ממשרד הבריאות שהוא יסיר את דרישתו הבלתי-הוגנת למבחן רישוי.
"אני מזכיר שהרופאים, רופאי השיניים והרוקחים שמגיעים מאותה מערכת בריאות מקבלים כיום פטור מאותו מבחן רישוי; מדוע הם כן – והאחים והאחיות לא?. אנחנו לא מוכנים להגיע למצב בו אחים ואחיות יגיעו לארץ, ייכשלו בתהליך הקליטה התעסוקתי שלהם – ויחזרו לצרפת. זה הרי מה שקורה היום. עד הגשת הבג״ץ יותר מ-80% היו נכשלים במבחן".