הרשות הפלסטינית וחמאס הכריזו היום (ג') על שביתה כללית, כאות מחאה על הפסגה הכלכלית שנפתחה במנאמה בירת בחריין.
ברמאללה, מאות השתתפו בשיירה שצעדה מכיכר אלמנאר במרכז העיר לכיוון מחסום בית אל, כשהם מחזיקים בשלטים נגד הוועידה ונגד השתתפותן של מדינות ערב באירוע. "ההפגנות נגד הוועידה ותוצאותיה יתקיימו עד אמצע חודש הבא", אמר עסאם בכר, אחד הפעילים בכוח הלאומי והאסלאמי המאגדים את הפעילות בשטח. "אנחנו מתכוונים להתעמת עם הכיבוש, ולאחר סיום הפסגה בבחריין, נקיים במקביל דיונים על מסקנותיה".

גם ברצועת עזה מוחים נגד הוועידה. בהפגנות שהתקיימו אתמול, שרפו תושבי הרצועה כרזות שבהן נראה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עם צלב קרס מעל ראשו. כרזות נוספות עם הכיתוב "הנורמליזציה היא בגידה", ו"העם הפלסטיני הוא לא למכירה", נתלו גם כן בעיר.
ראש הממשלה הפלסטיני, מוחמד אשתיה, הגדיר את הוועידה בבחריין כישלון: "שמענו כותרות לפיהן הוועידה נועדה לטפל בנושא הכלכלי הפלסטיני, אבל אנחנו רואים בפועל את הוועידה ואת עסקת המאה כתוכנית לחיזוק ההתנחלויות, ומתן לגיטימיות לכיבוש".
סאיב עריקאת, מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף, מקיים שרשרת ראיונות במקביל לפתיחת הוועידה הכלכלית בבחריין. בראיון לרשת CNN האמריקנית, טען כי שמע לראשונה על הוועידה הכלכלית בדיווח בערוץ שבו הוא מתראיין, ותקף את הממשל בוושינגטון: "אבו מאזן הסתכל עלי ושאל אותי, 'סאיב מה זה?' אמרתי לו, 'אני לא יודע על זה'. גרינבלט חושב שהוא יודע מה האינטרס שלי יותר טוב ממני, והוא רוצה להחליט עבורי ולתכנן עבורי את עתידי, רק כי הוא רוצה להסדיר את ההתנחלויות בגוש עציון ובבית לחם. זאת קבוצת מתנחלים שגיבשו תוכנית התנחלות".

עריקאת הביע את געגועיו לימים של ממשל אובמה, שכזכור גם בהם הפלסטינים נותרו בסירובם, ולא התקדמו לקראת משא ומתן מול ישראל. הוא אף מחה על הטיפול ביותר מחצי מיליון פלסטינים-אמריקנים. "מבחינה היסטורית היו לנו יחסים טובים מאד עם ארה"ב. עד 2017 היו לנו יחסים מעולים מול הבית הלבן. ואז הממשל הנוכחי התחיל לקבל החלטות חד צדדיות כמו הכרזה על ירושלים בבירת ישראל, הכרה בחוקיות ההתנחלויות, וסגירת המשרדים ששירתו את האזרחים הפלסטינים מאז 1844. יש היום 700 אלף פלסטינים שחיים באמריקה, ואין להם לאן לפנות כי נסגר משרד אש"ף בוושינגטון. פלסטינים-אמריקנים צרכים לנסוע לקנדה או למקסיקו כדי לקבל את המסמכים שלהם, ועכשיו הם מספרים לנו שהם דואגים".
Hey all ?
Pay attention to what gonna happen in Bahrain in the upcoming 2 days
It may be a little bit not important to tweet but that's the only thing i can do #صفقة_القرن #حق_العودة#صفقة_القرن_لن_تمر pic.twitter.com/ltqwCy2S8i— HANIN ?? (@Nanoo23456354) June 23, 2019
דף המסרים הפלסטיני הוכתב במהלך הריאיון, כאשר עריקאת מחה על השתתפותן של מדינות ערב בוועידה: "הן הולכות לוועידה בגלל האינטרס האישי שלהן. אולי הן לא יכולות להגיד לא לקושנר, גרינבלט וטראמפ, אבל אני יודע שלא נתתי לאף אחד את הרשות לדבר בשמי. קושנר גרינבלט ופרידמן צריכים לדעת שכל מתווך צריך להיות מאוזן. לאנשים האלו אין איזון בכלל , הם נחושים לבצע את תוכנית ההתנחלויות".

עוד לפני פתיחת הוועידה בבחריין, ג'ארד קושנר חשף את עיקרי תוכנית ההשקעות הבינלאומית ברשות הפלסטינית בריאיון לסוכנות הידיעות רויטרס. על פי התוכנית, תוקם קרן השקעות אזורית אליה יוזרמו 50 מיליארד דולר. ההשקעות יפורזו בין מצרים, ירדן והרשות הפלסטינית. בנוסף, קושנר חשף תוכנית להקמת דרך שתחבר בין רמאללה לרצועת עזה בה ינועו רכבים ורכבת.
מדינות ערב הודיעו כי בכוונתן להעניק רשת ביטחון כלכלית לרשות הפלסטינית, הנמצאת על סף קריסה. על פי דיווחים, מדינות ערב יעבירו מידי חודש 100 מיליון דולר לקופת הרשות. כיום הרשות נמצאת בגרעון של כ-700 מיליון דולר. מקור הגרעון המרכזי היא החלטתה להימנע מלקבל את כספי המיסים שישראל מעבירה אליה מידי חודש, המסתכמים בסכום של 600 מיליון ש"ח. הרשות מתעקשת שלא לקבל אותם בגלל התנאי שהציבה ישראל, לפיו הכספים לא יועברו כתשלום למחבלים. בחישוב הסכומים הפשוט, בנוסף לגרעון המצטבר של הרשות, מידי חודש יחסרו לקופה הפלסטינית כ-240 מיליון שקלים.