מדיניות התמיכה המסורתית של איפא"ק, השדולה הפרו־ישראלית בבתי הנבחרים האמריקניים, בהקמת מדינה פלסטינית, מיתרגמת בימים אלו לקריאה של הארגון לחבריו לייצר "לובי" למען חוק התומך בכך.
באיפא"ק תומכים כבר שנים בפתרון שתי המדינות. תמיכה זו מנוגדת לאמירותיו של השגריר האמריקני בישראל דייוויד פרידמן כי לישראל יש זכות לספח לפחות חלקים מיהודה ושומרון, כמו גם לתוכנית השלום האמריקנית המתגבשת, שמנסחיה מתחייבים לפתרונות בסגנון אחר מהמוכר. עמדתה של איפא"ק עומדת בסתירה גם למסמך ה־NSS האמריקני המעודכן, המגדיר את אסטרטגיית הביטחון הלאומי ואינו מזכיר כלל מדינה פלסטינית.

בפרסום של השדולה לאחר הכינוס האחרון, לפני כשלושה חודשים, מפורטים החוקים שהיא מתכוונת לקדם. ביניהם מוזכר חוק שכותרתו הרשמית עוסקת בהתנגדות ל־BDS ולחרמות על ישראל. הוא הוגש בידי נציגים משתי המפלגות, חברי הקונגרס בראד שניידר הדמוקרטי ולי זלדין הרפובליקני. תמיכת השדולה מופנית גם להצעה דומה של הסנאטורים בן קרדין הדמוקרטי ורוב פורטמן הרפובליקני. שני החוקים הללו יוצאים אמנם נגד BDS, אך מדגישים כי הם מאשררים את התמיכה החזקה בפתרון לסכסוך הישראלי־פלסטיני המושג במשא ומתן, ותוצאתו שתי מדינות. מדינה יהודית דמוקרטית ומדינה פלסטינית דמוקרטית החיות זו לצד זו בשלום, ביטחון והכרה הדדית.
בפני הקונגרס האמריקני עומדת בימים אלו הצעת החלטה דו־מפלגתית אחרת, שמעוניינת גם היא ללחוץ על הנשיא דונלד טראמפ לתמוך בפתרון שתי המדינות. הסנאטורים לינדזי גרהם הרפובליקני וכריס ואן־הולן הדמוקרטי מציעים בה לקיים שיתוף פעולה כלכלי אמריקני־ישראלי־פלסטיני, והיא כוללת תמיכה בכינון שתי מדינות.
בחדשות 13 פורסם השבוע כי שגריר ישראל בארה"ב רון דרמר ביקש מהסנאטורים גרהם וואן־הולן להסיר את המילים "פתרון שתי המדינות" מהצעתם, אך השניים לא נענו. על פי הפרסום, השניים טענו כי הם תומכים בפתרון שתי המדינות שנים רבות, ורוצים לקדם זאת בבית הנבחרים. לעומת זאת, נגד ההצעות שאיפא"ק מקדמת לא הושמעה עד כה כל מחאה ישראלית. משגרירות ישראל בוושינגטון נמסר כי הם אינם מגיבים בנושא.
בכינוס האחרון של איפא"ק נאם ראש המועצה המקומית אפרת, עודד רביבי. הייתה זו הפעם הראשונה שנציג רשמי של מועצת יש"ע הוזמן לדבר מעל הבמה. אם היה מי שראה בכך איתות כי מדיניותה של השדולה כלפי ההתיישבות ביו"ש משנה כיוון, כנראה היה זה מוקדם מדי.