חבר הכנסת אחמד טיבי צייץ אתמול (שבת) בחשבון הטוויטר שלו את סיפורה של הילדה עאישה א-לולו, חולת הסרטן מעזה שנפטרה מגידול סרטני במוח ברצועת עזה. טיבי כתב שמדינת ישראל דחתה ועיכבה את הטיפול בילדה בת ה-5, ומנעה מאביה ואמה להצטרף אליה לניתוח שבוצע במזרח ירושלים. אבל המציאות שונה וחושפת שוב את פניו האמיתיות של יו"ר תע"ל.
מבדיקה שקיימנו, מסתבר שאביה של עאישה, וסאם עבדאללה עבד אלג'ואד לולו, חתם מיוזמתו על טופס שבו ויתר על החובה שמדינת ישראל מתעקשת עליה, לפיה על אחד ההורים ללוות כל ילד קטין שיוצא מרצועת עזה לטיפול רפואי ללוות אותו. במסגרת הנוהל, כאשר ההורים לא רוצים לצאת עם הילדים הקטינים הם צרכים לחתום על טופס ייפוי כוח שבו הם מציינים שהם מוותרים על הזכות ומעבירים אותה לגורם אחר מטעמם.
תביטו על עאישה א-לולו שנפטרה אתמול מגידול סרטני במח. בת 5 היתה במותה. נולדה ומתה בעזה הנצורה. לאחר דחיות ועיכובים הובהלה באיחור לניתוח במזרח ירושלים. לבדה. בני משפחתה לא הורשו להתלוות אליה, לא אמה ולא אביה. לאחרונה הוחזרה לעזה, לגורלה. די למצור הממאיר. pic.twitter.com/ygWnlYD0Dl
— Ahmad Tibi (@Ahmad_tibi) 18 במאי 2019
אחרי דחיות ועיכובים מצד בני המשפחה העזתית, ב-17.4 הם העבירו שם של קרובת משפחה אחרת שמונתה ללוות את הילדה לטיפול, וכבר ביום שהוגשה הבקשה היא אושרה ועאישה יצאה לטיפול בבית החולים בבית החולים אלמקסאד במזרח ירושלים. היא עברה ניתוח ראש ואחרי עשה ימים החליטו בבית החולים לשחרר אותה בחזרה לביתה. ב-7.5 היא נכנסה לרצועת עזה ושם נפטרה.
הסיפור שסיפר ח"כ טיבי שונה, ויותר נכון לומר מעוות את המציאות במה שנראה כמו עוד מהלך שנועד להשחיר את פניה של ישראל. כזכור, כחלק מהמלחמה הפנימית בין חמאס לבין אבו מאזן, החליט האחרון לפני חודשיים שלא לאשר תושבי רצועת עזה לקבל טיפול בבתי חולים במדינת ישראל. 90 אחוזים מהחולים העזתיים מקבלים טיפול בבתי חולים של הרשות הפלסטינית או במזרח ירושלים. עשרת האחוזים הנותרים מועברים לטיפול בירדן, אך למעשה לא נרשמו עדיין מקרים שכאלו שבהם הועברו חולים לטיפול בירדן.
למרות הציוץ המסית של חבר הכנסת טיבי, מרבית החולים שטופלו עד לפני חודשיים בישראל היו ילדים, שקיבלו הפניות מטעם הרשות הפלסטינית, כאשר ילדים שקיבלו הפניות לפני מועד ההחלטה של אבו מאזן, עדין מטופלים בבתי חולים בארץ, לדוגמה בבית החולים שניידר בפתח תקווה ישנם ילדים המקבלים טיפולים במחלת הסרטן.
במקרים חריגים של משפחות בעלות אמצעים, משפחות שנתמכות על ידי ארגוני זכויות אדם או כאלו שמקורבות לאנשים הנכונים ברשות הפלסטינית, החולים מבקשים היתר מהוועדה האזרחית לצאת לקבלת טיפול בישראל שבמרבית המקרים מאושר.