פינג-פונג האיומים המתעצם מתנהל כבר שבוע. האיראנים מאיימים כי אם לא יהיה שינוי במצבם בתוך 60 יום, הם יעשירו אורניום. האמריקנים מקדמים נושאת מטוסים וסוללת טילי פטריוט לאזור המפרץ הפרסי. מפקד משמרות המהפכה אומר אתמול (יום א') כי לאמריקנים אין אומץ לצאת למלחמה. בתגובה הזהיר אתמול מזכיר המדינה פומפאו כי כל מתקפה תיענה בתגובה נחושה.
בשבוע שעבר, לאחר האולטימטום האיראני, התקיים תדרוך כתבים עם בריאן הוק, שליח ארה"ב לנושא איראן, וויקטוריה קוטס, ראש אגף המזרח התיכון בבית הלבן. הוק הציג את גישת הבית הלבן, לפיה גישת העיצומים הקשוחה בה החלה ארה"ב לנקוט עם פרישתה מהסכם הגרעין לפני שנה, מציבה אותה במקום טוב יותר מול איראן מאשר זה שהייתה בו בתקופת אובמה וההסכם. הוא הזכיר כי ההסכם עם איראן עומד לפוג בעוד 18 חודשים. ובכל מקרה, "זו תכנית פוליטית, שאינה מחייבת מבחינה חוקית", דייקה קוטס.

הוק נשאל אם במצב בו איראן אכן תשוב להעשיר אורניום, ארה"ב תשקול פעילות מלחמתית. הוא השיב כי מוקדם מדי להעריך. "אנחנו נמצאים בקשרים קרובים עם חברינו ובעלי בריתנו באזור ואנחנו בהחלט מתייחסים לאיומים ברצינות".
הוק, כמו פומפאו, אמר שהרצון האמריקני הוא כי המשטר האיראני ישנה את התנהגותו: יעזוב את דרך הטרור ויתחיל לנהוג כמו "משטר נורמלי", כזה שדואג לאזרחיו, במקום להשקיע את מיטב כספו בחימוש אזורי. הוא הזכיר כתבה מהניו-יורק טיימס לפני חודשיים, בה רואיינו לוחמי מיליציה איראניים שהתלוננו כי משכרותם קוצצה בשליש, כיוון שלאיראן אין די כסף לשלם להם. "זו אחת ההוכחות לכך שהלחץ הכלכלי שגורמות העיצומים, עובד".

"איראן קיצצה את תקציבה הצבאי בעשרה אחוזים בין שנת 2017 ל-2018, התקציב לשנת 2019 ו-2020 קוצץ כבר ב-28 אחוזים נוספים. אנחנו רואים שקאסם סולימאני (מפקד כוח קודס, הפועל מחוץ לגבולות איראן, הכ"ח), מתקשה לממן את פעילותו, ופונה לאפיקים כמו הברחת נפט. אפיק שאנחנו פועלים לשבור. בסך הכול, מנענו כבר מהמשטר האיראני הכנסות בסך מילארדי דולרים, שאם היו מתקבלים, היו מועברים לחזבאללה, לחמאס, לג'יהאד האסלאמי הפלסטיני", פירט הוק את הקשר הכלכלי האיראני לטרור העזתי, הקרוב לכאן.
בהתייחס ליוזמות האירופיות לעקוף את העיצומים ולהמשיך בסחר עם איראן, אמר הוק: "העיצומים שלנו מעניקות לאירופים אפשרויות. הם יכולים לבחור בגישה לשווקים ולמערכת הפיננסית האמריקנית, או שהם יכולים לעשות עסקים עם איראן. זו לא באמת החלטה קשה, בהינתן ההבדלים בין השוק האמריקני לזה האיראני".