קול אחד בלבד מפריד בין יהדות התורה למנדט השמיני שלה, כך נטען בעתירה שהגיש ביום רביעי בערב עמית הלוי, המוצב במקום ה־36 ברשימת הליכוד לכנסת. גם לאחר השבעת הכנסת החדשה, מתברר שעדיין יש המערערים על התוצאות שמסרה ועדת הבחירות המרכזית, שביקורת רבה נמתחה עליה בשבועות האחרונים.
הליך הבדיקה הממושך שנערך במצודת זאב מאז פרסום תוצאות הבחירות, בהובלתם של הלוי וח"כ דוד ביטן, נשא פרי רק כמחצית השעה לפני שתם הזמן להגיש את העתירות בנושא הבחירות. רק אז נמצאו שתי הקלפיות המכריעות שבהן לא הוקלדו הנתונים נכונה, והן אלו שישנו את התוצאות, לטענת הלוי.
לפי התוצאות שפרסמה ועדת הבחירות שמונה ימים לאחר יום ההצבעה, רשימת הליכוד קיבלה 1,140,370 קולות ואילו רשימת יהדות התורה קיבלה 249,019. החישוב שנבע מהתוצאות היה שונה מהתוצאות הזמניות שדווחו לפני כן: נוסף מנדט שמיני ליהדות התורה, ולכנסת ישראל הושבע בהתאם, ביום שלישי, ח"כ יצחק פינדרוס. אולם מאז פרסום התוצאות פעל הלוי יחד עם צוות מצומצם כדי למצוא טעויות הקלדה והעתקה מגיליון ההצבעה או מספירת הפתקים.

לטענת העוסקים במלאכה, בכל פעם שנמצאה טעות כזו היא הועברה לידי ועדת הבחירות ונבדקה גם שם. בעתירה נטען כי לבסוף נמצא ש"תוצאות האמת צריכות להשתנות", ויש להוסיף 185 קולות לרשימות הליכוד והבית היהודי, ולהחסיר קול אחד בלבד מיהדות התורה וש"ס. "ועדת הבחירות אישרה את טענות המערער", נאמר בעתירה. "אין מחלוקת עובדתית בין ועדת הבחירות המרכזית ובין המערער בעניין מספר הקולות האמיתי המגיע לכל אחת מהרשימות בהתאם לבדיקות".
בשיחה עם עמית הלוי, שאם עתירתו תתקבל יהיה חבר הכנסת ה־36 של הליכוד, הוא התייחס להחסרת המנדט השמיני מיהדות התורה כיתרון ברור לליכוד במו"מ הקואליציוני. "זה לא עניין אישי בין פינדרוס להלוי", אמר אתמול הלוי. "אל תדאגו לי ואל תדאגו לו. צריך לדאוג לרצון הבוחר. מדובר בתיקון מספר קטן של טעויות, שהפער הקטן שהיה בבחירות האלו הופך אותן לרבות ערך. אני לא מצוי במשא ומתן, אבל כל אחד מבין שכל מנדט נוסף לליכוד, בפרט כזה שהופך אותה למפלגה הגדולה ביותר, טוב למדינה וטוב למלאכת הרכבת הקואליציה".
ביהדות התורה מנגד לא נשמעו מודאגים מדי אתמול. "מה שהיה הוא שיהיה", אמר עו"ד אברהם יוסטמן, חבר ועדת הבחירות המרכזית מטעם המפלגה. "יש לנו לא מעט קלפיות שאנחנו יודעים שנעשו בהן טעות לטובת הליכוד. אי אפשר להגיש עשר קלפיות שהתוצאה בהן לבסוף היא על הקשקש. בהליך בדיקה מחודש נדרוש לחשוף הכול. בסך הכול אנחנו צריכים למצוא קולות בודדים נוספים שלנו, או טעויות הקלדה של הליכוד".
לדברי יוסטמן, במסגרת הדיון בעתירה יוכלו נציגי מפלגתו להציג ליקויים אם נמצאו כאלה בהליך ספירת הקולות, וכך להרחיב את מסגרת הראיות. ההתדיינות המשפטית עלולה להימשך שבועות, ובכל הזמן הזה תחזיק יהדות התורה במנדט השמיני. בוועדת הבחירות המרכזית סירבו למסור התייחסות, מכיוון ש"מדובר בהליך תלוי ועומד".
