נשיא ברזיל ז'איר בולסונארו יגיע היום (א') לביקור גומלין בישראל, בעקבות הביקור שערך בתחילת ינואר ראש הממשלה בנימין נתניהו. בולסונארו הצהיר אז כי בין ישראל לברזיל שוררים "יחסי אחים".
הנשיא החדש שינה מקצה לקצה את היחס הברזילאי לישראל, עד כדי כך שבמועצת זכויות האדם בז'נבה הצביעה ברזיל נגד מסקנות הוועדה שמתחה ביקורת על התגובה הצבאית של ישראל להתפרעויות הפלסטיניות על גדר עזה.

שר החוץ הברזילאי ארנסטו אראוג'ו צייץ על כך בטוויטר: "התמיכה באפליה נגד ישראל באו"ם הייתה מסורת של מדיניות החוץ הברזילאית", כתב אראוג'ו. "אנחנו שוברים מסורת לא צודקת זו, כשם שאנו שוברים את מסורת האנטי־אמריקניות, מסורת ההזדהות עם העולם השלישי ועוד".
אל הנשיא תתלווה פמליה גדולה, שתכלול את שר הביטחון, שר החוץ, שר האנרגיה והמכרות, השר למודיעין ועניינים אסטרטגיים, שר המדע, ראש המשטרה הפדרלית, חברי סנאט ואנשי עסקים. סדרת הסכמים בתחומי הביטחון, המים, הסייבר והחקלאות צפויים להיחתם במהלך הביקור.
לנשיא יצטרף בנו, אדוארדו בולסונארו, שהוא יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הפרלמנט בברזיליה. בולסונארו הבן צייץ השבוע בטוויטר כי בכוונתו להעניק במהלך הביקור תעודת הוקרה לגורמי החילוץ בישראל, על שהגיעו לארצו לאחר אסון קריסת הסכר וסייעו לכוחות ההצלה.
מלבד זאת שיתף בולסונארו בטוויטר את הודעת דובר צה"ל על הרס משרדו של הנייה, וכן שיבח את הודעת ראש ממשלת רומניה בוועידת איפא"ק בוושינגטון שבכוונתו להעביר את שגרירות מדינתו לירושלים.
בישראל קיוו שבולסונארו יכריז על העברת שגרירות מדינתו לבירה כבר בעת ביקור נתניהו בדרום אמריקה. נתניהו אמר אז שדן על כך עם הנשיא, ושהמעבר אינו שאלה של "אם" אלא של "מתי". על בולסונארו הופעל לחץ רב כדי שלא יממש את הבטחתו. התקווה הישראלית, לפי מקורות, היא שבביקור השבוע יוכרז לפחות על פתיחתה של שלוחה של השגרירות בעיר. השאיפה היא כמובן שבסופו של דבר השגרירות כולה תעבור לעיר, ושברזיל תכיר בירושלים בירת ישראל.