המועמד לראשות הממשלה בני גנץ כינס היום (א') לתדרוך בוושינגטון את העיתונאים שהתלוו לנסיעת ראש הממשלה, רגע לפני נאומו בוועידת איפא"ק. גנץ סרב לומר מה המידע שיש בידיו, המצביע על כך שנתניהו אכן חשוד בפרשת הצוללות ורק חזר ואמר כי "האופן שבו זה נוהל, לא מריח טוב". גם לשאלת מקור ראשון באשר לחומרים החדשים שיש או אין בידי כחול לבן, לא התקבלה כל תשובה ברורה.
"אני לא קורא לראש הממשלה בוגד", אמר גנץ והוסיף: "אני מתכוון למנות ועדת חקירה ממלכתית. אם רוצים להגיש נגדי תביעה אין לי עם זה שום בעיה. אין שום סוד מדינה שרמטכ"ל ושר ביטחון לא אמורים להיות שותפים אליו. זה לא יכול לקרות". בהמשך נשאל גנץ על עמדתו בנושא מדינה פלסטינית, אך התחמק מלומר את הנוסחה המבוקשת בשמאל לשלום ורק השיב במעורפל "אני בעד חתירה להסכם שלום בלי לוותר על העקרונות שקבענו. בלי ירושלים, בלי חזרה לקווי 67. עם ביטחון ושמירה על גבולות".

עוד אמר גנץ "עד שלא יגידו 'שתי מדינות לשני עמים' לא יירגעו. אין נכונות למו"מ משני הצדדים וצריך לחכות לפתרון הקצה. אנחנו לא מוכנים שישראל תהיה דו לאומית ובאותה נשימה נרצה לקדם תהליך מדיני עם כל שותף אפשרי. אני לא מוכן לוותר על שלום, כי מי ששולח חיילים למלחמה מבין שיש חובה מוסרית ולאומית להגיע למשהו אחר. מדינה מינוס, מדינה ורבע… נעשה מו"מ ונגיע לקצה הזה".
במענה לשאלה האם הוא חש שטראמפ מתערב בבחירות בישראל לטובת נתניהו, אמר גנץ לכתבים כי הוא "משאיר את הנושא לשיקול דעתנו", וכי עלינו "לנתח לבד את הממצאים". "המדיניות האמריקנית היא לא להתערב בבחירות בישראל. יש יחסים קרובים בין ראש הממשלה לנשיא, ואתם תעשו את השיפוט שלכם". באשר לדיווח לפיו טראמפ דחה פגישה איתו אמר: "אנשים יזמו פגישות מטעמם ולא מטעמי. אני לא מבקש דברים שאני יודע שלא אקבל. לישראל יש ראש ממשלה אחד והוא מקיים את הפגישות המדיניות שלו. אני לא מכיר את האנשים האלה. מישהו חשב שזה יעשה טוב, וזה הכול".
פרשת הטלפון והאיראנים הכתה בגנץ שוב ושוב במהלך התדרוך והוא נראה לחוץ וכועס. "מדובר בעניין פרטי שלי ולא של הציבור. אני אדבר על זה בזמן ובמועד שלי. אני יודע מה יש בטלפון שלי וזה לא ענייני ביטחון. אני אומר לכם… כשראש הממשלה שמע שאני הולך לפוליטיקה הוא לא הצליח להוציא דבר אחד חיובי".
גנץ אמר שוב כי לא יישב עם נתניהו באותה ממשלה, אך סרב לפרט עם מי כן יסכים לשבת. גם כאשר נשאל על מפלגת העבודה, השותפה הטבעית של מפלגת השמאל-מרכז, סרב לענות תשובות ברורות ולא היה ברור האם יעדיף ביום שאחרי הבחירות את משה כחלון או את אבי גבאי.