ההתכתשות הפוליטית בין הימין החדש לליכוד, אודות ההתנהלות מול תכנית השלום הפלסטינית, תפסה היום (ב') תאוצה נוספת. בסרטון שהופץ לקראת הערב, מובאים זה לצד זה ציטוטים של נתניהו מתוך נאום בר־אילן, המדברים על הנכונות של ראש הממשלה להקמת מדינה פלסטינית מפורזת, ופרטים שמציג הכתב ברק רביד אודות התכנית האמריקנית שתכלול לדבריו ריבונות פלסטינית במזרח ירושלים ובשטח גדול ביו"ש. בימין החדש מכחישים באופן רשמי קשר לסרטון, ושליח הבית הלבן למזרח התיכון ג'ייסון גרינבלט הכחיש את הפרטים שפורסמו כחלק מהתכנית.


שני האחראים על תכנית השלום מטעם וושינגטון, גרינבלט וג'ארד קושנר, נמצאים השבוע במסע דילוגים בין ערב הסעודית, איחוד האמירויות, קטאר ועומאן. הם מנסים להפיץ, לדבריהם, את הבשורה הכלכלית שטמונה בתכנית וגם לגייס לה תמיכה פוליטית וכלכלית. קושנר התראיין היום לרשת סקיי ניוז בערבית, וגם בריאיון זה נמנע מלתת פרטים מדויקים של הכלול בתכנית. הוא כן אמר שהיא מפורטת מאוד ונוגעת לסוגיות הליבה. עוד אמר שהשאיפה האמריקנית היא לראות את הפלסטינים ביו"ש ובעזה מאוחדים תחת הנהגה אחת, וכי פרטי ההסכם נשארים חסויים באופן מכוון. קושנר שב על אמירתו מוועידת וורשה לפני שבועיים, כי יידרשו ויתורים משני הצדדים.
על כך אמר בנט: "דברי קושנר מוכיחים את מה שכבר ידענו – ביום שלאחר הבחירות ידחפו האמריקנים לממשלת נתניהו־לפיד־גנץ שתאפשר הקמת מדינה פלסטינית על כביש 6 ולחלוקת ירושלים, ונתניהו ייאלץ להתיישר. נתניהו וטראמפ מתואמים ביניהם על עיתוי התכנית, מיד לאחר הבחירות". אמר בנט, ולכן המסקנה מצדו היא כי רק מפלגת ימין חדש חזקה, תעצור את נתניהו מוויתורים.


בליכוד השיבו: "כשבנט ושקד הקימו את הימין החדש הם אמרו שעשו זאת כדי למשוך קולות מלפיד וגנץ בכדי להגדיל את גוש הימין, ושהם לא יירו בתוך הנגמ"ש. עכשיו הם באים בהאשמות שווא נגד הליכוד במטרה למשוך קולות מהליכוד, דבר שיביא לעליית ממשלת השמאל של לפיד־גנץ, שמפלגתם תהיה גדולה יותר מהליכוד. בשעה שנציגים מהימין החדש קיימו מגעים עם לפיד־גנץ כדי להצטרף אליהם אחרי הבחירות, ראש הממשלה נתניהו הבהיר כבר חד משמעית שיקים ממשלת ימין. ראש הממשלה נתניהו שמר על ארץ ישראל ועל מדינת ישראל מול הממשל העוין של אובמה והוא ימשיך לעשות זאת מול הממשל האוהד של טראמפ".
גורם ישראלי המקורב למנסחי התכנית, אמר לנו השבוע שלמרות המחויבות הגדולה של אנשי טראמפ לביטחון ישראל, והאהדה שלהם לישראל ולנתניהו, הם נחושים בדעתם להתנאות בהישג בינלאומי בדמות פתרון הסכסוך. במיוחד כשהאפשרויות לחקיקה הישגית בתוך ארה"ב פנימה, מצומצמות למדי. "הם מאוד רוצים לבוא לקראת הפלסטינים", אומר הגורם. "לא מבינים שהם לא יקבלו אף תכנית".
לאחר חודשים ארוכים של תאריכים משוערים, כעת ברור למדי כי התכנית אכן תפורסם לאחר הבחירות בישראל, אך עוד טרם הרכבת הממשלה. הפלסטינים מצדם עדיין מחרימים באופן רשמי את הדיונים אודות התכנית.
שגריר ארה"ב בישראל, דיוויד פרידמן, נאם ביום חמישי בכינוס כלכלי ישראלי־פלסטיני ייחודי, שאורגן בידי לשכת המסחר של יו"ש. פרידמן אמר שם כי הוא סבור ששלום אמתי לא מגיע מ"חתיכת נייר", אלא מחיבור אנושי ויזמות משותפת. הוא פנה להנהגה הפלסטינית ואמר שאין זה סוד שהממשל האמריקני הציע להם מגוון פרויקטים שייטיבו עם כל תושבי האזור. "והם ענו שוב ושוב שאם אין פתרון פוליטי, הם אינם מעוניינים בדבר. אז עם מלוא הכבוד לחבריי מההנהגה הפלסטינית, אני סבור שזו טעות גדולה. פתרונות פוליטיים הם חשובים. אבל התהליך הפוליטי הוא מאוד מורכב. אנשים חכמים ממני ניסו ונכשלו להגיע לפתרון כזה במשך 50 השנים האחרונות. אנחנו יודעים שבשנה שלאחר הסכמי אוסלו הייתה עלייה בטרור. זאת כיוון שפיסות נייר לא מייצרות שלום. יחסי אנוש מייצרים שלום, השקעות מייצרות שלום. זה השלום שיחזיק מעמד", דברי פרידמן.

לסנאטור הרפובליקני אוהד ישראל, ג'יימס לנקפורד, שהשתתף באותו אירוע, הייתה אבחנה אחרת. כזו שאולי ממחישה יותר מכול את הפער בין האמריקנים לישראלים בנוגע לתכנית. הוא תיאר כי אביו, שלחם במלחמת העולם השנייה, לא היה מסוגל כל חייו לרכוש מכונית מתוצרת גרמנית או יפנית, כי הם מבחינתו היו האויב. כיום, אמר לנקפורד, רעייתו והוא נוהגים במכוניות שיוצרו בגרמניה וביפן, כי מה שחשוב להם הוא מה הכי נוח ומשתלם למשפחה. לנקפורד ניסה להשליך מהדימוי הזה על המזה"ת, אך נדמה כי לא הפנים לחלוטין עד כמה כאן, אין מדובר במלחמה רחוקה מהעבר.