בצל המולת הפריימריז, נפגש היום (ג') אחר הצהריים ראש הממשלה נתניהו עם נשיא אוסטריה אלכסנדר ואן דר בלן, בלשכת רה"מ בירושלים. במהלך הדברים שנשא ראש הממשלה לאחר הפגישה, הוא עדכן כי בעוד כשבועיים, ב-21 בפברואר, יגיע למוסקבה להיפגש עם הנשיא פוטין.
הפעם הקודמת בה נפגשו השניים, הייתה לשיחה קצרה בשולי מפגש המנהיגים בפריז, באירוע שהתקיים בנובמבר, לציון 100 שנה לסיום מלחמת העולם הראשונה. הפגישה הקרובה במוסקבה, תהיה הפעם הראשונה בה ייפגשו שני המנהיגים באופן רשמי, מאז הפילו הסורים את מטוס האיליושין הרוסי, והמשבר הזמני שנוצר בשל כך ביחסי ישראל-רוסיה, שכלל פריסת טילי S-300 בסוריה.
"חשוב מאוד שנמשיך למנוע מאיראן להתבסס בסוריה. במובנים רבים, אנו מונעים את ההתקדמות הזו אך אנחנו מחויבים להמשיך לעשות זאת, ולמנוע מאיראן לייצר חזית נוספת נגדנו ממש כאן בצד השני של רמת הגולן. זה הנושא העיקרי שאדון בו עם הנשיא פוטין", אמר היום נתניהו.

במסגרת הפגישה עם ואן דר בלן, נחתם בין המדינות מזכר הבנות להמשך שיתוף פעולה בתחומי המדע, התרבות והחינוך, וכן הצהרת כוונות בנושא שיתופי פעולה בינלאומיים עתידיים בתחום סיוע חוץ למדינות עולם שלישי.
נתניהו אמר לאורח בפתח הפגישה כי "נשיא אוסטריה וקנצלר אוסטריה מהווים דוגמה בכך שמציגים את האמת שאנטישמיות ואנטי-ציונות אחת הן. תחת נשיאותה של אוסטריה באיחוד האירופי, הייתה קריאה למדינות לאמץ את ההגדרה של האנטישמיות, כפי שאומצה על ידי כוח המשימה הבינלאומי להנצחת זכר השואה (IHRA), ואנחנו מאמינים שהיא תואמת את האמת והמוסריות. אנחנו עוקבים אחר עמדותיכם והדרך שבה אתם מקדמים אותן, ומעריכים זאת מאוד".
כזכור, קנצלר אוסטריה, סבסטיאן קורץ, ביקר בארץ ביוני האחרון, והתחייב להילחם בכל צורה באנטישמיות.

אתמול, אירח הנשיא ריבלין את נשיא אוסטריה ואף ליווה אותו בביקורו ביד ושם. גם ריבלין התייחס לנושא האנטישמיות המרימה את ראשה באירופה, ואמר למקבילו כי בארצו התרחשו כחמישים אירועים אנטישמיים בשנה האחרונה, שחלקם נחקר בידי המשטרה.
"לצד זה, ממשלת אוסטריה קידמה את התמיכה של האיחוד האירופי בהצהרה למאבק נגד אנטישמיות. ההצהרה מדגישה את חשיבות החינוך לזיכרון השואה, וקוראת לממשלות לנקוט צעדים להבטחת הביטחון של הקהילות היהודיות, המוסדות היהודיים והאזרחים היהודים באירופה. יהיה זה אסון אם יהודים יפחדו לבטא את יהדותם באירופה.
"בנוסף, קוראת ההצהרה למדינות נוספות לאמץ את ההגדרה החדשה לאנטישמיות של כוח המשימה הבינלאומי להנצחת זכר השואה (I.R.H.A), הגדרה שאומצה במלואה על ידי אוסטריה, ועל ידי אחת עשרה מדינות נוספות באירופה. הדרך למיגורה של תופעת האנטישמיות עוברת בשתי נקודות – בנטילת אחריות על העבר, ובמאבק משותף חסר פשרות והנחות בכל סימן ובכל מעשה, אנטישמי או גזעני".
הנשיא האוסטרי השיב כי "מטרתנו להבטיח שיהודים בכל מקום יחושו ביטחון. האחריות שלנו כאוסטרים לקורבנות השואה היא להבטיח שנחיה עם ישראל בשלום ובתמימות דעים".