בליכוד, בעבודה או בבית היהודי מתיחות שיא בימים האחרונים לקראת הרכבת הרשימה לפריימריז. במפלגת העבודה נלחמים מול היו"ר המכהן נוכח הצטמצמות הרשימה לעשירייה בלבד, בבית היהודי עוד לא החליטו על שיטה לבחירת הרשימה בכלל ובליכוד מתיחות מול יו"ר התנועה וראש הממשלה על דחיקת השריונים והמחוזות הרחק אל העשירייה השלישית. מי נגד מי? קצת סדר לשבוע הקרוב (לפי סדר המנדטים).
עוד כתבות באתר מקור ראשון
–בגיל 90: האקדוחן של הלח"י ממשיך להילחם על ירושלים
–חוק הלאום: אסתר חיות מוותרת על הדמוקרטיה
–שלום, לא עכשיו: תכנית ההסדר האמריקנית תדחה?
–מרצה באוני' העברית: ישראל משתמשת בילדים פלסטינים כדי למכור נשק
הליכוד: ועדת החוקה של מפלגת השלטון, שהייתה אמורה להתכנס היום כדי לאשר את הצעת ראש הממשלה לסידור הרשימה, נדחתה למחר בבוקר, כאשר בערב הרשימה כבר אמורה להיות מאושרת על ידי חברי המרכז. ברקע, מתיחות רבה בשל דרישתו של נתניהו להרחיק את המחוזות והשריונים אל המקומות ה-20 ומעלה, ויש הטוענים כי זו גם הסיבה הלא רשמית לדחיית הדיון בוועדה.

המתמודדים במחוזות הגישו כבר עתירה לבית המשפט של הליכוד באשר ללוח הזמנים הצפוף עוד לפני דחיית הוועדה, והוא קבע כי במהלך כינוס המרכז יוכרע האם ההצבעה על אישור הרשימה תהיה במועד מאוחר יותר. נתניהו, מסבירים גורמים בליכוד, מעדיף רשימה של אנשים שהוא כבר מכיר מהכנסת הנוכחית שלהם קל יותר להגיע ל-20 הראשונים. בנוסף רוצה רה"מ למנוע את כניסתם של אנשי גדעון סער המתמודדים במחוזות ועשויים ליצור לו סיעה לעומתית בתוך הליכוד.
שבח שטרן, יו"ר המטה הלאומי בליכוד וחבר בוועדת החוקה שלה, שלח בבוקר הודעה לחברי הליכוד שבה קבל על כך ששעות לפני הישיבה הוא ואחרים טרם קיבלו את סדר היום לישיבה. "מסתירים מאתנו את המידע הנחוץ כאילו שזה דיון בקבינט הביטחוני-מדיני", כתב. "על כל פנים – אני מתכוון בישיבת הועדה בין היתר: להתנגד לדחיקת המחוזות מטה. לנקוט בפעולות שיחסמו השתלטות עוינת על חלקים מרשימת הליכוד לכנסת. אשתדל גם לשכנע את חברי בוועדה לעשות כן".

שטרן, המתמודד על משבצת מחוז יו"ש, נדחק לפי הרשימה שמציע נתניהו למקום ה-38 והלא ריאלי. הבטחת ייצוג לעולים נדחתה למקום ה-28 והייצוג לצעירים ל-33. מיעוטים נמצאים במקום ה-35 בלבד. מי שיוצא נגד האופן שבו סודרה הרשימה אינו מעוניין לצאת למלחמה מול יו"ר הליכוד נתניהו ולכן נראה שלמרות המחאות הנקודתיות, חברי המרכז יאשרו אותה, אולי עם שינויים קוסמטיים בלבד.
העבודה: במפלגה הוותיקה, אך דלת המנדטים, מתנהלת במלוא עוזה המערכה להדחת היו"ר המכהן אבי גבאי. אנשי איתן כבל מתכננים להגיע בהמוניהם לוועידה שתתכנס ביום חמישי הקרוב ולהפיל כל הצעה של גבאי שתעלה להצבעה. מי שמעידים על עצמם כי "מעולם לא הפסידו ועידה", מתכננים להציג את גבאי כיו"ר ללא מפלגה ואולי כך להוביל אותו החוצה. מצד שני, גורמים במפלגה אמרו כי גבאי מכיר את ההיערכויות נגדו ועל כן מחפש "פתרונות יצירתיים" כלשונם להתמודד מול המתנגדים.


בתוך כך, גם הרשימה של מפלגת העבודה דוחקת החוצה את השריון למיעוטים – דרוזים ושם דווקא מתוכננת מחאה. 80 צירי ועידה דרוזים צפויים לפקוד את הכינוס הקרוב בדרישה להכניס שריון דרוזי למקום ריאלי כתשובת נגד לחוק הלאום. ח"כ סלאח סעד מיוזמי המחאה אמר ל"מקור ראשון" היום כי "אנחנו כבר עשרות שנים פועלים מדם לבנו ואנחנו רוצים לשמור על המקום לדרוזים כמו שצריך. לא ניתן לאיש לפגוע בנו".

סעד הוסיף: "נתתי לאבי גבאי גיבוי מוחלט מאז שנבחר לראשות הרשימה ועד היום. אבל עכשיו אני אומר לו: אנחנו לא יו-יו של אף אחד ולא מפלגה של דיקטטור. הוא הדיח את המיעוטים אחורה במקום להביא אותנו לראש הרשימה". בפועל המקומות למיעוטים זזו במקום אחד אחורה, אך בשל תחזיות המנדטים מדובר בכל מקרה במקומות לא ריאליים.
"לאור הגזענות של הממשלה הזו וחוק הלאום שקידמה, מפלגת העבודה צריכה להכניס אותם לעשירייה הראשונה", אומר סעד ומאיים "אנחנו לא נעבור על זה לסדר היום. נבעיר לו את הוועידה". בנושא אחר ובוער, גבאי הודיע כי ברשימה ישמרו שלושה שריונים על פי החלטתו. שריוני היו"ר נקבעו למקומות 2, 10 ו-16.
הבית היהודי: במפלגת הציונות הדתית מנסים עדיין, שבוע שני מאז פרישת היו"ר ושותפתו הנאמנה, להתאושש מהמכה שנחתה עליהם קרוב מדי לבחירות. מאבק קשה ניטש בין המזכ"ל ניר אורבך לבין חברי הכנסת ופעילים באשר לאופן שבו תורכב הרשימה לכנסת. מצד אחד מבקש אורבך את אישור המרכז בעוד שבוע וחצי לקביעת הרשימה על ידי המרכז ואילו את היו"ר על ידי ועדה מייעצת חיצונית. אחד הנושאים במחלוקת הוא נושא שריון האישה למקום השלישי וללא פריימיז. נשות הבית היהודי הביעו מחאה על הדרך שבה מבקש אורבך להרכיב את הרשימה ללא בחירות דמוקרטיות וגם כאן צפוי להתקיים מאבק.
גורמים שונים בבית היהודי הביעו חשש כי לאור המלחמות על סידור הרשימה יודיעו רבים מהם כי הם ממשיכים הלאה עם בנט ושקד, בעיקר בקרב צעירי המפלגה. אורבך יידרש לקבל 65% לאישור אופן הבחירות מקרב חברי המרכז, וחברי הכנסת כבר נערכים, ממש כמו במפלגת העבודה, להפיל את הצעותיו ביום רביעי הבא. הכיוון המתבקש הוא פריימריז כולל ליו"ר הרשימה כפי שנקבע בחוקת במפלגה ובהיעדר כל החלטה אחרת.
