
אם גם אתם אוהבים לארח או שיצא במקרה שהשנה אתם מארחים את החג, אתם רוצים להיעזר בטיפים הבאים על מנת לעבור את הארוחה בהצלחה לשביעות רצון כל האורחים ומבלי לקרוע את הכיס.
#1 תכננו את האירוע בצורה מסודרת:
הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות הוא לקחת דף ועט ולהתחיל לתכנן את האירוע. כמה אנשים אתם מזמינים? היכן הם ישבו? האם יש לכם מספיק שולחנות וכיסאות? האם יש לכם מספיק כלים? זכרו כי ככל שיש יותר אנשים השמחה גדולה יותר אך גם ההוצאות גדולות יותר. הזמינו רק מי שבאמת צריך אם אין לכם אפשרות להאכיל את כולם מבחינה תקציבית. תכננו את אופן ארוחת הערב, האם יש תוכנית אומנותית? האם אתם אוהבים לכלול מתנות קטנות או דברים מיוחדים לאורחים? האם אתם מחפשים קונספט עיצובי מיוחד?
#2 – הכינו מראש מתכונים ורשימת מצרכים:
השלב הבא יהיה לבנות את התפריט לאירוע. כדאי להתעכב פה מעט כיוון שבהתאם לתפריט כך גם יעלו חומרי הגלם שלכם. מלבד העובדה שיש סוגי בשרים ובכלל חומרי גלם יותר יקרים מאחרים, הרי שאתם רוצים לקחת בחשבון תחילה את מספר המנות, סוגי המנות ועוד. האם אתם מגישים מגוון סלטים ולחם עם מרק כמנה ראשונה? או שמא אתם מגישים דג סלמון כמנה ראשונה? האם אתם כוללים מספר אופציות למנה ראשונה ומספר עיקריות לבחירה? כל אופציה נוספת תייקר את רשימת הקניות שלכם. כדאי לבדוק מראש מתכונים. לדוגמה: מתכונים לעוגות, מתכונים למנות עיקריות, מתכונים לסלטים ועוד. ארוחה מכובדת בהחלט תכלול: 5-7 סוגי סלטים, מנה ראשונה, מנה עיקרית (לעתים גם סוג נוסף לבחירה) הכוללת גם תוספת חמה וקינוח.
#3 – השתמשו בדקורציה וכלים קיימים:
אנשים רבים, במיוחד אלה האוהבים לארח, נוטים להתפרע עם הכלים ופרטי הדקורציה. אנו מבינים שחשוב לכם להפוך את הבית למזמין יותר, לרענן משהו מהפעם האחרונה שהתארחו אצלכם ועוד. אולם לעתים רכישה של פרטי דקורציה שונים לריענון העיצובים עשויים לעלות ביוקר. כך למשל כמה נרות קטנים, עציץ חדש או איזו תמונה חדשה עשויים בסופו של דבר להסתכם בכמה מאות שקלים. הנחיה זו תקפה גם לגבי הכלים עמם אתם הולכים להשתמש באירוח שלכם. אם אין לכם סט כלים המיוחד לארוחות חג ו/או אירוח משפחתי גדול – השתמשו בכלים הקיימים שלכם. לעתים גם רכישה של סט כלים חד פעמי מהודר יספק לכם פתרון זול יותר להמשך.
#4 – בדקו עם כל האורחים שהם מגיעים:
לעתים רבות מזמינים אורחים, בטוחים שהם מגיעים, אולם בפועל חלק מהם לא מגיעים. מה שקורה הוא שהכנו יותר כלים, יותר אוכל והוצאנו יותר כסף על אותם אנשים שכלל לא הגיעו. מהניסיון שלנו אוכל רב נזרק גם כאשר רשימת המוזמנים מגיעה במלואה. לכן מוטב לבדוק מספר ימים מראש, טרם קניית חומרי הגלם לבישולים, כמה אנשים מתכוונים להגיע ולתקן את הכמויות ברשימת הקניות בהתאם.
#5 – חסכו במתנות והיו יצירתיים:
אם אתם מאלה שאוהבים להביא מתנות על אף שהם מארחים וצריכים להיות אלה שמקבלים את המתנות במקרה הזה, יהיה עליכם לקחת בחשבון גם הוצאה נוספת על המתנות. אנו ממליצים בחום לנסות להיות יצירתיים כדי לחסוך בעלויות המתנות. כמו למשל על ידי הפעלה קטנה שתסיח את דעתם של האורחים מהמתנות, ברכות מושקעות (בכתיבה) שלא יעלו לכם הרבה או לצמצם את עלויות המתנות לשקיות אורגנזה עם שוקולדים או משהו בסגנון.






