
לא מדובר רק במפגשי ZOOM או בתרבות עבודה היברידית, אלא שמענו ונחשפנו לא מעט להרצאות ZOOM כמו גם סדנאות ZOOM, אבל אם חשבנו כבר להספיד את עולם ההרצאות הפרונטליות, מתברר שהמרחב הפיסי, האמיתי עדיין כאן – וגם יישאר. ביקשנו לשוחח עם לירון פורת שמתמחה בהרצאות וסדנאות למנהלים ולא פעם תפגשו אותה מובילה הרצאות השראה בארגונים בתחום החשיבה היצירתית ומיתוג עצמי.
כיום ניתן למצוא מגוון עשיר של הרצאות שפתוחות לקהל הרחב:
הרצאות העשרה בנושאים שונים, החל מהיסטוריה, ארכיאולוגיה, תרבות, עולם ועוד.
הרצאות בנושאי התפתחות אישית והעצמה אישית
הרצאות בעלי מקצוע כמו זוגיות, כלכלת המשפחה ועוד.
כשמדובר בהרצאות לארגונים, שם נפגוש בעיקר בתחומי ניהול המשיקים לעולם העבודה כגון: קבלת החלטות, ניהול זמן, חשיבה יצירתית, חשיבה המצאתית ועוד ומנגד יש גם את הפלח שנקרא הרצאות מעוררות השראה – סיפורי הצלחה ייחודיים שמשאירים טעם של “גם אני יכול” ו”אם נרצה מספיק חזק ונתמיד – נצליח”.
ביקשנו מלירון לשתף איתנו מספר טיפים על איך לבנות הרצאה שתהיה מעניינת, מעוררת השראה וגם בעלת ערך רב לקהל היעד.
אז הנה, קבלו 7 טיפים, 7 מרכיבים להרצאה מנצחת לארגונים וחברות:
- יש מצגת ויש מצגת.
תשקיעו במצגת איכותית. שלא יהיה פונט אחד בדף אחד ופונט אחר בדף השני. שתהיה שפה עיצובית אחידה ולא אוסף של תמונות ומקטעי טקסט שהלבשנו אחד אחרי השני. בשורה התחתונה – תשלחו את המצגת שלכם למעצבת גרפית לשדרוג.
- מי הקהל?
נסו להבין ממזמין ההרצאה מי הקהל? אילו הרצאות שמעו עד היום? מה האתגרים המרכזיים כך שבהצגה העצמית (בסעיף הבא) תוכלו להתחבר יותר מעצם ההבנה של מי הקהל שלכם וכמובן בהמשך ההרצאה להביא דוגמאות מתאימות לעולם של הקהל שלכם
- הצגה עצמית ראשונית.
הקהל שלכם בא לשמוע אתכם. יש הבדל בין אם הוא שומע אדם שאינו מכיר או מוקיר לבין אם הוא שמוע אדם שהוא יכול להעריך או לקבל יותר את דבריו. תשקיעו מחשבה בהצגה העצמית, שלבו קצת הומור, אין כמו מרצה שפותח עם בדיחה טובה.
- אין כמו סיפור אישי טוב בשביל לשמור על ערנות וסקרנות הקהל. יש שאומרים שמרצה טוב הוא מספר סיפורים טוב. לא משנה אם הסיפור הוא מאתמול או מלפני 30 שנה כל עוד הוא מעניין, מסקרן ויש לו מסר חזק ומשמעותי בסופו.
- חידושים. חידושים. חידושים.
אם הקהל שמגיע להרצאה ישמע דברים שהוא כבר מכיר ויודע – פספסנו בגדול. ולכן, כשאומרים להביא ערך, זה לחדש ולייצר תובנות חדשות בקרב הקהל שלנו. לגלו לו עולמות חדשים, נתונים חדשים שלא ידע ושאולי יעזרו לו להסתכל על העולם אחרת, לאתגר לקהל את המציאות עם עובדות מעניינות. בשורה התחתונה – לחדש ולייצר עניין.
- חיבור למציאות היומיומית של הקהל.
במהלך ההרצאה בין אם מדובר בהרצאה למנהלים או בהרצאה לעובדים, חשוב שאת הדוגמאות שנביא במהלך ההרצאה – הן לעולם יהיו דוגמאות מעולם התוכן של הארגון כך שהקהל יוכל להתחבר ולהבין איך הוא מיישם טוב יותר את מה ששמע ביום יום שלו. זה יכול להיות מחקרים בתחום העיסוק של הארגון, עובדות מהעולם בתחום של הארגון ועוד.
- הגשה
כמו בכל סטנד אפ, לא מדובר רק באיכות החומרים אלא גם באופן ההגשה של ההרצאה לקהל. ביטחון של המרצה בשילוב הומור יעלה את הסיכוי דרמטית לתקשורת טובה ואנרגיות טובות עם הקהל. אז תעמדו קצת מול המראה, קחו אחריות אישית כמרצים גם על איך מועברת ההרצאה ולא רק על תוכנה. תהיו בתשוקה!
עולם התרבות חוזר לעצמו אחרי תקופת צינון לא קלה, אנחנו מאוד מקווים שקיבלתם כאן מספר טיפים שיעזרו לכם לשדרג את ההרצאה הבאה.