
המקור של השם הזה מגיע מהשפה היוונית, כתיאור של הכאב ממנו סובלים החולים במחלות ראומטולוגיות. השכיחות של המחלות הללו היא גבוהה, לכן חשוב להיות עם האצבע על הדופק לגביהן. גם אם היום הכל נראה תקין, זה לא באמת כי בעתיד המציאות תישאר כמו שהיא. החלטנו להסביר לכם את כל מה שחובה להכיר על מחלות ראומטולוגיות מבעוד מועד. כך תוכלו להיות ערוכים ומוכנים לכל תרחיש, אפילו אם זה רק ליתר ביטחון.
מדוע נוצרות מחלות ראומטולוגיות?
כל מקרה אמור להישקל לגופו על ידי ראומטולוג מוסמך שיבחן את המצב. הסיבה שבגללה אחרים סובלים ממחלות ראומטולוגיות לא בהכרח קשורה גם אליכם. במרבית המקרים המחלות האלה נוצרות בגלל פעילות של מערכת החיסון מול רקמות ואיברים. עם זאת ניתן למצוא עוד סיבות שעשויות לייצר את המחלות האלה. אך כן זוהי הסיבה הכי נפוצה שבגללה המחלות הללו עשויות לתפוס גם אתכם לא מוכנים. טוב להיות מוכנים לכל תרחיש, גם אם הוא נשמע לכם נכון לעכשיו כמו תרחיש דמיוני. אף אחד מאיתנו לא באמת יודע מה עלול לקרות בעתיד.
מהם התסמינים למחלות ראומטולוגיות?
אינכם צריכים להיות ראומטולוג על מנת לאבחן היווצרות של מחלה ראומטולוגית. הסימפטום הכי בולט של המחלה הזאת הוא הכאב במפרקים שלא ניתן להתעלם ממנו. זוהי הסיבה הכי שכיחה שבגללה מטופלים מבקשים בדיקה אצל רופא. הכאב בשלב מסוים יהיה כזה שמקשה על תפקוד נורמטיבי כפי שהייתם רוצים לעשותו. מעבר לעניין הכאב יהיה ניתן לראות פריחה ועוד כל מיני נגעים מוזרים בעור שלא היו קיימים בעבר. עם זאת לא בכל המקרים של מחלה ראומטולוגית יהיה ניתן לראות ביטוי לכך בעור. לסיום יהיה ניתן לסבול מעוד מחלות שמגיעות כתוצאה מהימצאות של מחלה ראומטולוגית.
כיצד מבצעים אבחון של מחלה ראומטולוגית?
אחרי שהבנתם באחד התסמינים הללו יהיה עליכם לגשת לרופא מומחה שיבחן אתכם מקרוב. רופא מומחה לבחון מחלות ראומטולוגיות הוא כמובן ראומטולוג שמגיע עם הידע הנדרש. לאחר תשאול מקיף של המטופל, יהיה ניתן לעשות בדיקה פיזית של המטופל. במהלך הבדיקה הפיזית יהיה ניתן למצוא את כל התסמינים עליהם דיווח המטופל. רק באמצעות בדיקות דם יהיה ניתן לקבל את החותמת כי מדובר על מחלה ראומטולוגית. לא פחות חשוב תהיה האופציה לדעת על איזה מחלה מדובר מבין המחלות הראומטולוגיות. הרי כדי לקבל את הטיפול המתאים ישנה חובה להבין עם איזה מחלה מתמודדים. כל מחלה ראומטולוגית יש את הדרך הנכונה להתמודד איתה.
איך מטפלים במחלות ראומטולוגיות?
חשוב לבצע את הטיפול במחלה יחד עם ראומטולוג מומחה שיספק מהידע שלו. הרי התמודדות עם כל מחלה תהיה שונה, בטח אם היא תהיה מורכבת מבדרך כלל. הטיפול המומלץ בדלקת מפרקים פסוריאטית הוא טיפול תרופתי אנטיביוטי שמטרתו להעלים את הדלקת. הטיפול בדלקת מפרקים שגרונתית יהיה גם הוא תרופתי, אך לא תמיד מדובר בדיוק על אותן התרופות. ישנו צורך להבין מה בדיוק קורה כדי שיהיה אפשר להתאים את הטיפול הנכון. טיפול בזאבת לעומת הטיפולים האחרים יהיה יותר מניעתי כדי למנוע מהמחלה להחמיר. מה שעושים זה פשוט נמנעים מיציאה לשמש לעיתים תהיה המלצה גם לקחת טיפול תרופתי. אך כאן ניתן לתת לזמן לעשות את שלו עד להחלמה מלאה.