
אם יש לכם אירוע או דבר חשוב שאתם צריכים מימון אליו תוכלו לקחת הלוואה. עם זאת, כאשר אתם יודעים שלא בטוח שתוכלו להחזיר את ההלוואה במועד שנקבע, כדאי למצוא אלטרנטיבות חוקיות.
ממי ניתן לקחת הלוואה לחתונה?
הלוואות לחתונה ניתן לקחת משני גורמים עיקריים, הגורם הראשון הם גוף בנקאי והגורם השני הוא גוף חוץ בנקאי. הבנקים מציעים לכם לקחת הלוואה מהם, בדרך כלל הלוואה לחתונה תהיה תחת ההגדרה של הלוואה לכל מטרה או כקטגוריה בפני עצמה. מקסימום סכום ההלוואה עבור חתונות יהיה בדרך כלל עד 100 אלף שקלים, למעט מקרים חריגים.
כאשר אנחנו מבקשים הלוואה מגורם בנקאי התהליך הינו מורכב יותר, אך גם בטוח יותר. הגוף הבנקאי יהיה בדרך כלל הבנק שלנו, שם הם מכירים את כל העבר שלכם בנוגע לפיננסים, הכנסות והוצאות.
הבנק בוחן כל מקרה הלוואה בהתאם ליכולת של אותו אדם להחזיר את ההלוואה במועד שנקבע. בדרך כלל, הלוואות עבור חתונה יצטרך המלווה להחזיר תוך כ-5 שנים לכל היותר. היתרון הגדול שיש לבנק להציע לנו הוא סכום הריבית הנמוך. החיסרון הוא שקשה יותר לקבל הלוואה מגוף בנקאי, וגם אם תקבלו זה ייקח הרבה יותר זמן.
הלוואה מגוף חוץ בנקאי
הלוואות מגוף חוץ בנקאי הינם גופים כמו חברות אשראי או בתי השקעות שונים. היתרון הגדול של הלוואה דרך גופים אלו הוא שהתהליך ממש לא מורכב, אפשר לקבל את הסכום המבוקש תוך מספר ימי עסקים. הבעיה העיקרית היא הריבית אותה גובה אותו מקור מימון, ריבית שיכולה להגיע לכ-10% לפעמים.
כמובן, סך גודל הריבית תלוי בהכנסות שלכם ובמטרה לשמה אתם דורשים את ההלוואה.
הלוואות לכל מטרה אינן מחייבות אתכם לציין את סיבת ההלוואה, אבל זה יכול לסייע לכם. כאשר מדובר על חתונה, היתרון הגדול הוא שהיד יותר חופשית ולכן, הגוף יודע שלאחר החתונה יהיה לך את הסכום או חלק מהסכום להחזיר.
לכן, גם כאשר מדובר על הלוואה לכל מטרה, אנחנו ממליצים לכם לציין את סיבת בקשת ההלוואה בפני אותו גורם, זה יכול להקל עליכם בריבית. גם כאן אנחנו מציעים, אם אין לכם דרך לממן את ההחזרים, עדיף לכם לא לקחת את הלוואה ולהסתפק בחתונה מצומצמת יותר.
מאיפה לא לוקחים הלוואות?
ציינו בפניכם שני גורמים עיקריים שאתם בוודאי כבר מכירים. הבעיה מתחילה כאשר אותם גורמים לא מאפשרים לנו לקבל את ההלוואה מסיבה כזו או אחרת. במקרים כאלה, יהיו אנשים אשר יפנו למקורות מימון אחרים כמו השוק האפור. נדגיש, מדובר על הלוואות לא חוקיות ואף מסוכנות, הימנעו מיצירת קשר עם גוף זה.
“אי עמידה בפירעון ההלוואה עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.”