
בעוד יש מקומות במזרח הרחוק, כמו למשל – אנגקור וואט המלכותי בקמבודיה, וכמובן תאילנד, יש פינות נסתרות במזרח אסיה, שמשום מה לא מרבים לפקוד אותן. ולהלן נציג, במאמר זה, את המדריך למזרח הרחוק, דווקא במדינות של דרום מזרח אסיה, המקומות הכי טובים, שטרם יצא לכם לראות עד כה.
האם באמצעות המדריך למזרח הרחוק תתוודעו ביתר שאת לעיר העתיקה בגאן?
והשאלה הפותחת את המאמר שלנו – “האם באמצעות המדריך למזרח הרחוק תתוודעו ביתר שאת לעיר העתיקה בגאן?”, ועל מנת שזה יקרה, נחשוף פה את הפרטים החשובים באמת. למי שאינו מכיר עדיין, העיר העתיקה, אשר נקראת בגאן, מהווה אתר מורשת עולמית של אונסק”ו. בעבר היא הייתה בירת הממלכה הראשונית של מיאנמר. כאשר בין המאות האחד עשרה לבין המאות השלוש עשרה נבנו בה יותר מעשרת אלפים פגודות ומקדשים של בודהיסטים. מקדש אננדה נחשב למקדש הידוע בה, וזה הוא מקדש בודהיסטי לכל דבר ועניין, אשר אותו בנו תוך כדי מיזוג מיוחד בסגנון של מון והודי. במקום זה גם תמצאו את המוזיאון הארכיאולוגי, שנמצא באזור הארכיאולוגי, מן הסתם, ומהווה את מקום המאגר של חפצים מהמקום אשר שחזרו, כמו לדוגמה – אבן רזיטו, חפצים ממתכת או לחלופין פסלים מאבן. קצת מעבר אליו ממוקם הכפר מינקבה, שידוע מכורח האומנות העתיקה שבו, של כלי לקה. ביכולתכם לעבור בסדנאות השונות, על מנת לצפות בפריטים שנצבעו ביד, ועל הדרך לבחור מזכרות.
האם המדריך למזרח הרחוק יכיר לכם את פגודת שוודאגון?
ושאלה חשובה היא – “האם המדריך למזרח הרחוק יכיר לכם את פגודת שוודאגון”?, ועל מנת לדייק את תשובתנו, ניתן לכם קצת רקע בנושא. עד לשנת 2011, לא היה לתיירים יותר מדי מה לעשות במיאנמר, בשל משטר של דיקטטורה צבאית. מאז השתנו הדברים, וכעת ניתן להגיע למקום הכה תיירותי הזה. יאנגון נחשבת לעיר הבירה של מיאנמר עד שנת 2006, ואז הממשל הצבאי פשוט העתיק אותה לאזור שונה. בשל העובדה, כאמור לעיל, שהונהג בה משטר דיקטטורי צבאי, סבל המקום מהמון בעיות, שאת חלקם ניתן לראות עד היום. מאידך, אי אפשר להתעלם מן העובדה, כי יאנגון רוויה בארכיטקטורה בשלמותה, בצורה של מבנים מהעת הקולוניאלית, אשר בלב שלהם ניתן למצוא את הפגודה סולה, שהיא בעלת רקורד של יותר מאלפיים וחמש מאות שנה. ברם, מי שמופיעה במרכז קו הרקיע של העיר היא הפגודה הבודהיסטית הקדושה ביותר במקום. הסיור לא יהיה מושלם באם לא תגיעו לשוק, אשר נקרא בוגיוק אונג סאן. בשוק זה יש הרבה דוכנים וההיצע לקנייה הוא רב ביותר. בין אם מדובר אודות מוצרים של רפואה טבעית, ובין אם מדובר אודות עבודות יד של מקומיים.
האם בעזרת המדריך למזרח הרחוק תכירו לעומק את האי קומודו?
ולא נסיים מבלי לענות על השאלה – “האם בעזרת המדריך למזרח הרחוק תכירו לעומק את האי קומודו?”, ובכן, ברור שכן. קצת רקע לפני – האי קומודו איננו עוד אי שנכנס במכלול של שבעה עשר אלף האיים שנמצאים באינדונזיה. הוא למעלה מארבע מאות קילומטר רבוע, שמשמש את המום של דרקון הקומודו. בעצם, האוכלוסייה שנמצאת בו כפולה מכל תושבי האנשים הקבועים, מה שבהכרח מייצר נראות מיוחדת תוך כדי הליכה דרך היערות והגבעות הוולקניים של האי קומודו. מדובר אף הודות כר טבעי של כל מיני מערכות אקולוגיות רטובות, שוניות אלמוגים ויערות, שמהווים מקום מפגש מרנין לתיירים, אלו החפצים ליהנות משייט בקיאק או מצלילה. ואי אפשר לסיים את המאמר, מבלי להתייחס לאטרקציה שאין שניה לה, פנטל מרה, אחד מן שבעת חופי החול הוורוד ברחבי תבל. יש בו חולות של צמר גפן, כתוצאה מתופעת טבע ייחודית. ובקצרה – בעוד מיקרואורגניזמים חיים באלמוגים מתים, מתרחשת בהיקות של הקונכיות האדומות, אשר נשטפות בחוף, ותוך כדי תהליך הן מתערבבות עם חולות לבנים, מה שיוצר גוון קסום וייחודי, שמושך את התיירים להגיע ולצפות בתופעת טבע כה קסומה.
הכתבה בשיתוף אתר פאמיליטור טיול משפחות בעולם