
לפעמים, המדובר באירוע שהוא חד-פעמי ולא מזיק (אם נתעלם מהנזק לשטיח או לספה), אבל, לפעמים, כלב מקיא מחייב אבחון של וטרינר במרפאתו או הזמנת וטרינר עד הבית. ההקאה, לכשעצמה, אינה נחשבת כ”בעיה” (מאחר, ולעיתים, המדובר בתגובתו של הכלב לבליעה של חרק מזדמן), אבל, לעיתים, היא עלולה להוות רק סימפטום לבעיה רצינית הרבה יותר.אם כן, מה עלול לגרום להקאה אצל כלב? מתי צריך להפסיק לחפש בגוגל את התשובות אלא לפנות ישירות לווטרינר?
כלב מקיא – מהן הסיבות הנפוצות להקאה אצל כלבים?
אכילה מהירה– יש כלבים שלא אוכלים את האוכל שלהם , אלא יותר “שואבים את האוכל לפה. הם רגילים לאכול מהר מידי את מזונם כאילו הם בסכנה או שמישהו יגזול להם את האוכל. לכן כמו כל בני אדם אכילה מהירה מידי יכולה לגרום לרפלקס הכאה וכדאי לחנך את הכלב לאכול לאט וללעוס את האוכל.
הקאה בשל בליעת עצמים זרים – חלק מהכלבים ישמחו לנגוס (ולפעמים – גם לבלוע בשלמות) כל דבר שנקרה על דרכם. לרוב, התופעה עשויה לאפיין את הכלבים שאותם הזכרנו בסעיף על האכילה המהירה, אבל לא תמיד קיימת הקורלציה הזו. במקרה כזה, גופו של הכלב ינסה לפתור את הבעיה ע”י פליטה של העצם הזר, ואז, תוכלו למצוא אותו בקיא של הכלב (כן, אנחנו יודעים שזה דוחה למדי, אבל הסיטואציה בגרסתה זו עדיפה על כך שהעצם הזר לא ייפלט באמצעות ההקאה אלא ינדוד במורד מערכת העיכול של הכלב, תאמינו לנו… L).
כלב מקיא בגלל סטרס- כלבים השרויים בלחץ , חרדה ,סטרס או שינוי פתאומי של הסביבה עלולים כתוצאה מהמצב הנפשי , להקיא באופן חד פעמי או אפילו מספר פעמים כתגובה מותנית למצב החדש. הרבה פעמים זה עובר תוך כמה שעות אבל כדי לשים לב מה הסיבה שיצרה את ההקאה.
כלב מקיא – מתי עליכם להילחץ ולהזמין מיד וטרינר עד הבית?
- הקאות חוזרות ו/או הקאות תכופות – כשכלב מקיא פעם אחרי פעם בהפרשי זמן קצרים.
- ההקאה כוללת דם – דם בקיא, ולו טיפה ממנו, מחייבת אבחון וטרינרי מיידי.
- ההקאה מכילה מיצי קיבה (נוזל צהוב) – כאשר כלב מקיא נוזלים צהובים, יתכן כי קיימת בעיה במערכת העיכול שלו.
- הכלב מקיא ומשלשל – אחד מהסימנים המובהקים ביותר של וירוס הפרוו הוא השילוב בין הקאה לשלשול. על אף המיתוס הנפוץ, פרוו אינו פוגע אך ורק בגורים, וגם כלבים בוגרים עלולים למות כתוצאה מהדבקות בו, אם לא יטופלו באופן המתאים והמהיר ביותר!
כשההקאות מלוות באפאטיות ובחולשה של הכלב – כאן, עלולה להיות רשימה ארוכה של סיבות אפשריות לבעיה, אבל אף אחת מהן אינה כזו שאתם יכולים להקל בה ראש!
ניסיונות להקיא שאינם מסתיימים בהקאה – כלבים עשויים לנסות לפלוט עצמים זרים שנתקעו במערכת העיכול שלהם באמצעות הקאה. חוסר הצלחתם להקיא אומרת כי העצם הזר נשאר בגופם וחשוב שווטרינר יטפל בכך!
לסיכום , אין להקל ראש בהקאה של כלב אם היא ממושכת או אם היא מלווה בעוד תסמינים של חולשה או סימנים של מחלה נוספים כמו חוסר תאבון , שלשול , דם וכו’.
עדיף להגיע לווטרינר עשר פעמים לשווא , מאשר פעם אחת לפספס את הסימנים ולהגיע לאבדן של חיית המחמד שלכם.