
אחד מן הדברים החשובים שכל חברה צריכה לטפח הוא התדמית שלה. מדובר במאמץ מתמשך המתקיים באופנים שונים ועל גבי פלטפורמות שונות, ומטרתו לעצב את דעת הקהל בנוגע לחברה, למוצריה או לשירותיה. התדמית שאותה יוצרים לחברה מתבססת ברוב המקרים על חשיבה שיווקית מעמיקה המתייחסת לקהל הלקוחות, למאפייני החברה ולמתחרים שלה, ועליה להתאים לחברה ולבדל אותה ממתחרותיה.
סרטי תדמית הם דרך מצוינת להעביר מסרים על אודות החברה ושירותיה לקהל הרחב או לקהל מצומצם ומוגדר מראש. סרט תדמית שעשוי נכון יכול, בפחות מדקה אחת, להעביר מסרים חשובים, ליצור אווירה מיוחדת ולבסס היכרות והזדהות עם המותג. ניתן לפרסמו על גבי הרשתות החברתיות או להציגו בפני משתתפי כנס, לשלוח אותו ללקוחות ולשותפים עסקיים במייל או לשלבו באתרי אינטרנט כמודעת פרסומת, בהתאם לתוכנית השיווקית שלכם. זכרו כי על מנת שהסרטון יניב פירות, חשוב ליצור אותו בצורה נכונה ולאחר תהליך חשיבה מעמיק ומסודר – ועל כך תוכלו לקרוא המאמר זה.
פיתוח קונספט
השלב הראשון בתהליך הפקת סרטי תדמית הוא קביעת הקונספט הנכון לסרטון. ראשית מתקיימת פגישת חשיבה משותפת לנציגי החברה ולנציגי הסטודיו, שבה מוצג השירות/המוצר/העסק שמבקשים לפרסם בסרטון, קהל היעד שלו, מאפייניו ועוד. על סמך מידע זה, בונה צוות הקריאייטיב בסטודיו את האווירה המתאימה לסרטון ואת מאפייניו הכלליים – צבעים, מוזיקה, קצב, דמויות ועוד.
ההמלצה שלנו ללקוחות המגיעים לשלב זה היא לצפות בסרטוני תדמית אחרים ברשת ולהתרשם מהם – לקבל רעיונות, לזהות מאפיינים שאינכם אוהבים וכאלו שכן ולהבין אילו אפשרויות עומדות בפניכם. בנוסף, חשוב מאוד להתמקד ככל הניתן במסרים המרכזיים של הסרטון ולזקקם במידת האפשר למסר אחד מרכזי ובולט.
כתיבת תסריט
לאחר קביעת הקונספט לסרטון, אנשי הסטודיו יכתבו את התסריט שלו – את הקריינות שתלווה אותו, את הכיתובים שיופיעו על גביו ואת הסצנות שיופיעו בו. כל אלו צריכים כמובן להשתלב יחד בצורה הרמונית וזורמת, כך שהם יחזקו זה את זה, יבהירו את המסרים המרכזיים שבחרנו להעביר וייצרו את האווירה הרצויה לנו בסרט.
אנימציה או וידאו
כעת, כשהתסריט לסרטון מוכן, אפשר לעבור לשלב המרגש של יצירתו והפקתו. בחירת סוג הסרטון – אנימציה או וידאו – צריכה להיעשות כבר בשלב פיתוח הקונספט, וכעת בחירה זו הופכת משמעותית לתהליך העבודה. אם מדובר בסרטון אנימציה, צריך הסטודיו ליצור ולאשר מולכם את הדימויים העיקריים בסרטון – הדמויות, הרקעים, הצבעים והאווירה החזותית הכללית. מצד שני, אם מדובר בסרטון וידאו, זה הזמן לבחור שחקנים ולוקיישנים ולטפל בכל אתגרי ההפקה העולים ממנו. גם כאן נדרש אישור של הלקוח, אך במקרה זה הוא אינו יכול לקבל מראש את הדימויים החזותיים, שטרם צולמו.
אז אם ברצונכם ליצור סרט תדמית לעסק שלכם – התכוננו היטב. חשבו על המסרים שאתם רוצים להעביר, קבלו השראה מסרטי תדמית אחרים, זקקו את היתרונות שלכם ואת הדברים שמייחדים אתכם ועבדו בשיתוף פעולה צמוד עם אנשי הקריאייטיב בסטודיו – הם כבר ידעו לקחת את כל אלו ולהפיק לכם סרט מנצח.
היכנסו לאתר סטודיו אנקה למידע נוסף אודות הפקת סרטון תדמית לעסק, כולל הפקת סרטון אנימציה לעסק, לחברה ולסטארט אפ.