נציגי הסוכנות היהודית וארגון "נפש בנפש" נועדו השבוע עם חברי משלחת רשמית מדרום קוריאה, נציגי "משרד האיחוד", הגוף האחראי להיערכות לאיחוד אפשרי בין צפון קוריאה לדרום קוריאה. המשלחת באה לארץ כדי ללמוד על שיטות קליטת העולים בארץ, כהכנה לאיחוד אפשרי בין שתי הקוריאות, ולתרחיש שבו קוריאנים רבים יבקשו להגר מהצפון העני והנחשל לדרום העשיר והמשגשג.
"הם התעניינו מאוד", סיפר מקור בסוכנות היהודית, "ושאלו שאלות על קליטה של אנשים מתרבות, שפה ומנטליות אחרת. איך קולטים אותם מבחינה תרבותית, תעסוקתית, חברתית ועוד. הם שאלו על הסוכנות היהודית כגוף ממלכתי שאיננו ממשלתי ועל התפקיד ההיסטורי שלה, וביקשו להבין איך היא מנהלת קשרים עם התפוצה וללמוד על תוכניותיה לדור הצעיר".

האורחים מקוריאה התעניינו במיוחד במיזמים כמו "מסע" ותוכניות המביאות לישראל צעירים יהודים העוסקים בתחומי ההייטק והסייבר.
בסוכנות אומרים ש"סיפור המכינות הקדם־צבאיות של הסוכנות היהודית, 'קול עמי', המשלבות יהודים מהארץ ומהעולם, עניין אותם במיוחד. דיברנו גם על מרכזי קליטה, קשר עם פילנתרופים ותרומות. הם התעניינו גם בנושא השליחים של הסוכנות היהודית בתפוצות, ובאופי העבודה של הסוכנות היהודית עם ארגון 'נפש בנפש', המביא לישראל עולים מצפון אמריקה".
הביקור הקוריאני השבוע בישראל הוא כבר השני מסוגו, אחרי ביקור קודם בחודש מארס. באותו ביקור סוכם על בואה ארצה של משלחת אנשי מקצוע שתשהה במשך חודש במשרדי הסוכנות היהודית ותלווה את עבודת אנשיה כדי ללמוד ממנה, אך לפי שעה הסיכום לא התממש.
"התרשמנו מאוד מהתמיכה המקיפה והמותאמת אישית שמוענקת לעולים לישראל, כמו גם מרמת השירות שניתנת לכל עולה ועולה", אמרה לנו ראש המשלחת הקוריאנית קים יוג'ין ממחלקת תכנון מדיניות של משרד האיחוד.
הרב יהושע פס, מייסד "נפש בנפש" ומנכ"ל הארגון, שקלט קרוב ל־60 אלף עולים מצפון אמריקה ב־16 השנים האחרונות, אומר: "זוהי זכות גדולה ששיטת העבודה שלנו משמשת מושא להערכה ומודל לחיקוי בקרב ממשלות זרות".