ההשלכות הפוליטיות של המשבר הכלכלי העמוק בלבנון מחריפות והולכות. ראש הממשלה המיועד, סעד אלחרירי, שהתכוון להקים ממשלת מומחים, החזיר אתמול את מפתחות הרכבת הממשלה לנשיא מישל עאון, והדבר כבר גרר אמש מהומות אלימות בביירות.
"אני מתנצל שלא הצלחנו להרכיב ממשלה. נפגשתי עם הנשיא, החלפנו דעות לגבי הממשלה, ובמהלך השיח הנשיא העלה כמה דרישות חדשות", התלונן חרירי באוזני כתבים לאחר הפגישה הקצרה עם עאון, ולמעשה האשים את הנשיא. אנשי הנשיא טענו מנגד ש"חרירי הגיע לפגישה בהחלטה מוקדמת להכשיל את הממשלה. אחרי שיתנצל, נקבע מועד נוסף להתייעצות על הרכב הממשלה".
צרפת, ארצות הברית ומדינות המפרץ, המעוניינות להזרים סיוע להצלתה של לבנון, ממתינות בכיליון עיניים להקמת ממשלה שתוכל לקבל את הסיוע ולהתחיל לשקם את המדינה, אבל הדרג הפוליטי הבכיר במדינה – שנגוע בשחיתות – אינו מאפשר זאת.
המטבע הלבנוני נשחק בשנה החולפת ביותר מ־90 אחוזים מערכו אל מול הדולר; בשוק השחור מוכרים כל דולר בלמעלה מ־19 אלף לירות לבנוניות. עקב כך נוצר מחסור חמור בדלק, תרופות ומוצרי צריכה בסיסיים, המיובאים ללבנון מחו"ל ונרכשים בדולרים היקרים.
בישראל עוקבים בדאגה רבה אחרי העמקת המשבר בלבנון. ראש הממשלה נפתלי בנט אמר שלשום בנאום במכללה לביטחון לאומי כי "לבנון נמצאת על סף קריסה, הייתי אומר כבר בקריסה, כמו כל המדינות שאיראן משתלטת עליהן".
בעקבות הודעתו של אלחרירי תימשך כהונתו של ראש ממשלת המעבר חסן דיאב, שהתפטר לאחר אסון הפיצוץ בנמל ביירות בקיץ שעבר, והממשלה המשותקת ממשיכה לבהות באפס מעש במשבר המחריף.