יום ראשון, יוני 22, 2025 | כ״ו בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי בריאות

אשפוז במבט קולינרי: דירוג האוכל בבתי החולים

מטופלים בבתי החולים ברחבי הארץ הכינו עבורנו את בלוטות הטעם, השחיזו את עטי הביקורת, שמו נפשם בצלחת ודירגו את ארוחות הצהריים שהוגשו להם במחלקות שבהן הם מאושפזים. איפה הגזר מככב, איפה האורז "אחד־אחד", מה מידת העסיסיות של העוף והיכן יפנקו אתכם בסלטי בית יחודיים? המישלן של בתי החולים בישראל

מאת  איילת כהנא
ל׳ בסיון ה׳תשפ״ב (29/06/2022 12:42)
בתוך בריאות
אשפוז במבט קולינרי: דירוג האוכל בבתי החולים

צילום: שאטרסטוק

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

לבקשת המטופלים, שמותיהם ופרטיהם לא נחשפו כדי לשמור על פרטיותם 

המרכז הרפואי ברזילי, אשקלון 

מחלקה: פנימית ד' (המנות מוגשות בכל מחלקות בית החולים).

מה בצלחת? קציצות בקר מבושלות, אורז ואפונה וגזר מבושלים. 

מה בצד? סלטים: טחינה, מטבוחה וסלט כרוב סגול.

מה לקינוח? תפוח עץ ואפרסק.

יש שתייה? לא.

מדד הטעם: "האוכל מוגש חם בחמגשית. הסלטים מוגשים בקופסאות סגורות קטנות. לקציצות הבקר יש טעם ביתי והן מתובלות בכורכום ובפלפל שחור שמעניק להם חריפות. האורז עשוי אחד־אחד ובלי הרבה שמן. גם לאפונה ולגזר יש טעם ביתי ולא תעשייתי. בסך הכול – טעם של ארוחת צהריים ביתית". 

המנה משביעה? "בהחלט. אפשר לבקש תוספות גם לבני המשפחה האורחים". 

מגוון: "ועוד איך" (ראו "עוד בתפריט").

מקוריות: "לא מצאנו מקוריות באוכל חוץ מהסלטים".

טריות ונקיות: "האוכל טרי מאוד, ומבושל מדי יום ביומו בשעות הבוקר במטבח בית החולים. אני מהבעייתיים, ומבדיקה יסודית של המנה שהוגשה, המנות אסתטיות ונקיות".

איך הלוק? "האוכל מוגש בצורה מעוררת תיאבון".

עוד בתפריט: עוף (שני שוקיים), בורגול דק וירקות מבושלים, שניצל עוף מטוגן, שעועית מבושלת ופתיתים, מרק עגבניות. סלטים: תירס ופטריות עם עשבי תיבול, חצילים ופלפלים קלויים על האש וסלט סלק מבושל.

דירוג: 5 כוכבים

הצעה לשיפור: "האוכל הוא מרכיב חשוב בהחלמה. כיף לאכול אוכל ביתי כזה כל יום, בטח בתקופת אשפוז לא פשוטה, כשרוצים להרגיש בבית החולים כמו בבית. במובן הזה בית החולים ברזילי עושה עבודה מצוינת". 

 

בית החולים לניאדו, נתניה 

מחלקה: פנימית.

מה בצלחת? עוף (ירך), ספגטי, גזר מבושל.

מה בצד? מרק צח, סלט עגבניות עם בצל ופטרוזיליה.

מה לקינוח? תפוח עץ ירוק.

יש שתייה? לא.

מדד הטעם: "הטעם סביר לחלוטין וגם המרקם. העוף רך למאכל, גם הספגטי. האוכל מלוח קצת מעבר למידה והמקרוני לא מתובל ומגיע בלי רוטב. הגזר המבושל מוגש בתור "ירקות מבושלים". הוא טעים, אבל די דל בטעמים ורוטב". 

המנה משביעה? "תלוי בכמות המוגשת לצלחת ותלוי בחולה וכמה הוא מסוגל לאכול. אותי היא משביעה. המרק צח מדי, אם היו בו עוד מרכיבים וירקות אולי המנה הייתה משביעה יותר. מי שמעוניין במנה נוספת יכול לבקש ויתנו לו בשמחה".

מגוון: "המגוון די מצומצם ותלוי במרקם שמטופל יכול ללעוס. המנות מחולקות לאוכל קשה, אוכל רך ואוכל מרוסק בבלנדר. לכל אופציה יש את התפריט שלה באותו יום, למשל היום האופציה למנה רכה היא קציצת עוף, פירה ומרק".

מקוריות: "האוכל לא מקורי. הוא פשוט מאוד וקרוב לאוכל ביתי".

טריות ונקיות: "לארוחה יש טעם טרי וניכר שהיא בושלה באותו בוקר. האוכל נקי".

איך הלוק? "האוכל מגיע בכלים חד־פעמיים על מגשים, ומאורגן בצורה מסודרת ישר מהמטבח. מבחינת נראות, בעיניי האוכל לא מעורר תאבון. הוא מוגש כמו אוכל מוסדי, במגש ובכלים חד־פעמיים. לי אישית זה עושה צמרמורת, אבל לשאר המטופלים במחלקה, בעיקר מבוגרים, האוכל נראה טוב וערב לחיך".

עוד בתפריט: עוף או קציצה. תוספות: אורז, פסטה, קוסקוס או פירה, ע"פ בתפריט באותו יום. 

דירוג: 3 כוכבים

הצעה לשיפור: "קצת פחות מלח, לגוון יותר את התפריט ולשפר את נראות האוכל בהתאם לרמה שלו – בטעם פשוט וביתי –שייראה פחות מוסדי ותעשייתי". 

 

המרכז הרפואי סורוקה, באר־שבע

מחלקה: ילדים.

מה בצלחת? עוף (ירך), פסטה ברוטב עגבניות.

מה בצד? מרק כתום, מלפפון חתוך.

מה לקינוח? תפוז.

יש שתייה? לא.

מדד הטעם: "המנה טעימה יחסית. התיבול בסדר, אבל העוף לא עסיסי מאוד ואפוי קצת יותר מדי. הפסטה ברוטב עגבניות טובה, אבל שמנונית מדי. המרק היה קצת תפל. המלפפון שקיבלנו היה פשוט חתוך ולא מתובל. לילדים זה בסדר, אבל הטעם לא היה טרי כל כך". 

המנה משביעה? "המנה משביעה, מוגשת כמות יפה שמספיקה ברווח עבור ילד. אי אפשר ממש לבקש תוספת, אבל אם נשארים רעבים יש בתחנת האחיות כל מיני מאכלים שנשארים במקרר. המלווים לא מקבלים מנה".

מגוון: "אין מגוון גדול. אפשר למשל לבחור בין שניצל לעוף. אם יש רגישויות או אלרגיות, אפשר לבקש מנה טבעונית".

מקוריות: "אין מקוריות במנה. אוכל פשוט".

טריות ונקיות: "הירקות בהחלט 'עייפים' ולא טריים, כך גם התפוז. האוכל המבושל טוב, אבל בסך הכול ההרגשה והטעם הם כמו בסעודה מוסדית. לא משוחזר, אבל גם לא ביתי".

איך הלוק? "המנה המרכזית מוגשת בכלים רב־פעמיים עם מכסה השומר על חום ועם סכו"ם רב־פעמי. המרק והמלפפון בקופסאות חד־פעמיות על מגש. ההגשה לא כל כך מעוררת תיאבון. המנה נראית טעימה ומגרה אם באים רעבים, אבל הירקות והפירות לא טריים".

עוד בתפריט: שניצל – "שומני מאוד ויש לו מרקם של גומי". קציצות בקר – "שהן דווקא טעימות". אורז לבן – "אחד־אחד, אבל קצת יבש". מרק עוף, מרק אפונה או מרק עדשים. ספגטי בולונז, פירה, ירק חתוך וירקות מבושלים – גזר או אנטיפסטי. לטבעונים מוצעים פשטידת ירקות וקציצות תפוחי אדמה. 

דירוג: 3 כוכבים

הצעה לשיפור: "כדאי לגוון את התפריט, גם בפחמימות וגם בחלבונים, בייחוד כיוון שהוא מוגש לילדים, שהם גם ככה בעייתיים יותר באוכל. כדאי שהירקות יהיו יותר טריים ומתובלים יותר. הצעה חשובה נוספת: להפחית בשמן בכל האוכל ולשפר את מידת העשייה של העוף והשניצל".

 

המרכז הרפואי הדסה הר הצופים, ירושלים

מחלקה: מיון.

מה בצלחת? בשר בקר, פירה, גזר גמדי.

מה בצד? מרק אפונה, סלט גזר חי.

מה לקינוח? תפוז.

יש שתייה? לא.

מדד הטעם: "המנה הייתה טעימה, המרק היה טעים במיוחד. עשוי טוב ומספיק בכמות. סלט הגזר היה פיקנטי, עם לימון במידה מאוזנת וטעים מאוד. הגזר הגמדי היה מבושל טוב. הבשר היה רך ועסיסי, אבל חסר קצת רוטב וזה פגע בטעם הבשר. הפירה היה טעים אך במרקם לא חלק. מבחינת מליחות ושמן היה בסדר". 

המנה משביעה? "כמות האוכל הייתה מספיקה בהחלט, ואפילו לא סיימתי את האוכל בצלחת".

מגוון: "אפשר לבחור מנת בקר, מנת עוף או מנה צמחונית. בכל אחת מהמנות יש מנת פחמימה אחרת וירקות מבושלים. סלט הגזר המרוקאי והמרק מוצעים תמיד".

מקוריות: "אוכל ביתי. אין כל כך מקוריות במנה הצמחונית שבה מוצע פשוט שניצל תירס. המקוריות מתבטאת בעיקר במרק, שהוא לא מרק ירקות פשוט".

טריות ונקיות: "אוכל טרי ונקי".

איך הלוק? "המנה לא כל כך מושכת ומעוררת תיאבון מכיוון שהיא מגיעה בחמגשית אלומיניום עם סכו"ם חד־פעמי. לא כל כך נוח לאכול בהם את העוף. שאר הדברים נאכלים בקלות. המרק וסלט הגזר מגיעים בקופסה סגורה ומסודרת יותר".

עוד בתפריט: עוף בתנור (כרעיים) ואורז אחד־אחד, בלי הרבה שמן. קישואים מבושלים ברוטב עגבניות, שניצל תירס ופסטה עם אפונה ופלפל.

דירוג: 4 כוכבים

הצעה לשיפור: "אפשר להציע מגוון רחב יותר של מנות צמחוניות ולהגיש את האוכל בכלים קשיחים קצת יותר. כדי להעשיר את המנה כדאי להציע מגוון סלטים רחב יותר". 

 

המרכז הרפואי שיבא, תל השומר

מחלקה: שיקום.

מה בצלחת? שניצל עוף מטוגן, אורז ברוטב עגבניות, אפונה מבושלת.

מה בצד? מרק ירקות, סלט עגבניות עם פטרוזיליה וחמוצים.

מה לקינוח? אין קינוח.

יש שתייה? קנקן מיץ.

מדד הטעם: "השניצל תעשייתי והמרקם שלו לא טוב. השניצל לא פריך ועסיסי אלא קשה כמו גומי. האורז שרוף ויבש וגם האפונה יבשה. הסלט והמרק נראים מתובלים אך הם חסרי טעם".

המנה משביעה? "המנה לא משביעה כי אי אפשר לאכול אותה. הלכתי לאכול בחוץ. הכמות עצמה אמורה להספיק, כמנה רגילה של כף מכל דבר ושניצל אחד".

מגוון: "למי שלא רוצה חזה עוף, יש קציצות דג. גם הקציצות היו שרופות".

מקוריות? "אין מקוריות. ההרגשה היא שבשיקום מקבלים את השאריות של מה שנשאר מהאשפוז. כשהייתי מאושפז, האוכל היה טרי וטוב יותר".

טריות ונקיות? "האוכל נקי אבל לא נראה טרי. נראה שהאוכל עבר כמה חימומים".

איך הלוק? "האוכל מוגש לצלחות רב־פעמיות ממגשים חמים שעובד חדר האוכל מחלק. האוכל לא מעורר תיאבון". 

עוד בתפריט: "כמעט בכל יום מגישים את אותה המנה, למעט תוספות כמו תפוח אדמה ועוף בתנור. יש גם סלטים של חומוס וטחינה באריזות סגורות קטנות".

דירוג: 1 כוכבים

הצעה לשיפור: "אוכל טרי וטעים יותר מכל הבחינות, ומגוון יותר בעיקר מבחינת פחמימות וירקות מבושלים. צריך שתהיה הרגשה של אוכל ביתי יותר ותעשייתי פחות".

תגיות: אוכלבתי חולים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    חוכמה, בינה ודאטה: המחשבים שמחליפים את הרופאים

    הידיעה הבאה

    בהמשך להתפתחות בחקירה: המשטרה סורקת אחר מוישי קליינרמן באזור מירון

    הידיעה הבאה
    בהמשך להתפתחות בחקירה: המשטרה סורקת אחר מוישי קליינרמן באזור מירון

    בהמשך להתפתחות בחקירה: המשטרה סורקת אחר מוישי קליינרמן באזור מירון

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD