אם בעבר הלחץ עזר בהתמודדות עם איומים כמו בעלי חיים טורפים, הרי שכיום אנו פחות עומדים בפני סכנות כאלה והלחץ שנוצר באופן טבעי בגוף עשוי להסב נזק ולפגוע באיכות החיים אם הוא ברמה יומיומית.
למעשה, לפי מחקרים – לחץ מקצר את תוחלת החיים, פוגע במערכת החיסון ואפילו מאט את חילוף החומרים. כאשר הגוף בלחץ – חלה עלייה בכמות הקורטיזול המכונה “הורמון הסטרס”, שהוא כשלעצמו משבש את האיזון ההורמונאלי בגוף. לא פלא אם כך, שלחץ יומיומי מוגבר נקשר בהעלאת הסיכוי ללחץ דם גבוה, מחלות לב, עייפות, כאבי ראש, קוצר נשימה, דיכאון ונדודי שינה.
כלומר, הסימפטומים יכולים להיות פיזיים כמו הופעת אקנה או כאבים כרוניים שונים או תסמינים רגשיים שאף הם באיזון בין גוף לנפש עשויים לגרום לנזקים גופניים.

מה בין שינה טובה לניהול הלחץ?
נדודי שינה הם בין הסימפטומים המזוהים ביותר עם לחץ יומיומי, כשקשה מאוד להירדם כאשר סובלים ממחשבות טורדניות ומתחים.
שינה איכותית של בין 6-8 שעות מדי לילה קריטית לתפקוד הפיזי והנפשי וכשהיא איננה עשויות להיות לכך השפעות בעייתיות. שינה טובה משפרת את המיומנות הקוגניטיבית מחשיבה ועד זיכרון, מסייעת בחיזוק המערכת החיסונית ואפילו בחילוף חומרים ובמיוחד בהפחתת לחץ.
כדאי להשקיע מאמצים בהשגת שינה איכותית יותר: באמצעות ניהול המחשבות לקראת השינה, אימוץ טקס שינה מרגיע על בסיס קבוע כמו אמבטיה חמה, עמעום אורות, מוסיקה נעימה, שימוש במזרן אורטופדי וויסות הטמפרטורה בחלל. כדאי לתרגל לפני השינה גם דמיון מדריך, תרגילי נשימה וכל פעולה שמסייעת בהורדת רמת הסטרס בצורה משמעותית.
הרגלים לחיים רגועים יותר
לתזונה נכונה יש השפעה על מידת הלחץ ובעוד צריכה גבוהה של קפאין, אלכוהול, מזון מעובד, חומרים משמרים וסוכרים יוצרים ממריצים מלאכותיים שעשויים להתחלף במהרה בנפילת מתח ועייפות מוגברת שהיא כשלעצמה מעלה מחדש את מפלס הלחץ. כדאי להעשיר את התפריט במאכלים על בסיס רכיבים טבעיים, להפחית צריכת משקאות ממותקים או בעלי אחוז קפאין או אלכוהול גבוה. פעילות גופנית סדירה אף היא מפחיתה ברמת הלחץ, כיוון שבמהלך הפעילות הגופנית משתחררים אנדורפינים במינון גבוה במיוחד לעומת מנוחה ואלה תורמים לתחושת האופוריה והשלווה. בזמן כושר גופני גם נוטים להתמקד יותר באימון עצמו ולא בדברים שגורמים מתח. גלשו לכתבה לקריאת עצות נוספות להתמודדות עם נדודי שינה.
הרפייה עוזרת
דרך אפקטיבית להתמודד עם לחץ יומיומי היא באמצעות טכניקות הרפיה, שעוזרות לרגיעה. לנשימה יש השפעה אדירה על השלווה, כיוון שנשימות עמוקות יכולות להזרים אוויר לריאות וכך להפחית את רמת המתח. טכניקות הרפיה נוספות יכולות להיות קשיבות (מיינדפולס) באמצעותה ממקדים את החשיבה בהווה ומסיחים את הדעת ממחשבות שליליות, דמיון מודרך – טכניקה של ויזואליזציה המסייעת במיקוד בחשיבה חיובית כאשר מדמיינים מקום נעים להיות בו.
חשוב לשלוט בלחץ ולא לתת לו לשלוט בכם למען בריאות טובה יותר הן במישור הפיזי והן במישור הנפשי.
יש מוצר המכיל רכיבים טבעיים שפותח ע”י דר באך באנגליה ונמכר 80 שנה ברחבי העולם ונקרא רסקיו. הוא מגיע בטיפות או בספריי וסוכריות. לוקחים אותו במצבי לחץ יומיומיים כמו לפני מבחן, טסט, אירוע מרגש, ראיון, חתונה, ברית או עומס בבית עם הילדים או העבודה . וגם בלילה ללילה טוב ומשוחרר יותר אפשר לקחת את רסקיו לילה. רסקיו אינו תרופה, לא צריך מרשם רופא ואינו מיועד לריפוי או מניעה של מחלה.
היכנסו לקבלת עצות ומידע נוספות אודות התמודדות עם לחץ באתר רסקיו רמדי