הביקור שלנו בבית משפחת טאובר מתקיים יום לפני פורים, וההכנות הקדחתניות בעיצומן. על השולחן בפינת האוכל נערמים מארזי ממתקים, ובמטבח הילדים אוכלים פיצה ונרגשים לקראת התחפושות והחגיגות. טליה גרוסמן, דיאטנית ויועצת תזונה, ונעה זינגרביץ, פיזיותרפיסטית ויועצת לפעילות גופנית – מומחיות ‘מכבי שירותי בריאות’ –
אוספות את בני המשפחה לשיחת היכרות ותיאום ציפיות לקראת המסע שיעברו יחד במסגרת מיזם ‘בוחרים בריא’.
“המטרה שלנו היא לשנות אורח חיים ולמצוא נקודת התחלה”, מסבירה נעה. “ברור ששינויים לוקחים זמן, ויש גם עליות וירידות. לכן אנחנו כאן איתכם, כדי להעניק לכם הדרכה איך לעשות את הדברים נכון ובהדרגה”. רוזי ועמיעד, נרגשים לקראת התהליך, אומרים כי לתחושתם אין בעיה מסוימת באורח החיים שלהם, אבל הם שואפים “לעלות שלב” מבחינת המודעות הבריאותית.

חמשת ילדי המשפחה מתיישבים סביב שולחן האוכל שבמטבח, וטליה מבקשת לבחור קלף מתוך ערימת קלפי השראה, שבאמצעותם יבטאו הילדים את תחושותיהם בנוגע לתהליך ולנושאים שהיו מבקשים לשנות ולקדם. עמיעד, האב, מספר לנו שבקהילה שלהם ביישוב מגוריהם ברוכין פרגנו ושמחו על השתתפותם בפרויקט.
אחרי משחק ההיכרות, כל אחד מבני המשפחה, מגדול ועד קטן, מקבל מד צעדים ומשימה ראשונה לשבוע הקרוב: לנסות ולעלות בכל יום ב־10 אחוזים ממספר הצעדים ביום הקודם. אתם מוזמנים להצטרף לטאוברים, להוריד למכשיר הטלפון אפליקציה דומה ולצעוד יותר. ההמלצה היא עשרת אלפים צעדים בכל יום.
לידידיה בן ה־11 יש תוכנית מגובשת לאור הדברים ששמע מהתזונאית: "אני מוכן לאכול יותר פירות וירקות בצבעים שונים. אני יודע שכדאי לקחת לבית הספר גם פירות"
רוזי מספרת שבמשך תקופה ארוכה והיא ועמיעד הקפידו ללכת יחד בימי שישי לחדר כושר, אבל כעת זה פחות מתאפשר. עמיעד מבלה שעות ארוכות בנסיעה לעבודה ועסוק בפגישות ודיונים. כמו רבים מאיתנו, קצב החיים העמוס של בני הזוג טאובר לא תמיד מאפשר לדבוק בהרגלי בריאות ואורח חיים. ובכל זאת, הם מעוניינים כעת להתאמץ ולשנות זאת.
עמיעד ורוזי קיבלו מראש שאלון ארוך ומפורט שבו התבקשו לפתוח את עולמם בפני יועצות ‘מכבי’. השאלות כשלעצמן סיפקו להם כמה תובנות: “זה גרם לנו לחשוב על דברים שלא חשבנו עליהם קודם. הפתיע אותי למשל שבשר אדום נמצא בקטגוריה של הדברים הפחות בריאים. השאלות על הפעילויות של הילדים ועוד גרמו לנו לחשוב ולשים לב לנושא”, משתף עמיעד. “הייתי רוצה שאנחנו שנעשה יותר פעילות גופנית, והילדים יאכלו בריא יותר. בהיבט של תזונה, לדעתי אנחנו סבירים. הייתי רוצה גם להפוך את הפעילויות הספורטיביות למשהו של פאן וחוויה משפחתית”.
רוזי ועמיעד מקפידים על מזון בריא וקמחים מלאים, אבל בזירת הילדים נדרשת מעט יותר עבודה. התזונאית טליה פונה אל הילדים ומסבירה להם כמה חשוב לאכול פירות וירקות באופן מגוון: "כל צבע מוסיף לנו משהו אחר, וכך אנחנו מקבלים מגוון של ויטמינים ומינרלים. מומלץ לאכול ירקות ופירות בחמישה צבעים שונים". בהתאם לכך היא מבקשת מהם להציב לעצמם אתגר קטן לשבוע הקרוב. “אני לא ממש רוצה להוריד את הממתקים”, מביעה יעלה (7.5) את חששה. “אנחנו מקבלים ממתקים בשיעורי תורה ובבית ספר”. למרות זאת היא מחליטה לזרוק חלק מהממתקים לפח, ולמעט באכילתם. “אני מוכנה לאכול קצת יותר בריא ולעשות ספורט”, היא מצהירה. גם גלעד (9) מצטרף להחלטה. ידידיה (11) מגיע עם תוכנית עבודה מגובשת יותר לאור הדברים ששמע מהתזונאית: “אני מוכן לאכול יותר פירות וירקות בצבעים שונים. אני יודע שכדאי לקחת לבית הספר גם פירות”.
נעה, היועצת לפעילות גופנית, מציגה לבני המשפחה את היעד: “ספורט מחזק את השרירים וגורם לכל מערכות הגוף לעבוד טוב וחזק יותר. פעילות גופנית עוזרת לנו לישון טוב יותר בלילה ולהיות מרוכזים יותר בלימודים. אפילו עשר דקות של פעילות גופנית שגרמה לכם לעליית דופק –
כבר תביא לשינוי קטן בגוף. עם הזמן הדקות האלה ילכו ויתארכו, ויהיו לכם יותר כוחות”.
נעה מחלקת לבני המשפחה דפים עם המלצות למשחקי כדור ופנאי. “פעילות גופנית לא חייבת להיות רק אירובי, גם משחק עם בלון נחשב פעילות גופנית. זה עובד על שיווי משקל וקואורדינציה. לנקות את הבית זו בכלל פעילות גופנית מומלצת”. נעה משאירה המלצות לאימון יומי משפחתי של שבע דקות פעילות משותפת. “האתגר שלי עד המפגש הבא הוא להעלות ב־10 אחוזים את העשייה שלכם. תוסיפו בכל יום על מספר הצעדים שמופיע לכם בפדומטר. הוא סופר כל צעד”.
הטאוברים נחושים ומוכנים לקראת האתגר. עמיעד ורוזי מחליטים לחזור להליכות משותפות בימי שישי, ולהוסיף פעילות אירובית במהלך השבוע. גם אתם הקוראים מוזמנים להצטרף אליהם ולבחור בשינוי.