כמעט בכל יום בימי החורף הקרים תמצאו אצלי סיר מרק על הגז. לא משנה אם מדובר במרק ירקות, קטניות או תבשיל עשיר עם תבלינים – לכל סיר מרק כזה יש את הטעמים הייחודיים לו, עם מרקמים מגוונים, והוא תמיד ממלא את הבית בריחות של חורף ושל בית ומייצר סביבו אווירה קסומה.
הירקות, הקטניות והתבלינים מתבשלים יחד במים חמים ומייצרים ארומה קסומה שמחממת את הגוף, מנחמת את הלב וממלאת את הבית בתחושת נחת.
אני אוהבת להכין את המרקים האלה שוב ושוב, בכל חורף, ואוהבת במיוחד להגיש אותם לשולחן, לאסוף את המשפחה מסביב ולנצור רגע קסום, חוויה של בית ומשפחה, באווירה ובאנרגיות החורפיות שהופכות כל קערה לנחמה אמיתית.
מרק פטריות וערמונים
רכיבים
3 כפות שמן
2 סלסילות פטריות שמפניון טריות קצוצות
1 סלסילת פטריות יער טריות קצוצות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 בצלים קצוצים
6 שיני שום קצוצות
25 גרם פטריות מיובשות (יער/שיטאקי/שמפיניון. בעיקר בשביל הארומה)
6 גבעולי תימין טרי
מלח ופלפל
¼ כפית אגוז מוסקט
1 כוס חלב קוקוס
2 חבילות ערמונים בוואקום
אופן ההכנה
- בסיר עמוק המתאים למרק מחממים 3 כפות שמן ומוסיפים את הירקות הקצוצים, ולאחר בישול קצר מוסיפים את הפטריות המיובשות והתימין.
- מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.
- לאחר 30 דקות טוחנים בעזרת בלנדר מוט, רק עד לקבלת מרקם לא חלק מדי.
- מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים חלב קוקוס.
- מגרדים את הערמונים בצד הגס של המגרדת, מוסיפים לסיר ומבשלים 5 דקות נוספות.

מרק כתום פשוט ומנצח
רכיבים
3 כפות שמן
1 בצל גדול
4 שיני שום
1 חתיכת דלעת (400 גרם)
3 בטטות
3 גזרים
½ כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורד (אפשר גם מעט יותר אך בדקו קודם שהטעם לא חזק לכם מדי)
¼ כפית קינמון
מלח ופלפל
1 כוס קרם קוקוס / שמנת להקצפה 38%
אופן ההכנה
- קולפים את כל הירקות וחותכים אותם לחתיכות גסות.
- מחממים 3 כפות שמן בסיר עמוק המתאים למרק ומוסיפים את הירקות.
- מאדים במשך 10 דקות על אש בינונית תוך בחישה מתמדת.
- מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר ומבשלים במשך כ־40 דקות עד שהירקות מתרככים.
- מוסיפים ג׳ינג׳ר טרי מגורד, מתבלים במלח, פלפל וקינמון.
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- מוסיפים קרם קוקוס או שמנת, להעשרת הטעמים.
- מבשלים כ־10 דקות נוספות על אש נמוכה, עד שכל הטעמים יתחברו.

מרק עגבניות ואורז
רכיבים
3 גזרים
2 גבעולי סלרי
2 בצלים
5 שיני שום
3 כפות שמן
2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות
2 כפות סוכר
מלח ופלפל
½ כפית פפריקה
½ כוס מיץ לימון
½ כוס אורז
אופן ההכנה
- קוצצים דק את הסלרי, הבצל והשום.
- קולפים את הגזרים וחותכים לעיגולים דקים.
- מחממים 3 כפות שמן בסיר עמוק המתאים למרק, מוסיפים את הירקות ומאדים על אש בינונית.
- כשהירקות רכים מעט, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים במלח, פלפל, סוכר ופפריקה.
- מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר ומביאים לרתיחה.
- מבשלים 30 דקות ומוסיפים את האורז ואת מיץ הלימון וממשיכים את הבישול עוד כ־20 דקות, עד שהאורז מתרכך ומסמיך את המרק.
למרק סמיך יותר, המשיכו את הבישול כדי לצמצם עוד קצת את הנוזלים, עד לקבלת המרקם הרצוי.
*
אם אתם פחות בעניין של האורז (אף שהמרק יוצא מושלם בדיוק כך, אז שווה לנסות), אפשר להמיר אותו בפסטה.

מרק כרובית וכרישה
רכיבים
1 קילו כרובית טרייה
2 גבעולי כרישה
6 שיני שום קלופים
1 תפוח אדמה
50 גרם חמאה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל
¼ כפית אגוז מוסקט
1 מכל שמנת מתוקה 38%
להגשה
4 פרחי כרובית
50 גרם גבינת פרמזן 38%
אופן ההכנה
- מנקים את הכרובית ומפרידים לפרחים.
- חותכים את הכרישה לעיגולים דקים.
- חותכים את תפוח האדמה לקוביות.
- ממיסים 50 גרם חמאה בסיר עמוק המתאים למרק, מוסיפים את הכרובית, הכרישה, תפוח האדמה ושיני השום, ומאדים במשך 10 דקות על אש בינונית.
- כשהירקות משחימים מעט מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר ומבשלים במשך כ־40 דקות, עד לריכוך הירקות ולצמצום חלקי של הנוזלים.
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט. וממשיכים בבישול של כ־10 דקות נוספות, ומתקנים טעמים לפי הצורך.
- לפני ההגשה מוסיפים לסיר מכל שמנת מתוקה ומבשלים מעט.
- להגשה: פורסים 4 פרחי כרובית לפרוסות ומטגנים במעט חמאה עד להשחמה משני הצדדים.
- מוזגים מרק לקערית, מניחים פרוסת כרובית צרובה ומפזרים מעט פרמזן.למרק סמיך יותר, המשיכו את הבישול כדי לצמצם עוד קצת את הנוזלים, עד לקבלת המרקם הרצוי.
