יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

ארבעה מרקים קסומים ומנחמים להכין בכל חורף

מספיק שיהיה רק קצת קר בחוץ, והנה לכם סיבה נהדרת להכין מרק

מאת  אלינור רחמים
ב׳ בכסלו ה׳תשפ״ה (03/12/2024 18:35)

צילום: אלינור רחמים

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

כמעט בכל יום בימי החורף הקרים תמצאו אצלי סיר מרק על הגז. לא משנה אם מדובר במרק ירקות, קטניות או תבשיל עשיר עם תבלינים – לכל סיר מרק כזה יש את הטעמים הייחודיים לו, עם מרקמים מגוונים, והוא תמיד ממלא את הבית בריחות של חורף ושל בית ומייצר סביבו אווירה קסומה.

הירקות, הקטניות והתבלינים מתבשלים יחד במים חמים ומייצרים ארומה קסומה שמחממת את הגוף, מנחמת את הלב וממלאת את הבית בתחושת נחת.

אני אוהבת להכין את המרקים האלה שוב ושוב, בכל חורף, ואוהבת במיוחד להגיש אותם לשולחן, לאסוף את המשפחה מסביב ולנצור רגע קסום, חוויה של בית ומשפחה, באווירה ובאנרגיות החורפיות שהופכות כל קערה לנחמה אמיתית.

מרק פטריות וערמונים

רכיבים

3 כפות שמן

2 סלסילות פטריות שמפניון טריות קצוצות

1 סלסילת פטריות יער טריות קצוצות

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

2 בצלים קצוצים

6 שיני שום קצוצות

25 גרם פטריות מיובשות (יער/שיטאקי/שמפיניון. בעיקר בשביל הארומה)

6 גבעולי תימין טרי

מלח ופלפל

¼ כפית אגוז מוסקט

1 כוס חלב קוקוס

2 חבילות ערמונים בוואקום

אופן ההכנה

  1. בסיר עמוק המתאים למרק מחממים 3 כפות שמן ומוסיפים את הירקות הקצוצים, ולאחר בישול קצר מוסיפים את הפטריות המיובשות והתימין.
  2. מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.
  3. לאחר 30 דקות טוחנים בעזרת בלנדר מוט, רק עד לקבלת מרקם לא חלק מדי.
  4. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים חלב קוקוס.
  5. מגרדים את הערמונים בצד הגס של המגרדת, מוסיפים לסיר ומבשלים 5 דקות נוספות.
מרק פטריות וערמונים. צילום: אלינור רחמים
מרק פטריות וערמונים. צילום: אלינור רחמים

מרק כתום פשוט ומנצח

רכיבים

3 כפות שמן

1 בצל גדול

4 שיני שום

1 חתיכת דלעת (400 גרם)

3 בטטות

3 גזרים

½ כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורד (אפשר גם מעט יותר אך בדקו קודם שהטעם לא חזק לכם מדי)

¼ כפית קינמון

מלח ופלפל

1 כוס קרם קוקוס / שמנת להקצפה 38%

אופן ההכנה

  1. קולפים את כל הירקות וחותכים אותם לחתיכות גסות.
  2. מחממים 3 כפות שמן בסיר עמוק המתאים למרק ומוסיפים את הירקות.
  3. מאדים במשך 10 דקות על אש בינונית תוך בחישה מתמדת.
  4. מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר ומבשלים במשך כ־40 דקות עד שהירקות מתרככים.
  5. מוסיפים ג׳ינג׳ר טרי מגורד, מתבלים במלח, פלפל וקינמון.
  6. טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  7. מוסיפים קרם קוקוס או שמנת, להעשרת הטעמים.
  8. מבשלים כ־10 דקות נוספות על אש נמוכה, עד שכל הטעמים יתחברו.
מרק כתום פשוט ומנצח. צילום: אלינור רחמים
מרק כתום פשוט ומנצח. צילום: אלינור רחמים

מרק עגבניות ואורז

רכיבים

3 גזרים

2 גבעולי סלרי

2 בצלים

5 שיני שום

3 כפות שמן

2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות

2 כפות סוכר

מלח ופלפל

½ כפית פפריקה

½ כוס מיץ לימון

½ כוס אורז

אופן ההכנה

  1. קוצצים דק את הסלרי, הבצל והשום.
  2. קולפים את הגזרים וחותכים לעיגולים דקים.
  3. מחממים 3 כפות שמן בסיר עמוק המתאים למרק, מוסיפים את הירקות ומאדים על אש בינונית.
  4. כשהירקות רכים מעט, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים במלח, פלפל, סוכר ופפריקה.
  5. מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר ומביאים לרתיחה.
  6. מבשלים 30 דקות ומוסיפים את האורז ואת מיץ הלימון וממשיכים את הבישול עוד כ־20 דקות, עד שהאורז מתרכך ומסמיך את המרק.

למרק סמיך יותר, המשיכו את הבישול כדי לצמצם עוד קצת את הנוזלים, עד לקבלת המרקם הרצוי.

*

 

אם אתם פחות בעניין של האורז (אף שהמרק יוצא מושלם בדיוק כך, אז שווה לנסות), אפשר להמיר אותו בפסטה.

מרק עגבניות ואורז. צילום: אלינור רחמים
מרק עגבניות ואורז. צילום: אלינור רחמים

מרק כרובית וכרישה

רכיבים

1 קילו כרובית טרייה

2 גבעולי כרישה

6 שיני שום קלופים

1 תפוח אדמה

50 גרם חמאה

1 כפית מלח

½ כפית פלפל

¼ כפית אגוז מוסקט

1 מכל שמנת מתוקה 38%

להגשה

4 פרחי כרובית

50 גרם גבינת פרמזן 38%

אופן ההכנה

  1. מנקים את הכרובית ומפרידים לפרחים.
  2. חותכים את הכרישה לעיגולים דקים.
  3. חותכים את תפוח האדמה לקוביות.
  4. ממיסים 50 גרם חמאה בסיר עמוק המתאים למרק, מוסיפים את הכרובית, הכרישה, תפוח האדמה ושיני השום, ומאדים במשך 10 דקות על אש בינונית.
  5. כשהירקות משחימים מעט מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר ומבשלים במשך כ־40 דקות, עד לריכוך הירקות ולצמצום חלקי של הנוזלים.
  6. טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט. וממשיכים בבישול של כ־10 דקות נוספות,  ומתקנים טעמים לפי הצורך.
  7. לפני ההגשה מוסיפים לסיר מכל שמנת מתוקה ומבשלים מעט.
  8. להגשה: פורסים 4 פרחי כרובית לפרוסות ומטגנים במעט חמאה עד להשחמה משני הצדדים.
  9. מוזגים מרק לקערית, מניחים פרוסת כרובית צרובה ומפזרים מעט פרמזן.למרק סמיך יותר, המשיכו את הבישול כדי לצמצם עוד קצת את הנוזלים, עד לקבלת המרקם הרצוי.
מרק כרובית וכרישה. צילום: אלינור רחמים
מרק כרובית וכרישה. צילום: אלינור רחמים

תגיות: אוכלחורףמרק

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    ביהמ"ש הורה לשחרר את פלדשטיין והנגד למעצר בית, הפרקליטות תערער

    הידיעה הבאה

    דו"ח של ייל חושף: מאות ילדים נחטפו מאוקראינה והועברו למשפחות רוסיות

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    הפלישה האוקראינית הנועזת לרוסיה משנה את נרטיב המערכה

    דו"ח של ייל חושף: מאות ילדים נחטפו מאוקראינה והועברו למשפחות רוסיות

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD