יום ראשון, אוגוסט 31, 2025 | ז׳ באלול ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

טריק פשוט: איך מודדים רכיב דביק במתכון – בלי שיידבק לכוס

רוצים להוסיף דבש למתכון אבל פוחדים שהרבה ממנו יידבק לכוס המדידה ותישארו עם פחות מהכמות הנדרשת? שיטה פשוטה ויעילה תעזור לכם לוודא שלא השארתם אף טיפה מאחור

מאת  הוושינגטון פוסט
י״א באייר ה׳תשפ״ד (19/05/2024 19:51)
טריק פשוט: איך מודדים רכיב דביק במתכון – בלי שיידבק לכוס

צילום: Scott Suchman for The Washington Post; food styling by Lisa Cherkasky for The Washington Post

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

כאשר מתכון דורש רכיב דביק כמו דבש או סילאן, עד כמה אפשר "להתגמש" בכמות בהתחשב במה שנדבק לכוס המדידה? האם צריך להוסיף כפית נוספת או משהו כזה כדי לפצות על מה שאי אפשר להוציא מהכוס?

ובכן, לפעמים זה משנה אם חלק מהמרכיב הדביק נשאר מאחור, ולפעמים לא. כך יש למדוד דבש, סירופ, סילאן ועוד כדי לקבל את הכמות הנכונה.

כדי לענות על החלק הראשון של השאלה, ערכנו ניסוי גס כדי לראות כמה מהמרכיב הדביק אפשר בדרך כלל להשאיר מאחור בכוס מדידה. מזגנו ½ כוס דבש (170 גרם) לתוך כוס מדידה מזכוכית, גרדנו אותה עם מרית גומי ואז שקלתנו אותה שוב כדי לראות כמה דבש נשאר. לאחר הניסיון הראשון, היו 14 גרם (2 כפיות) של דבש שעדיין נצמדו לכוס המדידה. אחרי גירוד נוסף, הצלחנו להוריד את המספר הזה ל-6 גרם (קצת פחות מכפית אחת). עצרנו שם, כי לחזור על כך שוב עם המרית בפעם השלישית הרגיש כבר מוגזם.

אז, כדי לענות על החלק השני של השאלה, כן, אפשר להוסיף כפית נוספת בערך כדי לפצות על מה שנשאר בכוס. עם זאת, קשה להאמין שלכמות כה קטנה תהיה השפעה רבה על המוצר המוגמר, כך שסביר להניח שלא תצטרכו לדאוג בקשר לזה.

צילום: Tom McCorkle, הוושינגטון פוסט

אבל עבור מי שחשוב לו מאוד להיצמד למתכון ולהשתמש בכמות מדויקת, יש דרך טובה יותר!

כפי שעורכת המתכונים בקי קריסטל הסבירה, הפתרון הקל ביותר הוא "לשמן קלות את כוס המדידה עם תרסיס בישול או מעט שמן ואז לא נצטרך לדאוג לשום דבר שיידבק". לחילופין, אם המתכון כבר דורש שמן, אפשר פשוט למדוד את השמן קודם ואז או לשפוך אותו ולמדוד את המרכיב הדביק באותה כוס מדידה, או לעשות חשבון מהיר ולהוסיף את הכמות הנדרשת של הרכיב הדביק לשמן שכבר נמצא בכוס. אבל כדאי לעשות זאת רק אם מדובר בחשבון פשוט ואם נכון להוסיף את שני הרכיבים בו-זמנית.

אפשרות נוספת היא לדלג לגמרי על כוס המדידה ולהשתמש בסולם. אם אפשר לחפש את שווי המשקל עבור מידת הנפח, אפשר להוסיף את המרכיב הדביק ישירות ליעדו הסופי ללא עצירת ביניים.

לבסוף, ייתכן שראיתם סרטונים ברשתות החברתיות שמציעים בעת הוספת כמויות קטנות של דבש, סילאן וכו' לחומרים יבשים, פשוט ליצור שקע ברכיבים היבשים עם כף המדידה כך שיהיה בדיוק בגודל שלה, ולאחר מכן לשפוך פנימה את המרכיב הדביק.

הדבר עשוי אמנם להביא לתוצאה מדויקת בכמות הרכיב הדביק שהוספנו ללא צורך להעבירו קודם דרך כלי שלישי, אך הבעיה עם ה"האק" הזה היא שכמעט ואין מתכונים שקוראים להוסיף את הרכיב הדביק ישירות לתוך הרכיבים היבשים. במתכוני אפייה, ממתיקים נוזליים בדרך כלל מעורבבים קודם עם חמאה מוקרמת וסוכר או מרכיבים "רטובים" אחרים, כגון ביצים, חלב או שמן, כך שברוב המקרים עדיף להימנע מהטריק הזה ופשוט לשמן את כוס המדידה.

אהרון האצ'רסון הוא כותב ומפתח מתכונים, בוגר בית ספר לקולינריה ועבד באופן מקצועי בעולמות האוכל והמדיה בתפקידים שונים מאז 2012.

תגיות: אוכלאפייהדביקותדבשמתכוןסילאן

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "מתקפת הקיץ": רוסיה משנה את התמונה במלחמה מול אוקראינה

    הידיעה הבאה

    בעקבות הליכה איטית: שני כתבי אישום נגד יהודה גליק

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    בעקבות הליכה איטית: שני כתבי אישום נגד יהודה גליק

    בעקבות הליכה איטית: שני כתבי אישום נגד יהודה גליק

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD